[02-06]Lancer CS0 - Swap hamulców z Outlandera
remi - 23-08-2020, 19:01
Co do tarcz hamulcowych to mogę tak trochę poza tematem dodać, że chyba wszystkie się krzywią. Niecałe dwa lata temu zmieniłem oryginały (które waliły przy hamowaniu), na inne znanej marki na "B". Właśnie zaczęły bić.
Bizi78 - 23-08-2020, 19:29
remi, to przed kolejną zmianą poproś o pomiar bicia piast.
Dodatkowo niech dobrze oczyszczą piasty i ich czasem niczym nie smarują.
krzychu - 23-08-2020, 20:05
Montaż tarczy z pomiarem w każdym z 5 ustawień też może pomóc. Jak montowałem Mikody to każda miała 0,02mm bicia tak że można było zwiększyć bądź zminimalizować bicie piasty.
kuqis - 26-04-2022, 18:07
Czy jarzmo z lancera może zostać czy trzeba komplet z outlandera ? i jeszcze jakie dokładnie idą części z Outlandera I turbo czy zwykłego wolnossaka, może ktoś podać wymiary tarcz i jakieś dane i czy najdzie to potem na koło 16"
pozdrawiam
CB4W_00 - 26-04-2022, 19:49
Ogólnie z hamulcami z w mitsu jest ciulowato. Ja dodam od siebie że bardzo ważny jest stan felgi i samej przylgni. Jeżeli są duże wżery w aluminum i koło źle 'siada' to też będzie biło.
No i oczywiście sama piasta musi być prosta i dobrze oczyszczona z wszelakiej rdzy.
Bardzo dobrze czyści się tarczą z włókniny tzw. włosy murzyna.
kuqis - 27-04-2022, 17:12
zastanawiam sie nad swapem bo i tak mnie czeka robienie hamulców to nie wiem czy robić swap czy dać trochę lepsze części i zostawić jak jest
krzychu - 02-05-2022, 21:25
Zależy jak jeździsz. Na szkoleniu mitsumaniaków to na pewno standardowy zestaw będzie przypalony, ale do normalnej jazdy to standardowe wystarczają. A po ostatnich zmianach przepisów mam wrażenie że ruch na drodze się raczej trochę ustabilizował.
Nie wiem jak jest z zestawem OIT, bo jak już ktoś robił to ze zwykłego OII (bo akurat OII to sporo sprzedali). A druga sprawa to jak ja bym robił bo bym załatwił same jarzma od ASX-a i tarczę.
|
|
|