To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cd ...

Aga - 01-01-2010, 14:41

Akbi, Ty o tej porze na forum?!
ja właśnie się obudziłam po przebojowej nocy :mrgreen:
a nogi mnie tak bolą od tańcowania, że nie mogę się zwlec z łóżeczka....

szpala85 - 01-01-2010, 16:13

akbi napisał/a:
szpala85, a czy nie masz na mandacie 3 opcji? ... ja zawsze tak dostawalem
1. przyznajesz sie i placisz np 300 pln + 6 pkt
2. niewskazujesz osoby i placisz np 400pln ale bez pkt
3. wskazujesz osobe i nic nie placisz.

tak są takie podpunkty ... jeżeli chodzi o 2 to jest do zapłacenia 300 zł bez wskazania sprawcy , ale tez ponoszę jakieś konsekwencję prawne ?!?! :evil:

zapłacę ... niech mają ..... pewnie postawią za te pieniądze jeszcze więcej fotoradarów poza terenem zabudowanym :evil: hejaaa :lol:

..... JEST NOWY ROK !!!! :twisted:

robertdg - 01-01-2010, 16:30

szpala85, Jak dobrze kojarze to nie wskazujesz spracy placisz 300zł, sprawa idzie do sądu grodzkiego no i tam udowadnisz ze jestes osoba prywatna i nie masz obowiazku ewidencjonowania komu pozyczas auto, wtedy jak to udowodnisz sprawa zostaje wycofana i dostajesz zwrot mandatu, jakos tak ktos mi kiedys powiedzial ze to funkcjonuje. Glowy za to sobie nie dam uciac
Rafal_Szczecin - 01-01-2010, 17:33

robertdg napisał/a:
ala85, Jak dobrze kojarze to nie wskazujesz spracy placisz 300zł, sprawa idzie do sądu grodzkiego no i tam udowadnisz ze jestes osoba prywatna i nie masz obowiazku ewidencjonowania komu pozyczas auto, wtedy jak to udowodnisz sprawa zostaje wycofana i dostajesz zwrot mandatu, jakos tak ktos mi kiedys powiedzial ze to funkcjonuje. Glowy za to sobie nie dam uciac

i dobrze , bo bys bez glowy chodzil ;)

moze powiem jak wygladala sytuacja, prowadzilem samochod, brat siedzial obok ,auto zarejestrowane na niego, nagle znak 40, i pstryk fotoradar. pismo ze trzeba sie stawic osobiscie. brat poszedl ( bo auto na niego ) na fotce widac, ze on obok a jako kierowca ja ,powiedzial ze prowadzil autostopowicz, bo wracal z trasy, zabral czlowieka na stopa, i on jako zmeczony dal poprowadzic auto stopowiczowi, i nie wie kto to jest, jak sie nazywa, bo przeciez nie legitymuje sie stopowicza.
policjant mowi, ze w takim razie sprawa do sadu ( chcial zobaczyc czy brat jest twardy :D ) on powiedzial, ze nie ma problemu, w sadzie powie to samo, nagle policjant z tekstem " przypomnialo mi sie, ze moge panu wystawic sam mandat, bez pkt ) no i dostal 300 i zero pkt , bo nie ustalono sprawcy, zaden zwiekszony ani nic z tych rzeczy, tak to wyglalo u mnie .

Pexu - 01-01-2010, 21:39

...że spędziłem Sylwestra w towarzystwie pszczółki, aniołka, diabła, króliczka, policjanta, Jasona, mnicha oraz Dr.House'a i Cameron ;) :D
akbi - 01-01-2010, 21:47

Aga napisał/a:
Akbi, Ty o tej porze na forum?!

no cos trzeba robic podczas porannej .... toalety :D
Poza tym musialem isc do pracy i skonczyc zlecenie aby jutro moc byc ... na poludnie od Was :P

ps' przez Czestochowe tez bede przejezdzal :) :p

koszmarek - 01-01-2010, 21:49

Pexu napisał/a:
Dr.House'a i Cameron ;) :D

za rok będa skarpetki i Cuddy ;) może nawet marynara będzie zamiast uniforma z prosektorium :d dzięki za ten miły wieczór :)

akbi - 01-01-2010, 21:50

Pexu napisał/a:
...że spędziłem Sylwestra w towarzystwie pszczółki, aniołka, diabła, króliczka, policjanta, Jasona, mnicha oraz Dr.House'a i Cameron ;) :D

a czego trzeba sie nawachac, aby miec takie towarzycho?? :D :P

koszmarek - 01-01-2010, 21:58

akbi, Maretzkich i koszmarków :P
Pexu - 01-01-2010, 22:00

później mnich został autonomiczną wątrobą Jasona :D
dzięki Wariaty :)

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU MANIACY :)

Marcin-Krak - 01-01-2010, 22:43

Pexu napisał/a:
że spędziłem Sylwestra w towarzystwie pszczółki, aniołka, diabła, króliczka, policjanta, Jasona, mnicha oraz Dr.House'a i Cameron ;) :D

Może jakieś foto :?:

akbi napisał/a:
a czego trzeba sie nawachac, aby miec takie towarzycho?? :D :P
koszmarek napisał/a:
skarpetki

:mrgreen: :mrgreen: :wink:

Aga - 02-01-2010, 16:34

akbi napisał/a:

ps' przez Czestochowe tez bede przejezdzal :) :p

potwierdzam!
miło było się zobaczyć choć przez chwilkę :biggrin:

gigant87 - 02-01-2010, 20:01

Aga, a ja Ciebie miałem okazję spotkać w poniedziałek, w małym korku, w okolicach Galerii Jurajskiej :)

...że już po weekendzie zaczynają mi się kolokwia zaliczeniowe :/

Aga - 02-01-2010, 20:27

gigant87 napisał/a:
Aga, a ja Ciebie miałem okazję spotkać w poniedziałek, w małym korku, w okolicach Galerii Jurajskiej :)

to trzeba było pomachać, pomrugać światłami, zatrąbić :mrgreen:
jesteś pewien, że to ja? jeśli po 16 to się zgadzam, wracałam z pracy

gigant87 - 02-01-2010, 21:43

Tak, po 16.
Machałem, tylko Ty jechałaś prawym pasem, a ja lewym (w sumie są tam 3 pasy) i to w niezbyt rzucającym się w oczy czarnym Mondeo :)