Outlander III Ogólne - szczur pod maską
Jaad - 21-01-2017, 17:33
Grimm napisał/a: | Czyli Twoją propozycją jest postawienie na pokrywie silnika psa? |
Tak, to moja propozycja.
Grimm - 21-01-2017, 17:36
Jaad napisał/a: | Tak, to moja propozycja. |
Lepsze to niż siki tyranozaura
Jaad - 21-01-2017, 17:41
Czy Ty naprawdę myślisz, że zapach jest nierozłączny z obecnością fizyczności w danym miejscu i czasie ? Jeśli tak, to gratuluję.
radek79 - 21-01-2017, 17:44
sebowy napisał/a: | jeszcze mu podajcie długość łańcucha ... |
przepisowe 3 metry,wiadro wody i cierpliwość
niema co bić piany bo i tak pewnie zaraz usuną większość postów
Trewor - 21-01-2017, 18:07
W Castoramie lub innym Lerloyu można kupić preparaty do odstraszania zarówno kun jak i kotów.U mnie kuna już dwa razy przegryzła kable.Teraz po popsikaniu preparatem mam spokój.
Grimm - 21-01-2017, 18:09
Jaad napisał/a: | Czy Ty naprawdę myślisz, że zapach jest nierozłączny z obecnością fizyczności w danym miejscu i czasie ? Jeśli tak, to gratuluję. |
Mało tego, to Ty myślisz ,że wpuszczenie psa do garażu podziemnego rozwiąże problem
[ Dodano: 21-01-2017, 18:10 ]
Trewor napisał/a: | W Castoramie lub innym Lerloyu można kupić preparaty do odstraszania zarówno kun jak i kotów.U mnie kuna już dwa razy przegryzła kable.Teraz po popsikaniu preparatem mam spokój. |
O coś w tym kierunku mi chodziło. Dzięki
Bzyk_R1 - 21-01-2017, 19:47
Grimm, Jaad, jak dzieci normalnie...
http://forum.mitsumaniaki...ygrys+wygryz%B3
mar1975 - 22-01-2017, 10:33
Widzę, że co niektórzy "popłynęli " . Aby rozwiać wszelkie wątpliwości to piszę : to jest szczur a nie kot, jednego już wyjąłem martwego, leżał sobie na kolumnie od amortyzatora, a ten przedwczorajszy to po prostu wszedł i się zes..ał w tym miejscu w którym znalazłem poprzedniego - czyżby zbieg okoliczności ? trudno powiedzieć. najgorsze w tm wszystkim jest to, że nie wiem gdzie on wchodzi, czy to na parkingu zewnętrznym, czy pod firmą, nie wiem... Można za każdym razem podnosić maskę i sprawdzać czy był jegomość, ale czy to jest dobre rozwiązanie, według mnie nie. Dlatego prosiłem Was o porady czy znacie jakieś skuteczne metody na odstraszenie takich osobników, i tu dziękuję za info o aerozolu z Castoramy. Kupię i zobaczmy co będzie lub nie będzie. Pozdrawiam
rajan - 24-01-2017, 09:52
Są jeszcze odstraszacze elektryczne. Podobno skuteczne. Wadą jest to, że żrą prąd z akumulatora, co może doprowadzić do jego rozładowania. Dlatego warto by włączać urządzenie tylko w miejscu, gdzie ten szczur Ci wchodzi pod maskę.
tyku - 24-01-2017, 11:43
rajan napisał/a: | Wadą jest to, że żrą prąd z akumulatora, co może doprowadzić do jego rozładowania. | Nie rozładuje akumulatora, jak korzystasz z samochodu regularnie. Mam Kemo M180 i dużo elektroniki, akumulator tylko 54Ah i daje radę. Samochód zajmuje tylko miejsce parkingowe.
Na szczura trzeba kota pod maskę, na kota wystarczą olejki cytrusowe, na kuny Kemo i środki chemiczne.
staszq2 - 24-01-2017, 13:37
Co do szczurów to tak:
Najpierw miejsce w którym szczuraki sobie leżały i zostawaiły po sobie bałagan zlać domestosem, dobrze wyczyścić jeśli się da rzecz jasna i czynność powtórzyć a później kostka do WC, zawieścić i niech pachnie po tygodniu zmienić na inną kostkę o innym zapachu. Ja tak doradziłem znajomemu i plaga szczurów z jego mundka poszła do sąsiada hehe
jawaldek - 24-01-2017, 14:34
Szczur jest bardzo inteligentnym i szybko uczącym się zwierzakiem/szkodnikiem.Łatwo adoptuje sie do zapachów a, nowego rodzaju pokarmu/trutki tak szybko nie ruszy. Na szczury sprawdzoną i skuteczną metodą są ultra dźwięki. Czyli generator/odstraszacz- >> nie zżera akumulatora jak to co niektórzy nieskalani wiedzą sugerują Takim naturalnym generatorem ultradźwięków są..... perliczki tylko jak "zainstalować" takiego ptaka w samochodzie. Łatwiej gdy garaż i działka Jako trutka to tylko taka która nie działa natychmiastowo a po pewnym czasie. O takich trutkach wiedzę mają weterynarze. Jest to trutka znosząca krzepliwość krwi i wykorzystane jest to gdyż szczury często bijąc się między sobą ranią się. A kotek.... on szkody nie zrobi tylko musimy przed uruchomieniem silnika zajrzeć pod maskę aby nie zrobić mielonego
Elektronicznego odstraszacza używał znajomy i ma święty spokój z gryzoniami i pogryzionymi kablami. Ja "używałem", z racji prowadzonej hodowli innych zwierząt, perliczek ->> szczury wszystkie wyprowadziły się po paru dniach a perliczki jako ozdobne ptaki chodziły sobie jako strażnicy
mar1975 - 26-01-2017, 10:47
Zakupiłem na allegro preparat K2 w sparayu, zobaczymy, jedyne co mnie martwo to, to że jest bardzo lepki, a to oznacza przyklejanie się wszechobecnego kurzu, pyłu itd. Pytanie co gorsze, kurz i pył lepiący się do wszystkiego czy szczur gryzący kable i podbitkę ? Jakby nie patrzeć te małe gnojki to wielki problem, nie wiadomo kiedy i gdzie wchodzą.
tyku - 26-01-2017, 11:18
mar1975 napisał/a: | preparat K2 w sparayu | To już nie miałeś co kupić.
staszq2 - 26-01-2017, 11:47
mar1975, otrzymałeś sprawdzone sposoby duże lepsze od jakiejs fukawki K2 i nie skorzystałeś z nich tylko teraz się martwisz o lep, to to po co zakładać temat...
|
|
|