To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Outlander turbo ciśnienie doładowania

staszq2 - 29-04-2020, 18:03

pingwin12 napisał/a:
Tak podciśnienie mapsensor gazu pokazywał 0.4

To zmienia postać rzeczy bo myślałem o faktycznym ciśninieniu ... że zegar doładowania masz albo jakąś apka sprawdzane pod ELM. Sprawdź na kompie jakie doładowanie masz i podciśnienie bo wg tego co piszesz to cały czas jeżdziłbyś na podciśnieniu :lol:
Cytat:

Ciekawe po co te głupie japończyki ten wężyk tam dali, zapewne jest niepotrzebny i można go wywalić

Pewnie mieli za dużo na fabryce i tak pchali gdzie się da :mrgreen: (proszę nie brać na serio tej cytowanej wypowiedzi przez Bzyk_R1 ) :P Jeszcze ktoś Krzysztofie nie zrozumie przesłania i później Ci się oberwie od takich i owakich :p

Bzyk_R1 - 29-04-2020, 18:50

staszq2, spokojnie, niedługo skończą się nam wężyki i będzie wysyp turbiaczy które jadą 0,5b max. Ale pod maską szybko i wściekle. :mrgreen:
roger18sx - 29-04-2020, 20:27

Dlatego ktos u mnie załozył zaworek mbc i czasami się zdarzy że bost wskoczy na 0.9 a tak przeważnie 0.8 oile chinskie zegary sa właściwie skalibrowane.
Bzyk_R1 - 29-04-2020, 20:43

To jest właśnie to. Stosować MBC w aucie wyposażonym w SBC gdzie zamiennik 2 drożny kosztuje od 25zł.
pingwin12 - 29-04-2020, 23:59

Przepraszam panów że nie wiem do czego jest wężyk podciśnienia podpięty do intercoler oraz za do że nie stosuje jednostek mbar lub hg przecież wiecie o co chodzi to możecie odpowiedzieć zaslepilem węża dmucham kompresorem jednak nieszelnosci nie słychać
Bzyk_R1 - 30-04-2020, 10:35

Wężyk od intercoolera wpinasz w prawym górnym rogu pokrywy zaworów jak patrzysz na silnik od przodu. Jest tam cały pęk podciśnień. Zaopatrz się w opaski od gazowników i najlepiej każdy wężyk skręć. Na szukanie nieszczelności najlepiej jest użyć płynu z pianą lub samostartu/plaka i podglądać korekty paliwa w aplikacji.