ASX Techniczne - Akcja naprawcza ASX
arek 69 - 29-12-2017, 15:37
dzisiaj przy okazji przeglądu po 20 tysi km moj asx przeszedł akcje serwisową a wzasadzie trzy:
1. wymiana zestawu siłowników pokrywy bagaznika, 2.wymiana wadliwych zamków drzwi, 3. weryfikacja i ew. wymiana głównego przekaznika zasilania sterownika silnika. wy też to mieliście ??? ASX 1.6 benz 2015
wgrzeziu - 30-12-2017, 20:27
z ktorego roku auto jaki silnik
Kris_Bydzia - 01-01-2018, 17:32
Najlepszego w nowym roku !
I dwa nowe komunikaty na stronach urzędu ...
http://www.uokik.gov.pl/p...p?news_id=13868
http://www.uokik.gov.pl/p...p?news_id=13867
Dnia 06.01.2017 mam przegląd po 2 latach. Będę dzwonił i dopytywał czy dostali już jakieś oficjalne pismo.
Choć mam dość kiepskie zdanie o serwisie z Bydgoszczy to zobaczymy jak im "to" wyjdzie.
Bohdan125 - 02-01-2018, 12:28
26.12 podawałem już link do jednego z linków. Salony o naprawie wiedzą ale musisz wcześniej dzwonić i potwierdzić akcji serwisową serwis musi się zaopatrzyć w niezbędne części, przynajmniej mnie tak to tłumaczył gość z serwisu.
Rom17 - 02-01-2018, 18:08 Temat postu: Akcja naprawcza ASX Samych dobrych wieści w nowym roku.
Na 9.01.18r. mam umówiony przegląd po roku.
I udaję się do serwisu w Bydgoszczy.
Na moje zapytanie o akcję serwisową, Pani odpowiedziała że sprawdzą na miejscu.
Mój VIN wskazuje, że "łapię" sie na przekaźnik.
I tutaj mam prośbę do Kris_Bydzia. Napisz jak przebiegła wizyta. Na co zwrócić uwagę.
Pozdrawiam
Amiga - 05-01-2018, 13:29
na szczescie moj jest MY2015 ale zakupiony w Lipcu 2014 i nie ma mnie w VIN - tak ze zaden polski partacz nie bedzie grzebal mi w silniku z czego sie niezmiernie ciesze
Kris_Bydzia - 10-01-2018, 20:16
Hej !
Rom17 wygląda na to, że jesteś już "po" bo u mnie to się pani obudziła iż 06.01 to przecież Święto 3 i przełożyli mi przegląd na 13.01 ... swoją droga tez dobra data
Rom17 Jak to u Ciebie wyszło ?
Zadowolony jesteś z serwisu w Bydzi ??
Pzdr.
Kris
Arteck - 10-01-2018, 21:45
Jestem po akcji naprawczej w ASO Rzeszów. Wymieniono przekaźnik zasilania silnika, sprawdzono opaski przewodów pompy oleju (o ile dobrze zapamiętałem) i wgrano nowe oprogramowanie skrzyni biegów. Całość zajęła ok. godziny. Obsługa miła, wszystko poszło sprawnie.
Rom17 - 12-01-2018, 14:01 Temat postu: Akcja naprawcza ASX Hej
Chciałem podzielić się wrażeniami po wizycie 1-szej w ASO Bydgoszcz
Przegląd jak przegląd, zostawiłem sam. i wróciłem po 2,5 godz.
Zaproponowano mi sam. zastępczy, a że blisko pracuję skorzystałem z 2 biletów MZK
Kultura obsługi wysoka, gdyż owinięto kierownicę oraz założono osłonę na siedzenie i umyto autko.
Czeka mnie jeszcze jedna wizyta z akcji serwis. tj. wymiana przekaźnika, który musieli zamówić.
Klima jest oddzielną sprawą, tzn. odgrzybianie w ASO kosztuje 130zł i to zrobię na wiosnę.
Nie spodobały mi sie dwie rzeczy: olej siln. tj. Lotos oraz brak zawieszki w komorze silnik. po wymianie oleju.
Pozdrawiam
Robnek - 13-01-2018, 09:13
Cześć, mam pytanie do Rom17 czy wijasnili Ci dlaczego masz przekaźnik do wymiany a może sam zauważyłeś że coś z autem jest nie tak ? Ja mam wersję Intense plus My15,5 i załapałem się na wymianę siłowników klapy tylnej i oględziny i ewentualnie wymianę zamków drzwi i przekaźnika. Interesuje mnie ten przekaźnik bo jeździ mi się nim coraz gorzej przez za wolno spadające obroty silnika po opuszczeniu gazu przy zmianie biegów. Koledzy na forum podpowiadają że to wina softu silnika i ponoże wgranie nowego ale serwis twierdzi że mam nijnowszą.
