To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Mufasa

Krzyzak - 22-01-2018, 08:42

Hugo napisał/a:
Tylko ten silnik od wirówki...
Cóż - takie teraz robią. Byłem w salonie mazdy i tam z automatem mają silnik 2.0, ALE... 120KM - jest tak żenująco słaby, że nawet nie wiem co napisać jeszcze. Podobnie suzuki - 1.6/120KM... Jeszcze "lepiej" wypadł nissan - 115KM w modelu kaszan, który jest znacznie cięższy od tych wcześniej wymienionych.
Już nawet je rozważałem, ale okazało się, że do żadnego z nich nie założę LPG bo albo bezpośredni wtrysk albo gniazda z gównolitu.
Olivia - wersję FR kupiłem, bo była niewiele droższa od pozostałych a oferowała dużo więcej; nie ma żadnego podtekstu, że miało być coś sportowego - może poza 4-ma trybami jazdy, które są niedostępne w pozostałych - tryb Eco, Normal, Sport i Indywidual, które sterują pracą silnika, wspomagania i zawieszenia, bo w wersji normalnej wspomaganie działa wg mnie zbyt mocno a ja po Galancie jestem przyzwyczajony do lepszego czucia auta

Krzyzak - 22-01-2018, 08:45

Bzyk_R1 napisał/a:
Kumpel brał też nowy z salonu tylko w błękitnym kolorze
teraz już tego ślicznego błękitu nie ma, gdyby był to nie ja bym jeździł tym autem
za to jest taki ciemny niebieski, też ładny, ale desire red jednak mnie urzekło

Krzyzak - 22-01-2018, 08:47

jacek11 napisał/a:
Więcej fotek by się przydało

łap - ciekawie rozwiązane spryskiwacze szyby:

Bizi78 - 22-01-2018, 09:47

Aerodynamika na pierwszym miejscu 8) .
vrangsinn - 22-01-2018, 16:22

Krzyzak napisał/a:
Hugo napisał/a:
Tylko ten silnik od wirówki...
Cóż - takie teraz robią. Byłem w salonie mazdy i tam z automatem mają silnik 2.0, ALE... 120KM - jest tak żenująco słaby, że nawet nie wiem co napisać jeszcze. Podobnie suzuki - 1.6/120KM... Jeszcze "lepiej" wypadł nissan - 115KM w modelu kaszan, który jest znacznie cięższy od tych wcześniej wymienionych.
Już nawet je rozważałem, ale okazało się, że do żadnego z nich nie założę LPG bo albo bezpośredni wtrysk albo gniazda z gównolitu.
Olivia - wersję FR kupiłem, bo była niewiele droższa od pozostałych a oferowała dużo więcej; nie ma żadnego podtekstu, że miało być coś sportowego - może poza 4-ma trybami jazdy, które są niedostępne w pozostałych - tryb Eco, Normal, Sport i Indywidual, które sterują pracą silnika, wspomagania i zawieszenia, bo w wersji normalnej wspomaganie działa wg mnie zbyt mocno a ja po Galancie jestem przyzwyczajony do lepszego czucia auta

tak ale te 2,0 w Mazdzie jest tez w wersji 164 konnej chyba w manualu 6 biegowym, miałem takim okazje sie przejechać ale tylko 20km :( wrażenia poezja w porównaniu z 1,4 tsi, tylko ze mazda na bank mniej wygodna z tyłu anizeli seat bo tez mialem okazje zasiasc na tylnej kanapie... :P za to sama pozycja dla kierowcy b. dobra i wygodna. W sumie to był mój 1 wybór jak łaziłem po salonach...ale o gustasch sie nie dyskutuje...

Marcin-Krak - 22-01-2018, 20:38

Krzyzak, a tak opisowo-porównawczo, to jakbyś wygląd swojego nowego nabytku opisał :?: :wink:
Pokaż zdjęcia ze środka - jaką tapicerę wybrałeś :wink:

Krzyzak - 22-01-2018, 21:01

vrangsinn napisał/a:
2,0 w Mazdzie jest tez w wersji 164 konnej chyba w manualu 6 biegowym
kupno manuala jest bez sensu - nie rozumiem jak można świadomie chcieć tą wajchą majtać ;)
mazda przede wszystkim była potwornie głośna - z tyłu buczał tłumik, z przodu nie lepiej; do tego hałas od opon - w leonie na zimówkach o szerszej gumie jest bez porównania ciszej

