Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
joujoujou - 10-03-2026, 23:58
6 na plusie, mocno wieje i pada.
Kawa i do pracy.
Marcino - Wczoraj 8:37
Jest na plusie ale rano jeszcze przymrozek na ogrodzie.
Smacznej kawy.
Krzyzak - Wczoraj 10:11
| Marcino napisał/a: | | a jak produkcja zimą szła | tak połowa stanu - jak latem na 15 kur było 15 jaj dziennie, tak zimą na 12 kur było 5-6 jaj
niektóre już zeszły ze starości, ale będzie zakup 3-4 nowych niedługo
| Marcino napisał/a: | | Włochate jaja | zobaczymy - pewnie zwykłe białe
na ten moment jeszcze za młoda jest i tylko je i sra - chwilowo mieszka w domku dla przepiórek, bo te za tydzień się pojawią
też ciąłem właśnie krzewy i drzewa - wczoraj 4 worki przemielonych gałęzi (z rozdrabniacza) wystawiłem dla śmieciarki
chciałbym jeszcze kostkę odnowić, bo po latach są tam różne gatunki mchu i grzybów - szczególnie dużo w miejscach, gdzie ptaki srają - widać taki nawóz im pasuje
Marcino - Wczoraj 13:50
| Krzyzak napisał/a: | | 4 worki przemielonych gałęzi (z rozdrabniacza) wystawiłem dla śmieciarki |
JA tym podsypuje aby chawasty nie rosły zamiast kupować zrębki.
| Krzyzak napisał/a: | | chciałbym jeszcze kostkę odnowić, bo po latach są tam różne gatunki mchu i grzybów |
Mycie ?? polecam pzryustawki do myjek, ale musi być dobra myjka to wydziera mech i piasek z fugi w kostkach, smierdzi wtedy jak nad morzem glonami
jacek11 - Wczoraj 20:49
Moja kostka już ze trzy lata leży na paletach, bo nie umiem się za to zabrać, a na firmę montującą jednak mnie nie stać. Ale może kiedyś się za to wezmę. Jak już nie będę miał lepszego zajęcia
joujoujou - Dzisiaj 0:02
Kawa.
Wieje tak że jest alert na całą wyspę.
Krzyzak - Dzisiaj 7:34
| Marcino napisał/a: | | chawasty nie rosły | chwasty mam głównie w trawie, zatem podsypywać nie mam czego - reszta kwietników czy ciągów zrobionych z kostki jest albo już zrobiona albo jest przerabiana tak, aby pod kostką czy kamieniami była folia budowlana, albo chociaż czarna włóknina o gramaturze min. 80 - dzięki temu usuwanie chwastów jest zredukowane do minimum
natomiast mech z kostki to idzie dość łatwo, mam taką szczotkę nawet i faktycznie - śmierdzi glonami przy usuwaniu
jednak są miejsca, gdzie są wykwity grzybowe, głównie szare i czarne i nawet chemia do mycia kostki tego nie rusza i to przy usuwaniu mechanicznym szczotką - dlatego szukam jakiegoś w miarę taniego urządzenia do porządnego mycia
drogiego mi się nie opłaca kupować - już wolałbym całą kostkę wymienić na nową, bo wyszłoby taniej...
Marcino - Dzisiaj 10:33
| Krzyzak napisał/a: | | dlatego szukam jakiegoś w miarę taniego urządzenia do porządnego mycia | A moze hydroipiaskowanie? Miałem takie urzadzenie do myjki, zasysa piasek i podaje z wodą. Dysza była słaba i szybko się zużyło. ale jaka cena taki towar.
|
|
|