Grandis Techniczne - Stacyjka
gołąb - 08-12-2017, 15:08
A montował ktoś te kostki w zamienniku, które są dostępne na rynku? Nadaje się to? Czy tylko oryginał...
andrzejk1987 - 15-12-2017, 17:19
Ja montowałem takie za 30 czy 50 zł są ok śmigają 3 rok
sosa7 - 16-12-2017, 10:13 Temat postu: stacyjka Hej tez mialem ten sam problem na pocxatku myslalem ze to rozusznik a epoczytalem na forum i kupilem sobie smar do zamkow , wsadzilem do srodka razem z kluczykiem i jakis rok jest narazie oki pozdr
kcn - 16-12-2017, 12:43
Również to miałem. Styki się tam poprzycieraly w bebenku. Pamiętam że jakimś punktakiem na nowo poprzeciskałem te bolce. Od ok 2 lat jest w porządku.
Krzyzak - 16-12-2017, 16:01
w sigmie kiedyś tak regenerowałem stacyjkę - rozmontowałem bębenek i napyliłem cynę na miedziane styki a potem spiłowałem żeby były na równym poziomie
West - 27-12-2017, 14:55
Witam. A ja dla odmiany mam problem z wyciągnięciem kluczyka. A dokładniej z przekręceniem kluczyka na stopień w którym się go wyjmuje. Nieraz muszę się nieźle nakombinować żeby go przekręcić a innym razem jest ok. Zastanawiam się jak do tego podejść, mam już pewien plan ale chętnie wysłucham pomysłów innych użytkowników... Pozdrawiam
Krzyzak - 28-12-2017, 20:05
West napisał/a: | Zastanawiam się jak do tego podejść | wyjąć bębęnek i zobaczyć które zapadki najmocniej wystają - bo to pewnie one haczą o wnętrze
potem lekko podpiłować te wystające z zapadek zadziory
(albo dorobić kluczyk o ciut wyższych zębach w tym miejscu)
Hishi - 15-07-2019, 18:19
Krzyzak napisał/a: | West napisał/a: | Zastanawiam się jak do tego podejść | wyjąć bębęnek i zobaczyć które zapadki najmocniej wystają - bo to pewnie one haczą o wnętrze
potem lekko podpiłować te wystające z zapadek zadziory
(albo dorobić kluczyk o ciut wyższych zębach w tym miejscu) |
Czy można najpierw spróbować lekko czymś nasmarować np.; na sam klucz psiknąć kroplę - jakiś smar silikonowy? Mam podobny problem od jakiegoś czasu.
tadek55 - 17-07-2021, 15:12
witam,mam problem ze stacyjką jak ją zdemontować i rozebrać.Pozd.
|
|
|