To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 28-07-2011, 22:19

jacek11 napisał/a:
dekiel zaworów w górę,i patrzymy .sprężanie,spalanie,praca ,wydech.....

odpada zbyt starannie i ładnie zasylikonowany itp :P nie chce tego psuć :P motyw będzie z ledami zamiast wtrysków i szukaniem światełka przez otwór świecy haha :D

nie ma światełka a być powinno? znaczy że wali wtrysk przy zamkniętym zaworze dolotowym :P

robertdg - 28-07-2011, 22:27

Nawymyślał :rolleyes:

GMP to czujnik zbiera skąd, czujnik znajduje się po stronie nierządu :?:

Nie zaobserwowałeś efektów typu wypuchy w kolektorze ssącym albo wydechowym :?:

Bo jezeli normalnie odpala po podaniu plaka, czy jakie tam cudo użyliście i przy tym nie wydaje się pracować nienormatywnie, to napewno nie będzie to wina synchronizacji GMP

jacek11 - 28-07-2011, 22:29

toć Michała zaatakował przy odpaleniu :wink:
Wszyc - 28-07-2011, 22:37

jacek11 napisał/a:
toć Michała zaatakował przy odpaleniu :wink:

a tam raz :P no pracował tylko 3sek na samym plaku ale jak równiutko i pięknie za to :P

no ale moim zdaniem to dalej nie gwarantuje synchronizacji pełnej to tylko daje gwarancje że rozrząd okey i synchronizacja świec jest dobra a paliwo czy się zgrywa z tym wszystkim to dalej nie wiadomo bo pobierał sobie plaka z dolotu sam a nie z wtrysków :P

co to GMP? :P czujnik położenia wału/wałka? :P jest na końcu wałka dolotowego przy termostacie nic innego nie ma ten silnik nawet knock sensora :P a nie sory jeszcze mam 2 czujniki położenia przepustnicy i temperatury :P i zero elektryki więcej :P ( bez przepływki odpalany bo trzeba było zdjąć by plaka zaaplikować :P

Krzyzak - 29-07-2011, 06:49

Wszyc napisał/a:
i temperatury
ile wskazuje omów?
Wszyc napisał/a:
GMP
górne max. położenie, ang. TDC

wg mnie brakuje mu paliwa i tyle - trzeba sprawdzić ciśnienie za filtrem paliwa (i już nawet bez znaczenia czy z niebieskim podciśnieniem czy bez - chodzi i regulator na końcu listwy)

Wszyc - 29-07-2011, 07:36

wywaliłem filtr paliwa na razie... wyjąłem świece zapłonowe przed chwilą aż z nich kapie paliwo...

No Michał ja był coś wspominał że mu się wydaje że go zalewa nie nie dał sobie ręki uciąć

A kij biorę w ciemno chyba te wtryski od maretzkiego :P i założę filtr paliwa z powrotem z nim czy bez niego silnik zachowuje się tak samo próbuje próbuje coś tam wykrzesać z siebie ale mu nie wychodzi więc dla bezpieczeństwa nowych wtrysków założę filtr :P

wojtas - 29-07-2011, 09:08

Wszyc napisał/a:
bez przepływki odpalany

Sigma bez przepływi odpali, ale praca jest nierówna na granicy 500 obr. Komp zalewa motor.

Wszyc - 29-07-2011, 09:14

A tu niestety z przepływką zamontowaną brak zmian w ogóle podpięcie przepływki, czujnika położenia przepustnicy, czujnika temperatury lub odpięcie nic nie wnosi silnik tak czy tak nie zaskakuje nawet na 2 gary z tego co słyszę

Jak poświeciłem latarką przez otwór świecy to zobaczyłem jezioro na tłokach leje jak porąbany to paliwo

żeby to byle jak chciało pracować ale pracować :P a tu dupa

Saqu - 29-07-2011, 12:53

a iskrę na pewno masz? :P bo jak jest tam paliwo to powinno je coś zapalić :P

może od tego plaka świece padły :P
takie tylko gdybanie wolnee :P

Wszyc - 29-07-2011, 14:37

heheh no iskra jest jest sprawdzane 3 razy a potem w końcu nawet odpalił i sobie chodził równiutko i ładnie przez sekundy :P
Owczar - 31-07-2011, 23:16

Wszyc napisał/a:
a tam raz no pracował tylko 3sek na samym plaku ale jak równiutko i pięknie za to

Wszycu, wrzuć mu gaz z mikserem przed przepustnicą i będziesz śmigał aż miło :P

Wszyc - 31-07-2011, 23:27

Owczar bez przesady ten silnik już większość swojego życia wcześniej jeździł na gazie pewnie :P więc oszczędzę mu dalszych cierpień :P jest jak porzucone bite zwierze ze schroniska :P musi się przyzwyczaić do nowych lepszych warunków bez LPG i będzie wszystko znów dobrze chodziło :P Trochę mu czasu i miłości trzeba tylko i czystego 98 :P
Saqu - 01-08-2011, 01:08

jakaś przemiana była? zagadał do Ciebie w nocy? :D taki milusi się zrobiłeś :P
Wszyc - 01-08-2011, 02:25

Saqu napisał/a:
zagadał do Ciebie w nocy? :D

Oszalałeś pół osiedla by obudził i policja by przyjechała :P ( wydech mu się kończy za kolektorem) :P
Nie wiem czy wszystkie plany co do miśka wyjdą bo strasznie mnie korci by mu kolegę w przyszłym roku sprawić by się nie nudził sam na parkingu :P

Arturro-86 - 01-08-2011, 10:04

Wszyc napisał/a:
Nie wiem czy wszystkie plany co do miśka wyjdą bo strasznie mnie korci by mu kolegę w przyszłym roku sprawić by się nie nudził sam na parkingu :P

Kilka stron wcześniej myślałeś, żeby ten cały interes wyrzucić na złom, a tu takie plany :wink:
Krzychu, jak będzie 100 strona tego tematu to ten silnik musi gadać :twisted:
Nie ma innej opcji :biggrin: