[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - MMCS - Mitsubishi Multi Communication System
wiewioor - 20-11-2016, 12:23
No było by to coś oczekiwanego.
grzesiopol - 23-11-2016, 00:34
Blisko coraz bliżej. I dlatego mam do was wszystkich pytanie, jaki jest czas wgrywania jednej płyty CD z 20 utworami na serwer muzyczny MMCSa:?:
Drugie pytanie - czy znacie jakiś program którym najlepiej masowo można przyciąć mp3 i to szybko i bez zbędnych późniejszych zmian
tyku - 23-11-2016, 11:01
grzesiopol napisał/a: | jaki jest czas wgrywania jednej płyty CD z 20 utworami na serwer muzyczny MMCSa:?: | Pewnie gdzieś około 15-20 minut.
wiewioor - 23-11-2016, 12:20
tyku napisał/a: | Pewnie gdzieś około 15-20 minut. |
Więcej. Ostatnio jak wgrywałem około 70 minut muzyki (co daje średnio 3,5 minuty na utwór przy założeniu 20 piosenek) czas grywania wyniósł niecałe 30 minut (OEM dysk)
grzesiopol napisał/a: | Drugie pytanie - czy znacie jakiś program którym najlepiej masowo można przyciąć mp3 i to szybko i bez zbędnych późniejszych zmian |
CO rozumiesz pod podjęciem przyciąć. Czy chodzi ci o okrojenie szyli edycję na linii czasowej, czy chodzi ci o przycięcie w jakości (bitrate, częstotliwość itd).
fargo - 23-11-2016, 15:28
grzesiopol napisał/a: | jaki jest czas wgrywania jednej płyty CD z 20 utworami na serwer muzyczny MMCSa:?: |
To zależy od wielkości plików .wav jakie wypalisz na CD
grzesiopol - 23-11-2016, 16:12
Liczmy 30 minut na płytę zawierającą 20 utworów czyli na 100 utworów potrzeba 2,5 godziny i przy okazji zakłada sie nam 5 nowych Albumów w serwerze muzycznym bo rozumiem, że każda płyta to nowy "album" - pytam bo jeszcze nie wgrywałem nic na serwer muzyczny.
To nie wiem czy będzie warto używać tego co teraz testuje czyli dodawanie mp3, na chwilę obecną przekonwertowanie 99 utworów i przygotowanie ich do wgrania na dysk zajęło mi ponad 3 godziny (razem z czasem na robienie zrzutów ekranu do poradnika plus notka w wordzie) a jeszcze nie testowałem transferu na serwer i dogranie na HDD plików po konwersji.
Jak już opanuje całość to jeszcze raz zrobie 99 utworów i sprawdzę czas jaki jest potrzebny od chwili uworzenia katalogu z mp3 do chwili grania na MMCSie.
Co do tych mp3 to potrzebuje takiego programu który szybko wytnie mi kawałek około 5 sekund, zapisze go bez żadnych zbędnych dalszych operacji typu zmiana nazwy i najlepiej jakby był to program który zrobi to z kilkoma plikami na raz czyli np 10 plików mp3 zapisze mi jako 10 kawałków 5 sekundowych mp3. Nie potrzebuje konwersji i zmian jakości mp3 bo i tak bedę ptem je konwerterował. Na chwilę obecna korzystam z Xilisoft Video Converter który obsługuje masową konwersję ale i tak musze każdy plik przyciąć do 5 sekund a potem po konwersji muszę zmieniać nazwę bo program dodaje swój dodatek do nazwy co mnie strasznie irytuje. Chyba, ze ktoś wie jak to wyłaczyć bo ja nie mogłem tego znaleźć w ustawieniach.
[ Dodano: 24-11-2016, 14:09 ]
Muszę sie pochwalić:
PEŁEN SUKCES
Da się wgrać mp3 do laptopa ale po konwersji czy jest to opłacalne zobaczycie później, sprawdzę tylko jedną rzecz i dopisze info. Instrukcja znajdzie się w moim poradniku jak już się uporam ze zdjęciami i opisem to go uaktualnie.
tyku - 24-11-2016, 14:51
grzesiopol napisał/a: | Da się wgrać mp3 do laptopa ale po konwersji | O tym, chyba wszyscy wiemy. Chodzi Ci o MMCSa
grzesiopol - 24-11-2016, 15:32
tyku napisał/a: | O tym, chyba wszyscy wiemy. Chodzi Ci o MMCSa | Tak o MMCS, to że wiecie to teraz wiem, ale czy to robiliście i to z 99 utworami na raz
[ Dodano: 24-11-2016, 15:47 ]
Sorry nie zczaiłem za pierwszym razem - chodziło mi o wgranie na HDD MMCS
fargo - 24-11-2016, 19:52
grzesiopol napisał/a: | chodziło mi o wgranie na HDD MMCS |
No ten numer nie przejdzie, mmcs tylko odtwarza pliki mp3 z płyty CD a na dysk wgrywa pliki wav czyli takie jak na zwykłej płycie audio CD, zapisuje w czasie słuchania płyty z jednoczesną kompresją do swojego formatu
tyku - 24-11-2016, 20:12
fargo napisał/a: | No ten numer nie przejdzie, mmcs tylko odtwarza pliki mp3 z płyty CD a na dysk wgrywa pliki wav czyli takie jak na zwykłej płycie audio CD, zapisuje w czasie słuchania płyty z jednoczesną kompresją do swojego formatu |
To już się stało
Wystarczy dokładnie przeczytać co Grzesiu pisze.
