Nasze nieMiśki ;-) - Baśka
czarny.marcin - 13-02-2017, 14:49
larelijux napisał/a: | Ja jednego nie byłbym w stanie przeżyć przy E46 - są obecnie popularniejsze od Passatów B5 |
passat nie skręca z gazem w podłodze
ok ale odrzuć z tego wszystkie diesle , wszystkie kuchenki i wszystkie benzyny poniżej 325 i prawdziwych BMW zostanie garstka . Nie sztuka kupić model sztuką go utrzymać w oryginale , z oszczędności nie oszczędzać pedału gazu i nie tankować zastępczego paliwa . Ja to mówili dziadkowie ''stać na konia stać na owies''.
Na szczęście są jeszcze tacy co słysząc BMW ze strachu przed serwisem i tylnym napędem go nie kupią choć po cichu o nim marzą .
Ziemba. - 13-02-2017, 17:57
Krzyzak napisał/a: | to do 3-ki? czy 5-ki? - bo jakoś dawno temu miałem małą okazję sprawdzić jak taka właśnie 520 wypadnie |
E36 to seria 3. Seria 5 to już cięższy klocek. Tam te 150KM to za mało, ale tutaj daje radę.
plecho1 napisał/a: | Ale teraz coraz bardziej myślę nad wymianą na albo E91 lub na E46 z końca produkcji z silnikiem 2,5 |
Cytat: | Ja jednego nie byłbym w stanie przeżyć przy E46 - są obecnie popularniejsze od Passatów B5 |
Dla mnie też trochę za dużo jest tego na ulicach, a E46 to już w ogóle. Choć nie mówię nie bo życie różne figle płata
plecho1 - 13-02-2017, 18:49
Na mnie takie stereotypy nie działają i na pewno założę LPG a co Po co płacić za paliwo więcej jak można mniej
larelijux - 13-02-2017, 19:01
plecho1, i gratuluję, jakby mnie było stać na instalację i gdyby mi się opłacała to też bym założył
plecho1 - 13-02-2017, 19:04
Przy czterech cylindrach trzeba przejechać z 25 tys km aby inwestycja wyszła na zero.
larelijux - 13-02-2017, 19:08
Przy moich małych przebiegach instalacja zwróciłaby się pewnie po jakichś 3 latach, co biorąc pod uwagę dodatkowe przeglądy, regulacje zostawia mnie przy "jedynym słusznym" paliwie
plecho1 - 13-02-2017, 19:35
Dobra instalacja dobrze zamontowana i wyregulowana powinna przejechać bezproblemowo minimum 100 tys km. Jedynie wymiana filtrów raz na 10 - 15 tys km za około 50 - 100zł oraz przegląd techniczny droższy o około 60zł.
Ziemba. - 27-02-2017, 15:45
BMW - Będziesz Miał Wydatki
- Pompa wspomagania - stara się rozciekła
- Płyn wspomagania - z wypłukaniem układu
- Drążek kierowniczy prawy
- Końcówka drążka kierowniczego prawa
- Końcówka drążka kierowniczego lewa
- Manszeta maglownicy lewa
- Łączniki stabilizatora przód
- Ustawienie zbieżności
- Olej silnikowy Valvoline 10W-40 (taki był i jak coś to stopniowa zmiana na syntetyk)
- Filtr oleju
- Filtr powietrza
- Uszczelka pokrywy zaworów
- Uszczelka gniazd świec
- Korek miski olejowej (stary ukręciłem, ale gwint w misce w porządku)
- Plastiki tylnych lamp trzymające żarówki
Ziemba. - 01-03-2017, 13:37
Ta rzecz mnie po prostu urzekła.
"Analogowy" wskaźnik chwilowego spalania. Nie żeby to była jakaś nowość, ale według mnie kilkukrotnie bardziej czytelny niż wszystkie cyfrowe wskaźniki w innych markach. Owszem nie zobaczę tu dziesiątych litra, ale w bardzo dobrze widać bez skupiania na nim uwagi kiedy spalanie rośnie itd.
Owszem w celach do jakich to auto zostało kupione to się zupełnie nie przydaje, ale to taka mała dygresja, że jednak ktoś wtedy potrafił pomyśleć.
Hugo - 01-03-2017, 15:16
Ziemba. napisał/a: | "Analogowy" wskaźnik chwilowego spalania | W sumie fajny. Chyba też wolałbym taki niż cyfrowy.
czarny.marcin - 01-03-2017, 16:29
Ziemba. napisał/a: | BMW - Będziesz Miał Wydatki
|
a tam nieprawda Bogaci Mogą Wszystko a Biedni Mogą Więcej
Krzyzak - 01-03-2017, 21:42
Hugo napisał/a: | też wolałbym taki niż cyfrowy. | i ja - a już te nowoczesne zegary, gdzie wszystko jest wyświetlaczem LCD z narysowanym prędkościomierzem itd to nie brzydzą - niedługo nie będzie na co zmienić auta...
Marcino - 01-03-2017, 22:23
plecho1 napisał/a: | Na mnie takie stereotypy nie działają i na pewno założę LPG a co Po co płacić za paliwo więcej jak można mniej |
Też tak uwazam.... zagazuje kazde które kupie i za taką opcją będę kupował.
Ziemba. - 24-05-2017, 20:37
Zapomniałem zaktualizować tematu w marcu.
Baśkę kupiłem w lutym i za równy miesiąc ją sprzedałem. Powód?
Cytat: | Pancerne m50b20TU na początek zabawy wystarczy |
Jednak jak już było "sucho", a koniec lutego początek marca mieliśmy cieplutki i przyjemny, to tej mocy do pójścia w zakręcie zaczynało brakować. Jeszcze na "dwójce" ok, ale na "trójce" przy większej prędkości to nie było tak swobodnie.
Ale to chyba nie było bezpośrednim powodem, bo mógłbym założyć krótszą skrzynię czy dyfer 4.44 oraz "wybebeszyć" i łatwiej by jej było.
Któregoś dnia zadzwonił kolega i powiedział, że chciałby ją kupić. I jakoś tak wyszło, że sprzedałem.
Ziemba. - 24-05-2017, 20:42
A tu wspomniane -80
|
|
|