Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Wszyc - 28-07-2011, 22:19
jacek11 napisał/a: | dekiel zaworów w górę,i patrzymy .sprężanie,spalanie,praca ,wydech..... |
odpada zbyt starannie i ładnie zasylikonowany itp nie chce tego psuć motyw będzie z ledami zamiast wtrysków i szukaniem światełka przez otwór świecy haha
nie ma światełka a być powinno? znaczy że wali wtrysk przy zamkniętym zaworze dolotowym
robertdg - 28-07-2011, 22:27
Nawymyślał
GMP to czujnik zbiera skąd, czujnik znajduje się po stronie nierządu
Nie zaobserwowałeś efektów typu wypuchy w kolektorze ssącym albo wydechowym
Bo jezeli normalnie odpala po podaniu plaka, czy jakie tam cudo użyliście i przy tym nie wydaje się pracować nienormatywnie, to napewno nie będzie to wina synchronizacji GMP
jacek11 - 28-07-2011, 22:29
toć Michała zaatakował przy odpaleniu
Wszyc - 28-07-2011, 22:37
jacek11 napisał/a: | toć Michała zaatakował przy odpaleniu |
a tam raz no pracował tylko 3sek na samym plaku ale jak równiutko i pięknie za to
no ale moim zdaniem to dalej nie gwarantuje synchronizacji pełnej to tylko daje gwarancje że rozrząd okey i synchronizacja świec jest dobra a paliwo czy się zgrywa z tym wszystkim to dalej nie wiadomo bo pobierał sobie plaka z dolotu sam a nie z wtrysków
co to GMP? czujnik położenia wału/wałka? jest na końcu wałka dolotowego przy termostacie nic innego nie ma ten silnik nawet knock sensora a nie sory jeszcze mam 2 czujniki położenia przepustnicy i temperatury i zero elektryki więcej ( bez przepływki odpalany bo trzeba było zdjąć by plaka zaaplikować
Krzyzak - 29-07-2011, 06:49
Wszyc napisał/a: | i temperatury | ile wskazuje omów?
górne max. położenie, ang. TDC
wg mnie brakuje mu paliwa i tyle - trzeba sprawdzić ciśnienie za filtrem paliwa (i już nawet bez znaczenia czy z niebieskim podciśnieniem czy bez - chodzi i regulator na końcu listwy)
Wszyc - 29-07-2011, 07:36
wywaliłem filtr paliwa na razie... wyjąłem świece zapłonowe przed chwilą aż z nich kapie paliwo...
No Michał ja był coś wspominał że mu się wydaje że go zalewa nie nie dał sobie ręki uciąć
A kij biorę w ciemno chyba te wtryski od maretzkiego i założę filtr paliwa z powrotem z nim czy bez niego silnik zachowuje się tak samo próbuje próbuje coś tam wykrzesać z siebie ale mu nie wychodzi więc dla bezpieczeństwa nowych wtrysków założę filtr
wojtas - 29-07-2011, 09:08
Wszyc napisał/a: | bez przepływki odpalany |
Sigma bez przepływi odpali, ale praca jest nierówna na granicy 500 obr. Komp zalewa motor.
Wszyc - 29-07-2011, 09:14
A tu niestety z przepływką zamontowaną brak zmian w ogóle podpięcie przepływki, czujnika położenia przepustnicy, czujnika temperatury lub odpięcie nic nie wnosi silnik tak czy tak nie zaskakuje nawet na 2 gary z tego co słyszę
Jak poświeciłem latarką przez otwór świecy to zobaczyłem jezioro na tłokach leje jak porąbany to paliwo
żeby to byle jak chciało pracować ale pracować a tu dupa
Saqu - 29-07-2011, 12:53
a iskrę na pewno masz? bo jak jest tam paliwo to powinno je coś zapalić
może od tego plaka świece padły
takie tylko gdybanie wolnee
Wszyc - 29-07-2011, 14:37
heheh no iskra jest jest sprawdzane 3 razy a potem w końcu nawet odpalił i sobie chodził równiutko i ładnie przez sekundy
Owczar - 31-07-2011, 23:16
Wszyc napisał/a: | a tam raz no pracował tylko 3sek na samym plaku ale jak równiutko i pięknie za to |
Wszycu, wrzuć mu gaz z mikserem przed przepustnicą i będziesz śmigał aż miło
Wszyc - 31-07-2011, 23:27
Owczar bez przesady ten silnik już większość swojego życia wcześniej jeździł na gazie pewnie więc oszczędzę mu dalszych cierpień jest jak porzucone bite zwierze ze schroniska musi się przyzwyczaić do nowych lepszych warunków bez LPG i będzie wszystko znów dobrze chodziło Trochę mu czasu i miłości trzeba tylko i czystego 98
Saqu - 01-08-2011, 01:08
jakaś przemiana była? zagadał do Ciebie w nocy? taki milusi się zrobiłeś
Wszyc - 01-08-2011, 02:25
Saqu napisał/a: | zagadał do Ciebie w nocy? |
Oszalałeś pół osiedla by obudził i policja by przyjechała ( wydech mu się kończy za kolektorem)
Nie wiem czy wszystkie plany co do miśka wyjdą bo strasznie mnie korci by mu kolegę w przyszłym roku sprawić by się nie nudził sam na parkingu
Arturro-86 - 01-08-2011, 10:04
Wszyc napisał/a: | Nie wiem czy wszystkie plany co do miśka wyjdą bo strasznie mnie korci by mu kolegę w przyszłym roku sprawić by się nie nudził sam na parkingu |
Kilka stron wcześniej myślałeś, żeby ten cały interes wyrzucić na złom, a tu takie plany
Krzychu, jak będzie 100 strona tego tematu to ten silnik musi gadać
Nie ma innej opcji
|
|
|