To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Koszmary alergika

Krzyzak - 25-06-2017, 13:13

msokol napisał/a:
clatre, czy jakoś tak
claritine
a powiem wam ciekawostkę - jakoś 10 lat temu rozmawiałem z ojcem jednego Mitsumaniaka (chudyone) i on dał mi nazwę leku, który użył tylko przez 1 rok wcześniej mając przez kilkadziesiąt lat problemy alergiczne i po tym roku wyleczył się całkowicie
prowadzony nadzieją prosiłem lekarzy by mi go przepisali, ale każdy mówił, że nie zna tego leku
w końcu jeden z nich sprawdził i powiedział, że lek jest wycofany z nieznanego powodu
może ktoś powie, że to spisek, ale to dość oczywiste, że lepiej leczyć niż wyleczyć - co to za kasa, kiedy wszyscy nagle wszyscy przestają kupować co roku leki

gulgulq - 25-06-2017, 20:43

przecież wszystkie leki popularnie zwane antyalergiczne nie są lekami na alergię tylko lekami objawowymi czyli eliminując lub zaniżając reakcje alergiczne:katar, kichanie, łzawienie itp..
msokol - 25-06-2017, 20:46

Krzyzak napisał/a:
msokol napisał/a:
clatre, czy jakoś tak
claritine...

nie, clatra, to clatra.

claritine jest na loratadynie, która zamula. Mniej oczywiście niż poprzednie leki na alergię, ale jednak.

Clatra ma w składzie bilastinum, które kompletnie nie zamula. Niestety na niektórych działa ona bardzo dobrze, a na innych gorzej. No, ale tak jest chyba ze wszystkimi lekami na alergię.

Candles - 26-06-2017, 15:06

Marcin-Krak napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
w tym roku zawodzi.

W tym roku, przynajmniej w Krakowie jakaś masakra jest i mało co w ogóle działa :(
Candles napisał/a:
a na oczy to tylko torebki z herbaty coś dają.

To nie jest dobry pomysł. Raz, że PH, dwa że skąd pewność, że nie masz... uczulenia na coś, co jest w herbacie. Możesz sobie zaszkodzić tylko. Pani okulistka (co prawda przy zapaleniu spojówek) powiedziała mi, że używanie herbaty, to jednak mocno kiepski pomysł.

Mam dobrą jakościowo herbatę w liściach a przykładam do oczu ostygnięte filtry, i na pewno nie mam alergii bo normalnie piję i nic się nie dzieje a nawet tak jak pisałem schodzi opuchlizna i trochę pomaga więc akurat mi na pewno nie szkodzi ;)

Mjuszor - 27-06-2017, 15:15

Jak Ci bardzo przeszkadza oprócz oczu ten nos i chrapanie, spróbuj sobie kupić albo plastry na nos które ułatwiają oddychanie (snoreeze bodajże ma taki) albo właśnie stricte spray na to, nie ma co gdybać a chociaż jakoś przebolejesz do końca objawów.
Candles - 17-07-2017, 15:14

Takie kupiłem ale chyba mają jeden ich rodzaj tylko różne rozmiary do wyboru