To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Powiadomienia UOKiK o akcji naprawczej - Lancer CYxA

tyku - 17-08-2015, 15:56

lurek napisał/a:
Tyku możesz zapodać linkiem z informacją?
Na razie nie ma oficjalnej informacji. Będą listy wzywające do serwisu, bądź info podczas wizyty w ASO.
Maczaj1 - 18-08-2015, 00:27

Co jest z tym modułem nie tak? i jakie roczniki :roll:
zelu - 18-08-2015, 08:39

Do mnie dzwonił własnie Pan z serwisu Mitsubishi, trochę się zdziwiłem bo po akcji serwisowej pasek Pan mi powiedział, że była jeszcze jedna akcja serwisowa na której mnie nie było dotycząca czujnika zderzeniowego. Teraz po 2 tyg od ostatniej wizyty dzwoni do mnie z informacja, że jest akcja sprawdzenia ewentualnie wymiany modułu etacs. Przez chwilę pomyślałem, że szukają części na podmiankę :D

Podobno może występować problem z pracą wycieraczek i świateł przednich

Robert_N - 18-08-2015, 14:33

Dzwoniłem do serwisu Auto Krak miły Pan sprawdził od razu i mnie akcja nie dotyczy, pasek i czujnik zderzeniowy wymienili za jednym zamachem wcześniej. :)
.swat. - 21-08-2015, 14:42

zelu napisał/a:

Podobno może występować problem z pracą wycieraczek
Czy może objawiać się to samoistnym włączaniem wycieraczek w czasie skrętu kierownicą?
ashantiel - 22-08-2015, 00:39

.swat. o kurde, mam to samo, ale u mnie trzeba wyrzucić kierunek i wtedy wycieraczki raz przelatują po szybie
Vertigo80 - 22-08-2015, 13:03

U mnie to samo. Czasem przy wrzuceniu kierunkowskazu wycieraczki raz przelatują po szybie.
.swat. - 22-08-2015, 13:32

No to mamy chyba powód akcji serwisowej. Nie zawsze to ma miejsce, ale zazwyczaj dzieje się wtedy gdy zaczynam jazdę.
Najbardziej jest wkurzające latem gdy wycieraczka leci po suchej szybie.

Niestety na stronie UOKiK cisza

https://uokik.gov.pl/szukaj.php?szukaj=Lancer&x=28&y=8

Bizi78 - 22-08-2015, 13:38

.swat. napisał/a:
Niestety na stronie UOKiK cisza

UOKIK to firma musi poinformować gdy usterka zagraża życiu lub zdrowiu, tak mi się przynajmniej wydaje :wink: .

mjsystem - 22-08-2015, 13:44

Cytat:
Producent aut, który wie, że jego produkt jest niebezpieczny, musi bezzwłocznie poinformować o tym UOKiK i podjąć działania mające na celu eliminację zagrożenia

http://moto.pl/MotoPL/1,9..._w_2010_r_.html

.swat. - 22-08-2015, 17:16

Dziękuję za wyjaśnienie ! To ważne.

W takim razie jaka jest szansa, że po okresie gwarancji zostaniemy powiadomieni przez nasze ASO, jeżeli usterka nie zagraża bezpieczeństwu? Trzeba liczyć na rzetelność, szczęście czy sprawa jest w naszych rękach?

mjsystem - 22-08-2015, 17:22

.swat. napisał/a:
W takim razie jaka jest szansa, że po okresie gwarancji zostaniemy powiadomieni przez nasze ASO, jeżeli usterka nie zagraża bezpieczeństwu? Trzeba liczyć na rzetelność, szczęście czy sprawa jest w naszych rękach?
Można zgłaszać masowo usterkę/problem do ASO. Ale czy to coś da? Nie wiem.
Bizi78 - 22-08-2015, 17:45

.swat. napisał/a:

Jeśli jesteś pierwszym właścicielem to powinieneś zostać poinformowany o akcjach naprawczych.
Choć w moim przypadku o akcji serwisowej dowiedziałem się na letnim przeglądzie za grosze.
Dodam, że autko miało wtedy 9-10lat :wink: .
Najlepiej powiedzmy co roku udać się do ASO niech sprawdzą po vinie akcje serwisowe :wink: .

lurek - 22-08-2015, 22:47

Ja o akcjach serwisowych dowiaduję się z tego forum, za co dziękuje :)

A jaki macie rocznik samochodu Panowie? (z tymi wycieraczkami)

mjsystem - 23-08-2015, 07:24

Cytat:
A jaki macie rocznik samochodu Panowie?
Ja mialem 2009. Tylko nie zastanawialem się wtedy nad tym.Myślałem, że ten typ tak ma.