Rom17 - 13-01-2018, 09:40 Temat postu: Akcja naprawcza ASX Cześć
Przekaźnik mam do wymiany na podstawie akcji naprawczej.
Przedstawiono pismo z MMC informujace o konieczności wymiany.
A informacja była taka, że "..........może sie zdarzyć............."
Samochód sprawuje sie normalnie, zadnych odchyłek.
Pozdrawiam
tyku - 13-01-2018, 12:06
Jeżeli wymieniają przekaźnik to który (numer)
Kris_Bydzia - 14-01-2018, 15:52
Witam !
Ja autko po II przeglądzie (przejechane 25 tyś) oraz po dwóch akcjach serwisowych odbierałem w sobotę 13.01.18. Na przegląd pojechałem z własnym olejem i filtrem (znajomy "z branży" ) polecił mi olej TEXACO HAVOLINE PRODS V 5W30. Co ciekawe na pierwszym przeglądzie (gdy ja za niego płaciłem) poszło 4,2 teraz 4l
Serwis do przeglądu i do akcji (siłowniki i przekaźnik) był przygotowany bo pisałem do nich @.
Temat opanowany w jakieś 2,5h autko umyte i OK. Otrzymałem wszystkie papiery z przeglądu lista wykonanych czynności + badanie aku. + jakaś lista sprawdzanych czynności. I to "mnię się podoba"
Na moje zapytanie o akcję serwisową to nic nie sprawdzają czy działa czy nie tylko wymieniają. Taka procedura. Wymiany opisane w książce.
Dziękuję Pani Elizie za profesjonalne podejście i obsługę tak jak to powinno być. Bo miałem do tej pory mieszane uczucia o pracy serwisu w BYD.
Autkiem na co dzień śmiga moja Najwyższa Izba Kontroli auto sprawdza się wyśmienicie. Oczekuję niezawodności bo zdaję sobie sprawę z możliwości tego akurat silniczka 1.6 w benzynie.
Pzdr.
scotch_ - 20-01-2018, 12:04
zadzwoniłem we wtorek 16.01 do serwisu K&K Wojtanowicz w Gdyni i zostałem umówiony już na piątek. Cała akcja trwała troszkę więcej niż godzinę (2 zgłoszenia serwisowe). Auto zostało umyte, a uwierzcie mi było solidnie ubrudzone po trasie 100km po błocie pośniegowym na ulicach. Poczekalnia z netfliksem ) kawa to standard. Byłem w szoku bo nawet nie zauważyłem kiedy i jak, ale zgubiłem tą wciskaną wąską listwę w uchwycie tablicy rejestracyjnej i została wymieniona cała ramka oczywiście z logo dealera. Teraz mam z przodu Wojtanowicza z Gdyni a z tyłu Gezet z Zielonej Góry fajnie że ktoś to zauważył. W gratisie podłączono komputer i ustawiono w sterowniku silnika info o nowym oleju i interwale serwisowym oraz usunięto błąd Check Engine Oil Level, bo pomimo wymiany oleju (przez lokalnego mechanika) i filtrów wywalało taki komunikat, od czasu do czasu zapalał się również DPF. A i jeszcze jedno: ten sam mechanik PODOBNO po rozmowie tel z serwisem mitsu stwierdził, że do wymiany jest czujnik, który jest zintegrowany z miską olejową i kosztuje 1300 zł! Po rozmowie z TOKYO (jeszcze raz dziękuję za pomoc) wiedziałem co mam powiedzieć w serwisie, który ogarnął temat za free. Polecam i pozdrawiam pana Dominika
RomanK61 - 01-03-2018, 11:36
Otrzymałem pismo z Mitsubishi Motors że mój Asx z 2015r jest na liście do wymiany wadliwe wykonanych styków przekaźnika głównego zasilania sterownika silnika. Zadzwoniłem do aso w Bielsku Białej i tam otrzymałem potwierdzenie takiej akcji. Z racji tej że przeglądy robiłem w AutoKrak Kraków to jednak tam umówiłem się na sprawdzenie. Tam od razu poinformowano mnie o innej akcji na którą się "łapię" tj. sprężyny gazowe klapy, do wymiany też wszystkie zamki w drzwiach w ramach akcji przywoławczej. I tutaj po raz kolejny przekonałem się do podejścia do klienta, jaka jest różnica. Tam potwierdzają tylko, a w Krakowie bez problemu sami informują o innych które obejmują mój Asx. Brawo AutoKrak Po 8 III napiszę o efektach tej akcji.
|
|
|