To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 03-08-2011, 00:43

Czy ja wiem Jacku ja nie narzekam na mój gust części sporo i taniutkie :) Galant jest raczej tani w eksploatacji :P jak patrzę na wszystkich znajomych co mają golfy i ople to ja uważam że mało wydaję w miśka :) tylko wszystko na raz mi wyszło bo stał długo a tak to taniocha części są :)

Jak bym chciał wymienić jakąś drogą część do miśka to mam problem hmmm... hydrauliczny tłumik drgań paska rozrządu? całe 220zł mnie kosztował nowy :P normalnie majątek chyba mnie olej więcej kosztował :P części blacharskie? za 400zł to cały przód samochodu można mieć jeszcze Ci specjalnie utną przy samej szybie hehe :P

jacek11 - 03-08-2011, 00:47

to czego jęczysz?galant jest fajnym autem,i warto go robić,i wiesz to dokładnie tak jak ja :P
gdyby nie to,to byś go dawno na złom odprowadził 8)

Wszyc - 03-08-2011, 00:59

Fajnym hmm... przyzwoitym fajnym z wyglądu i mega fajnym w pozycji za kółkiem dlatego tak go uwielbiam pozycja za kierownicą deska rozdzielcza wszystko to dla mnie jest genialne ale jeżeli chodzi o zawieszenie, właściwości jezdne, zwrotność to strasznie słabo wypada jak odpali to muszę coś z nim zrobić bo jeździ się jak Neoplanem przegubowym :P

jacek11 napisał/a:
,i warto go robić,i wiesz to dokładnie tak jak ja :P

Nee Jacku ja po prostu kocham ten swój egzemplarz i żaden inny :P robić go nie warto... :P nawet E88A bym nie chciał ani E84A nic co ma V6 pod maską zwłaszcza :P

Za rok lub półtorej jak fundusze dopiszą to zobaczysz w czym gustuję :P

jacek11 - 03-08-2011, 01:09

Wszyc napisał/a:
ale jeżeli chodzi o zawieszenie, właściwości jezdne, zwrotność to strasznie słabo wypada

to faktycznie musisz coś zrobić,bo mój gal prowadzi się jak po szynie,i w zakrętach nieźle sobie poczyna(chociaż E88 było trochę stabilniejsze :wink: )ale ja dbam o zawieszkę,i może dlatego tak jest :roll:
zwrotny nie jest,to fakt,i czasem mnie to denerwuje,ale to prawie limuzyna :wink: :mrgreen:

Wszyc - 03-08-2011, 02:27

Jacku ja tu nie chce limuzyny tylko STi Killera :P

Wkurzyło mnie jak na takich jak by KJS'ach prawie by wzięła mnie jakaś wolnossąca impreza 4x4 i to w hatchbacku fuj :P ale diesel power dał radę :P

Fotek z eventu nie mam bo na wszystkich moje auto było zasłonięte wielką czarną chmurą haha nie no żartuje :P po prostu nie znam nikogo kto robił fotki :P

robertdg - 03-08-2011, 07:56

Za niedługo 100-na strona a on dalej: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie

Niczym 126p na linke odpalany :P

Wszyc - 03-08-2011, 09:00

robertdg napisał/a:
Za niedługo 100-na strona a on dalej: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie

Żeby nie było że nic nie robię i się nie staram :P

Kulturalny męski poranek dziś :P

Porozmawiałem trochę z nim żeby nie czuł się samotnie :P dam mu troche odświeżacza w dolot żeby mu z gara nie waliło :P może coś mi powie dziś chodź wątpię :P
Jak nie zapomnę to Markowi dam adres do wysyłki wtrysków :P

Andrew - 03-08-2011, 09:28

Nie byle jaka herbata :mrgreen:
Andrew - 03-08-2011, 09:28

Nie byle jaka herbata :mrgreen:
Wszyc - 03-08-2011, 11:32

http://www.youtube.com/watch?v=cqzvr7urbyw

Trochę postraszyłem sąsiadów i koty ale bez szału :P dalej problemy z paliwem jeszcze jeden myk zrobię ale koło 13stej teraz przerwa na herbatę :P

Andrew - 03-08-2011, 11:38

Wszyc napisał/a:
Trochę postraszyłem sąsiadów i koty ale bez szału :P dalej problemy z paliwem jeszcze jeden myk zrobię ale koło 13stej teraz przerwa na herbatę :P

Nieźle :mrgreen:

Arturro-86 - 03-08-2011, 14:25

Kup sobie jakiegoś lepszego "Plaka" ^^
Wszyc, czy mi się wydaje, czy nie masz podłączonych tych wężyków w okolicy pokrywy zaworów (nie wiem, jak to się fachowo zowie, ale to chyba jakaś odma) :?: :twisted:

Saqu - 03-08-2011, 14:49

więcej go na zewnątrz wydmuchało niż do środka :D
jacek11 - 03-08-2011, 16:52

Saqu napisał/a:
więcej go na zewnątrz wydmuchało niż do środka :D

no właśnie :roll:

Wszyc - 03-08-2011, 18:18

jacek11 napisał/a:
no właśnie :roll:

Ale nie rozumiem i tak problemu :P on ma chodzić na benzynie czy na plaku? :P powinien dostać lekkiego strzała z plaka i sam chodzić a nie zawody jak wycelować plaka by jak najdłużej na nim chodził hehe :P dało by radę lepiej ale po co :P

Dziś nie odpalałem więcej już bo spać poszedłem hehe może jutro :P