tokyo - 25-11-2016, 00:27
Witam
Pliki sa zapisywane w formacie pochodnej ATRAC aa3
Mitsubishi zapisuje to w postaci plikow z roszerzaniem SC o parametrach 128 kbps 44,1 kHz Stereo - wymagany jest do tego konverter. Mitsubishi Musi Serwer zapisuje w postaci wielu plikow
Konwerter musi posiadac opis utworow i mozliwosc laczenia juz istniejacej bazy muzyki.
Na ta chwile sa konwertery wczytujace poprawnie cala baze z laptopa na dysk czasami bywaja problemy z nazewnictwem utworow - natomiast sa problemy ze sciagnieciem muzyki z dysku i konversje na mp3 - czasami jakosc jest mizerna
! NA DYSKU TWARDYM ( MusicServer ) NIE MA PLIKOW W FORMACIE WAV I MP3 !
grzesiopol - 25-11-2016, 07:09
fargo napisał/a: | No ten numer nie przejdzie | ten nie ale jak już pisałem mp3 po konwersji tak. Już opanowane, po pierwsze konwersja na .oma za pomocą ATRAC3plus a potem na .sc problem jest tylko z dodaniem CD-tekstu do Audio CD potrzebnego do wgrania cząstkowych plików z Audio CD, MMCS ma jakiś głupi system odczytywania CD-text, na chwilę obecną pokazuje mi NazwaAlbumu/NazwaWykonawcy (jak nie ustawię w znacznikach np. Różni to pokazuje pierwszego), Numer ścieżki i Tytuł ścieżki, potem w poszczególnych plikach tylko Numer ścieżki i Tytuł ale bez wykonawcy. I tu jest problem jakbym nie kombinował to albo ginie mi tekst w ogóle albo pokazuje mi tak jak wyżej. Moim zdaniem powinno pokazywać Numer ścieżki, Wykonawca aktualnie odtwarzany, i Tytuł. Wczoraj chyba z 15 razy nagrywałem płytę i za każdym razem to samo. Chyba, że po prostu będzie wszystko bez tekstu a dopiero będzie sobie pobierać z bazy CDDB, problem będzie gdy zapiszemy sobie jakiś nieznany mix bo wtedy nie znajdzie danych.
Na chwilę obecną wszystkie czynności od konwersji po odtwarzanie ze stoperem na biurku zajęły mi około 2,5 godziny za drugim razem. Za pierwszym razem zajęło mi to około 4 godziny ale wtedy rozbiłem screen'y i opis do tutorialu.
Ogólnie mówiąc cieszymy się dodaniem 99 utworów na HDD za jednym razem
Te 128 kbps pliku .sc odpowiada mniej więcej jakości 256 kbps dla pliku mp3 atu już w miarę jakość jest. A i tak jakości na MMCS nie przeskoczymy bo tak po prostu ma być. Chyba, że zrobimy sobie DVD z teledyskami o dużej jakości ale tego tematu jeszcze tak do końca nie zgłębiłem.
Jak są jeszcze jakieś pytania to pytać.
[ Dodano: 25-11-2016, 07:22 ]
Jeżeli chodzi o czas to nagranie jednej płyty Audio CD z 20 utworami z prędkością x4 zajeło mi około 20 minut, dodajmy czas około 30 minut na wgranie do MMCS daje nam około 50 minut na 20 utworów, czyli wgranie 100 utworów zajmie nam około 4 godziny i 20 minut. Czy warto osądzicie sami.
Myślę, że jedynym ograniczeniem jest tylko ilość utworów czyli 99 sztuk. Któregoś dnia popróbuje z mixami więc zobaczymy czy mam rację.
tokyo - 25-11-2016, 22:51
I wszystko w temacie
becu - 27-11-2016, 20:18
grzesiopol, ograniczenie do 99 utworów tyczy się, że tyle można jednocześnie np w tym konwerterze przerobić czy 99 piosenek może być wgranych na dysk i więcej nie wgramy mimo, że będzie wolne miejsce na dysku?
grzesiopol - 28-11-2016, 13:26
Ograniczenie 99 utworów wynika z ograniczenia jakie nakłada format płyty Audio CD, taka płyta zawiera maksymalnie 99 części (czytaj utworów). Za każdym razem możemy dodawać do HDD maksymalnie do 99 utworów.
|
|
|