To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wszyc i jego V6 czyli kolejna reaktywacja

Wszyc - 18-05-2014, 15:03

fj_mike napisał/a:
Idź na piwo ze znajomymi
Galant poczeka.

Starczy i tak go składam dziś na kacu :P

Wszyc - 20-05-2014, 17:37

Z cyklu mam Galanta :P ...

....biegi nie wchodzą... :P

...ehh to sie robi nudne :mrgreen: znów zabawa na weekend :P co z niego za przebrzydła pinda :P

Kupiłem mu nowy olej z filtrem + przewody WN to jeszcze skrzynia... wyczuł że jest szmal to mu sie fochów zachciało :P

fj_mike - 20-05-2014, 17:52

Wszyc napisał/a:
znów zabawa na weekend

Ja znowu swoje. Idź na piwo z kolegami w weekend :P

Wszyc - 20-05-2014, 18:03

Life :P

wyderka - 20-05-2014, 22:32

Bez obrazy ale jak się kupuje jeżdżące trupy to tak jest...
Wszyc - 20-05-2014, 23:53

Cytat:
Bez obrazy ale jak się kupuje jeżdżące trupy to tak jest...

Sorry ja tych tysięcy demotów co do mitsu nie zamieszczam w sieci :mrgreen:

BTW: If your not breaking stuff your not going fast enough :mrgreen: dobra bo red bara dostane hehe :P

rosomak1983 - 21-05-2014, 00:02

ten galant to dsm ??? Podaj poczatek VINU. :wink:
Zielu - 21-05-2014, 02:18

A ja zawsze będę się upierał, że jak dbasz-tak masz :P
robertdg - 21-05-2014, 07:39

No tak, auto z 93 roku tam się nic nie może popsuć :mrgreen:
Ja rozumiem że sa kwestie gdzie ktoś przyłozył ręke i było to przyczyną usterki, ale czy w pełnoletnim aucie już nie może się nic zepsuć :?:

areksz121 - 21-05-2014, 08:32

Dość trupów się już naoglądałem w Holandii :mrgreen: I co jak co, Robert ma racje, nieraz spotykam się z max 8-letnimi samochodami po prostu nie nadającymi się do bezpiecznej jazdy z A do B :wink:

A Krzychu swoją drogą, zadbaj dobrze o te wszystkie pierdoły :) A po drugie idź do jakiej czarownicy, żeby klątwę przegoniła :mrgreen:

Co z tymi biegami, pompa, wysprzęglik? Czy zajechałeś sprzęgło???

Wszyc - 21-05-2014, 09:04

Robert ma całkowitą racje druga sprawa już wystarczająco dużo widział w swym życiu :mrgreen: Dojdziemy do ładu ze wszystkim tylko wiecie siedzę w robocie non stop z czasem słabo.

Odkąd mam ten samochód tylko jeżdżę i od lutego już chyba koło 6tyś km będzie druga sprawa że nie ma ze mną lekko :)

To że szydzę że się psuje to norma ja mam dystans do pewnych spraw :)

Z tymi biegami to jeszcze nie wiem przyjechałem pod dom i wróciłem na chatę położyć się spać :P koło soboty powinienem mieć czas zajrzeć do niego.

Ze znanych issue to wiem że źle wyregulowane sprzęgło było bo depłem go kiedyś na luzie do odcinki i zaczął się przesuwać do przodu

Marcino - 21-05-2014, 11:08

Wszyc napisał/a:
Ze znanych issue to wiem że źle wyregulowane sprzęgło było bo depłem go kiedyś na luzie do odcinki i zaczął się przesuwać do przodu

Sprzęgło nie ma tu znaczenia, na luzie gdy deptasz i nawet sprzęgło jest załączone to się kreci wszytko "na pusto" w skrzyni, a jak skrzynia ma duże opory własne to może zacząć ciągnąć.. czyli np za gęsty olej, lub którać przesuwka naciska na synchronizator i lekko ciągnie.

Wszyc - 21-05-2014, 11:13

Na luzie miałem na myśli na sprzęgle wciśniętym ;) sory za złe sformułowanie rzeczywiście źle to opisałem
swinks_UK - 21-05-2014, 13:12

Marcin pisze o tym samym. :wink:
Marcino - 21-05-2014, 14:22

Żle wyregulowane sprzęgło będzie ciągnęło ale na biegu... na tzn "luzie" czyli Neutralu nic nie powinno się dziać, iezaleznie czy sprzęgło ON czy OFF.