To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 20-07-2011, 13:54

Cytat:
brwi/rzęsy całe :?: :P

Pytaj mitsu_pl to on pryskał to cudo w dolot :P

Jak walnęło tymi płomieniami z pod maski to mi się przypomniało żeby mu powiedzieć że listwę wtryskową odpinałem i tam w koło trochę paliwa mi się wylało :P

swinks_UK napisał/a:
Krzychu, ty zapomnij o szukaniu pracy, weź sie za pisanie ksiażek, albo kręcenie moto programów, bo talent i wyczucie dramatu masz na miare Clarksona :wink:

Bez przesady trochę po prostu na wesoło podchodzę by nie zwariować z tym autem :mrgreen:

Arek ja wiem że nie problem znaleźć taki przewód miedziany do sprzęgła :P tylko trzeba ruszyć tyłek z domu :P

jacek11 - 20-07-2011, 22:48

Czy pisałeś że świece są mokre?znaczyłoby to,że wtrysk paliwa jest nie w punkcie :roll:
areksz121 - 21-07-2011, 06:45

Wszyc napisał/a:

Arek ja wiem że nie problem znaleźć taki przewód miedziany do sprzęgła :P tylko trzeba ruszyć tyłek z domu :P

Masakra :mrgreen:

mitsu_pl - 21-07-2011, 13:54

Odbyłem pielgrzymkę, czyli odpokutowałem za swojego miśka :P
Współczuję warunków i jednocześnie gratuluję zapału...

Powodzenia Krzysiu...

A co do tego opalania, to ten silnik mnie nie lubi, za to, że go sprzedałem... zemścił się i "wydebilował" mi płomieniami kawałek ręki :D

Wszyc - 22-07-2011, 12:03

Wtryski działają... i co teraz :/
Wszyc - 22-07-2011, 16:02

Wtryski sikają takim samym strumieniem jak ja sikam ( mam zdrową cewke moczową ) więc jak można sobie wyobrazić strumieniem ciągłym tak jak by w baloniku pełnym wody zrobić dziurkę igłą :P

Zero mgły która powinna wymieszać się z powietrzem :P

Co może być tego przyczyną? wtryski? wszystkie 4 poległy? niskie ciśnienie na listwie spowodowane uszkodzoną pompą paliwa lub zbyt małą pompę mam z E55A 4G63 2.0 sohc ale mam też filtr paliwa z BMW jakiegoś 2,5 litra dobrze założony jakieś pomysły?

robertdg - 22-07-2011, 16:34

Wszyc, to nie CommonRail aby wtryski podawały paliwo w postaci mgły, w benzynce lecą krótkie siury, podciśnienie robi swoje :P
jacek11 - 22-07-2011, 16:40

coś z czymś nie zgrywa się :roll:
Saqu - 22-07-2011, 18:12

u nas 2gi dzień non stop pada, nawet 5min przerwy nie było, nie ma jak dokończyć swoich prac przy aucie, a Ty kozaku to wszystko robisz na dworze... masakra :D

czujnik położenia wału dobrze podłączony? :)

Hugo - 22-07-2011, 20:55

jacek11 ma rację.
Wszyc - 23-07-2011, 02:11

jacek11 napisał/a:
coś z czymś nie zgrywa się :roll:

Czujnik położenia wałka rozrządu zamontowany tak jak trzeba :? lepiej nie dam rady nie mam lampy stroboskopowej i się jeszcze na tym nie znam :?

Rozrząd dobrze złożyłem nawet wam fotki dałem na potwierdzenie :?

Iskra jest bo odpala ładnie z PLAKa lawendowego wpuszczonego w dolot

co bym nie zrobił nie jestem w stanie chyba już nic sam zrobić bo nie mam nawet pomysłów co zrobić :?
Zbieram kasę na to by Maretzkiego tu ściągnąć na 2 dni mam nadzieje że drogi nie jest w wyżywieniu :P

Piwor - 23-07-2011, 02:54

Wszyc napisał/a:
mam nadzieje że drogi nie jest w wyżywieniu
Nie. :)
jacek11 - 23-07-2011, 13:13

a może kable do wtrysków odwrotnie wpiąłeś?
Krzyzak - 23-07-2011, 14:24

Wszyc napisał/a:
odpala ładnie z PLAKa lawendowego wpuszczonego w dolot

ewidentnie brakuje paliwa - do sprawdzenia ciśnienie na listwie, za filtrem paliwa
potem do sprawdzenia wtryskiwacze - wyjęte z listwy, czy wszystkie pryskają paliwem i w odpowiedniej kolejności

Wszyc - 23-07-2011, 14:57

Cytat:
potem do sprawdzenia wtryskiwacze - wyjęte z listwy, czy wszystkie pryskają paliwem i w odpowiedniej kolejności

Sprawdziłem wszystkie pryskają co do kolejności nie dam sobie na razie głowy uciąć bo po pierwszej próbie wywalił jeden wtrysk z listwy paliwowej i zrobił się wodospad benzyny nad pokrywą zaworów :? muszę lepiej skręcić wtryski miedzy listwą a deską :P to mój patent:

a Co do ciśnienia znów brak przyrządów :?