To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] WNĘTRZE Wymiana fotela kierowcy

tomibr - 21-05-2011, 07:49

Witam.
Dzis chce rozpoczac regeneracje siedziska fotela w moim Misku :) wstepnie zobaczyc co pod tapicerka sie dzieje, co zostalo z gabki i jaki jest stan ramy, bo drucika to napewno nie ma juz zadnego;] Ewentualnie mogl bym przystapic do naprawy ale byl bym wdzieczny za kilka szczegolow dotyczaca wykonania,a mianowicie:

1. mniej wiecej ile trytytek poszlo? op 100szt rozm 300mm/5mm wystarczy? czy to odpowiedni rozmiar?
2. ile opasek tworzylo ogniwo?
3. w manualu widze ze wzdloz siedziska idzie 8 sprezyn a w poprzek 2 wzmocnienia - odwzorowaliscie to ulozenie czy zrobiliscie szczelna mate?
4. dziala regulacja wysokosci sidziska?
5. jak dlugo trwa ten zabieg :) sa jakies skomplikowane kombinacje lub niedogodnosci? dzis KSW wiec do 17 chcial bym skonczyc :)

Pozdrawiam :)

[ Dodano: 22-05-2011, 03:22 ]
Jednak opaski to fajna sprawa :) 100szt jednak nie starcza... 200 aby kazde ogniwo bylo potrojne:)

tommo1982 - 09-07-2018, 14:12

Jak już o fotelach, to wie ktoś po co idą przewody z podłogi do foteli? Nie mam podgrzewanych, a jak odkurzałem i zajrzałem pod to moją uwagę zwróciły właśnie te przewody. Czyżby przewody kontrolne od poduszek powietrznych?
Bizi78 - 09-07-2018, 14:27

Po prostu może być już gotowa instalacja.
Do poduszek powinny mieć zółte kostki i chyba kable.

AidsD - 11-07-2018, 08:45

Bizi78 napisał/a:
Do poduszek powinny mieć zółte kostki i chyba kable.

Kostka chyba czerwona ale kabel żółty na pewno.

tommo1982 napisał/a:
Nie mam podgrzewanych

instalacja jest po to byś mógł założyć :)
tak samo w każdym jest instalacja do halogenów