środek to standard dla FR:

skór świadomie nie chciałem - teraz nie produkują takich pachnących, cielęcych jak to mam w Galancie, więc domniemam, że te ekologiczne niby skóry szybko by się rozpadły

deejay - 22-01-2018, 23:01

Darek jak tam światełka led sie w nocy spisuja :P
Bo ja jestem mega zadowolony , jest biało jak w dzień :)

Bartekkita - 22-01-2018, 23:36

vrangsinn napisał/a:
tak ale te 2,0 w Mazdzie jest tez w wersji 164 konnej chyba w manualu 6 biegowym, miałem takim okazje sie przejechać ale tylko 20km wrażenia poezja w porównaniu z 1,4 tsi, tylko ze mazda na bank mniej wygodna z tyłu anizeli seat bo tez mialem okazje zasiasc na tylnej kanapie... za to sama pozycja dla kierowcy b. dobra i wygodna. W sumie to był mój 1 wybór jak łaziłem po salonach...ale o gustasch sie nie dyskutuje...

Tak samo w sedanie tylko wersja 120KM strzał w stopę... W Stanach mają tą mocniejszą wersję. Zrobiłem taką w sedanie 2100km w 3 dni. Super samochód ciężko się do czegoś doczepić(wyciszenie faktycznie bez szału, ale jak na ten segment to akceptowalne). Miesiąc później miałem Jette z tym 1.4tsi, jeśli chodzi o osiągi to bardzo porównywalne silniki, kultura pracy trochę po stronie Mazdy. Jeżeli chodzi o spalanie przy małym obciążeniu trochę na korzyść VW, przy deptaniu trochę na korzyść Mazdy.

Krzyzak, nie chciałeś Civica X?

Krzyzak - 23-01-2018, 08:29

deejay napisał/a:
Darek jak tam światełka led sie w nocy spisuja
bardzo dobrze - podczas jazdy testowej nie miałem okazji tego sprawdzić, ale teraz - zimą - doceniam ledy na mijania
pobocze po obu stronach jest doskonale widoczne, przed autem też
czytałem wcześniej jakąś recenzję, że to jest niewiele lepsze od H7, natomiast sprzedawca mówił, że jechał takim autem nocą i różnica jest ogromna
potwierdzam co mówił, LEDy świecą genialnie, jako drogowe też, gdyż dzisiaj migałem do Kibloo jak mnie mijał na S6 w Straszynie

eremita - 23-01-2018, 08:29

Auto fajne, szerokości życzę :)

deejay napisał/a:
Darek jak tam światełka led sie w nocy spisuja

O i tu mam pytanie :) Ostatnio jak jechałem w śnieżycy to kilka nowych aut które mijałem miały zasypane światła, czy przy ledach nie jest tak że wytwarzają mniej ciepła przez co śnieg się na nich nie topi?

Krzyzak - 23-01-2018, 08:31

Cytat:
Krzyzak, nie chciałeś Civica X?
a ty widziałeś jak on wygląda? i na dodatek w środku też... u mnie w pracy jeden człowiek ma takiego, zdaje się 1.8, kupił z 2 lata temu, miałem okazję pojeździć
Krzyzak - 23-01-2018, 08:33

eremita napisał/a:
czy przy ledach nie jest tak że wytwarzają mniej ciepła przez co śnieg się na nich nie topi?
w ogóle nie wydzielają ciepła, śnieg się na nich nie stopi - dlatego dokupiłem spryskiwacze reflektorów - w pakiecie były grzane fotele i grzane dysze spryskiwaczy
eremita - 23-01-2018, 08:42

Krzyzak napisał/a:
grzane dysze spryskiwaczy

:shock: nawet nie wiedziałem że takie coś jest :mrgreen:

Owczar - 23-01-2018, 09:41

Gratulacje Darku! Kiedyś może też przekonam się do nowych aut ;)

Krzyzak napisał/a:

eremita napisał/a:
czy przy ledach nie jest tak że wytwarzają mniej ciepła przez co śnieg się na nich nie topi?
w ogóle nie wydzielają ciepła, śnieg się na nich nie stopi - dlatego dokupiłem spryskiwacze reflektorów - w pakiecie były grzane fotele i grzane dysze spryskiwaczy

To nie są obowiązkowe do LED tak jak do xenonów? W sumie powód ten sam :)