Nasze Miśki - SpaceRunner
mjsystem - 02-11-2017, 14:24
Maciek, masz w sobie coś z masochizmu. Jak nie zgniłe colty to teraz to. Wiem, wiem, masz pasję, cierpliwość i kilka drobnych na "dopieszczenie". Jedynym wytłumaczeniem tego zakupu jest Twój wzrost (opisałeś to) i słabość do marki. Mimo to trzymam kciuki i czekam na efekt. Samo auto, pomimo specyficznego wyglądu, nie jest wcale takie głupie. Powodzenia.
abdul - 02-11-2017, 15:14
Gdzies Ty go znalazl? Ostatnio szukalem auta dla zony i patrzylem m.in tez na Space Runnery ale na allegro i OLX doslownie 5 sztuk bylo i wszystkie daleko. A tu mi praktycznie z podworka zabrales
Owczar - 03-11-2017, 00:42
Maciek, gratuluję odwagi. Brzydkie ale rzadkie auta maja coś w sobie. Szkoda że poprzedni właściciel nie dbał trochę bardziej o auto, ale myślę, że go ogarniesz.
W dobie wszystkich podobnych aut indywidualizm ma swoje plusy
mkm - 03-11-2017, 17:32
abdul, to Cię dobije - w Rzeszowie były bliźniaki
Droższy się sprzedał lub ogłoszenie wygasło.
Owczar, okazuje się, że nie było tak źle, albo przebieg jest oryginalny.
Pierwsza wizyta na ścieżce diagnostycznej.
Hamulce bez zastrzeżeń z ręcznym włącznie.
Spaliny na benzynie (LPG jeszcze nie działa) w dolnej granicy normy. Katalizator sprawny.
Silnik suchy od spodu do wymiany korek spustowy.
Skrzynia sucha.
Podłoga w zaskakująco dobrym stanie.
Bałem się, że będzie powtórka z Lancera (jakby nie patrzeć równolatka) i będzie sito, a tymczasem nawet na plackach twardo
Do wymiany przewody hamulcowe - jest cienko i rudo.
No i amortyzatory Lewy 15% tłumienia prawy 63%
Tył o dziwo po 85%.
Potem skoczyłem na myjnię ogarnąć go trochę i się pobawić, bo tak na dobrą sprawę nie miałem okazji się mu przyglądnąć dokładniej.
Zachwyt nad drzwiami nie mija...
Teraz główny powód zakupu - "tył".
Obsługa foteli - bajka.
W takim ustawieniu zamierzam jeździć - wyciąganie foteli w trzech ruchach - dosłownie w trzech ruchach i identyczny montaż.
Płukałem brudasa kwadrans
Potem dostał trochę chemii
I jeszcze więcej chemii
Tak wygląda w "stanie wyjściowym". Umyty, odkurzony, przetarty z kurzu
Klapa wymiata - namiot niepotrzebny
Jestem coraz bardziej zadowolony z zakupu
jacek11 - 03-11-2017, 18:10
W sumie to zaczyna mi się podobać.I ten brak rdzy ciekawe jak inne modele. Dawaj zderzaki i listwy w kolor,pakuj 2,5 z gala,i całkiem fajne wozidło
Hugo - 03-11-2017, 18:32
W sumie nie jest taki zły. Ładne wnętrze (deska rozdzielcza), ale kolorystycznie tragedia, jak w moim SS
FTOrek - 03-11-2017, 18:36
Witam.
Mam takie brzydkie kaczatko od czterech lat.Jest niezawodny.Wady to korozja kielichów przód,błotniki przód,dolna część.Zarąbista skrzynia,szybka.Samochód ten jest mala ciężarówką-przewożę nim co tylko trzeba.Ogarnij blachy a będziesz się długo cieszył.Powodzenia.Mam zestaw dokładek i spoiler w tym kolorze, jakby co.
Hugo - 03-11-2017, 18:39
FTOrek, a nie byłeś nim u mnie parę lat temu po coś?
FTOrek - 03-11-2017, 19:02
Owszem.Bylem z Kamilem po maskę gala.
Bizi78 - 03-11-2017, 20:16
Trochę te przewody hamulcowe trytytkami łapane rażą .
Ogólnie fajne wozidełko.
kamil - 03-11-2017, 20:17
Zobacz czy nie masz pękniętych sprężyn z tyłu ,zwłaszcza lewej
Krzyzak - 03-11-2017, 20:59
jacek11 napisał/a: | W sumie to zaczyna mi się podobać. | no właśnie miałem to napisać...
mkm - 03-11-2017, 22:09
kamil, sprawdzi się.
Na pierwszy ogień, amortyzatory, łączniki, oleje i płyny.
jacek11 napisał/a: | I ten brak rdzy |
Nie przesadzajmy
FTOrek napisał/a: | Wady to korozja kielichów przód,błotniki przód,dolna część. |
Dokładnie te miejsca. U mnie jeszcze progi z tyłu.
FTOrek napisał/a: | .Zarąbista skrzynia,szybka. |
Trzeba przyznać, że zestopniowana jest genialnie.
Zaskakujący jest też w zakrętach - mimo, że nie mam amortyzatorów w zakrętach nie czuć jak jest wysoki.
Hugo napisał/a: | Ładne wnętrze (deska rozdzielcza) |
Bardzo fajnie "wchodzi" w drzwi.
Bizi78 napisał/a: | Trochę te przewody hamulcowe trytytkami łapane rażą |
Dlatego nie lubię LPG - przez montaż - to przewody gazu
FTOrek - 04-11-2017, 10:10
Zmień mocowania przewodów bo diagnosta wygoni Cie ze stacji diagnostycznej, gdy pojedziesz na przegląd.
lobuzek - 04-11-2017, 19:40
Akurat ten samochód zawsze mi się podobał. Był taki tajemniczy i niedostępny, siedziałem w nim ledwie kilka razy, o jeździe nie wspominając.
Uważaj na brak lewych drzwi, jak jakiś pijany wsiądzie, to będzie chciał wyjść "na rympał" i jeszcze może mu się udać.
Faktycznie od spodu wygląda ładnie, trochę pracy i będzie git. Rozwala mnie ta ciapata tapicerka, jak ostatnio prałem taka pełnoletnią Almere, to aż mi się mieniło w oczach.
A co do hybryd, to aktualnie uznaję jeden rodzaj - Accorda z LPG
|
|
|