Outlander III GEN Techniczne - Wymiana radia MMCS, update lub inne pomysły
kubabrzesko - 05-03-2018, 09:16
Zdradz kolego Rezon co to za sprzet , gdzie go kupiles , czy dziala bez zarzuty i czy wyswietla informacje te ktore fabryczny sprzet wyswietlal ??
kropa - 05-03-2018, 14:06
rezon napisał/a: | ja mam chińczyka jeszcze na Andku 4.4 i 1GB - jednocześnie Sygica i Googlemaps oraz audiobooka obsługuje bez problemów. Zapomniałem jeszcze o Yanosiku w tle |
Cudo - a jak stabilność takiego chińczyka ? Bo to mnie gniecie mocno
coob - 29-04-2018, 19:32
Odświeżę temat. Planuję wymianę radia, albo podpięcie AUX'a do obecnego. Mam najprostsze radio "dwugałkowe". Czy ktoś przerabiał podłączanie AUX'a? W podłokietniku z tyłu wiązki nie ma. Jest za to pod radiem zestaw nie podłączonych kostek. Samo radio ma jedno gniazdo z tyłu wolne. Załączyłbym zdjęcie kostek z pytaniem co to takiego, ale nie wiem jak tu się wrzuca foty? Od razu mam pytanie, jak z możliwością bezproblemowego podpięcia np PIONEER FH-X730BT? Zależy mi na muzyce. Najlepszy byłby Android, ale niech będzie cokolwiek z wyjściem na wzmacniacz i sub no i bluetooth'em.
[ Dodano: 29-04-2018, 19:41 ]
[ Dodano: 29-04-2018, 19:46 ]
Kostki:
https://photos.app.goo.gl/1oJV4gzssFubT5lm2
tomo63 - 25-05-2018, 08:03
coob napisał/a: | Odświeżę temat. Planuję wymianę radia, albo podpięcie AUX'a do obecnego. Mam najprostsze radio "dwugałkowe". Czy ktoś przerabiał podłączanie AUX'a? W podłokietniku z tyłu wiązki nie ma. Jest za to pod radiem zestaw nie podłączonych kostek. Samo radio ma jedno gniazdo z tyłu wolne. Załączyłbym zdjęcie kostek z pytaniem co to takiego, ale nie wiem jak tu się wrzuca foty? Od razu mam pytanie, jak z możliwością bezproblemowego podpięcia np PIONEER FH-X730BT? Zależy mi na muzyce. Najlepszy byłby Android, ale niech będzie cokolwiek z wyjściem na wzmacniacz i sub no i bluetooth'em.
[ Dodano: 29-04-2018, 19:41 ]
Obrazek
[ Dodano: 29-04-2018, 19:46 ]
Kostki:
https://photos.app.goo.gl/1oJV4gzssFubT5lm2 |
Planuję tak sam podpiąć AUX ale jakoś póki co czasu brak.
Mam zamiar skorzystać z manuala z poniższego linka.
Radia chyba są takie same - życie pokaże
iwi - 15-06-2018, 11:01
Mam pomysł, żeby wykorzystać wejście z kamery cofania (NTSC) do podłączenia dowolnego androida z wyjściem AV i wtedy zyskamy
1. Możliwość odtwarzania dowolnego Video
2. Nawigację z powiadomieniem o korkach
tylko na początek jeszcze sprawdzę możliwośc podłączenia video z urządzeń I (Ipod itp).
1. Musze pożyczyć jakieś stare urządzenie bo tylko ono posiada takie szerokie wyjście i kabel można dokupić, a nowe mają już lightning i tam trzeba specjalny kabelek, który jest zakończony HDMI a to już jest problem.
Dam znać jak coś się dowiem, chyba, że już ktoś przerabiał IPhoha pod W12
tokyo - 20-06-2018, 02:20
Jezeli chcemy podlaczyc do radia multimedialnego lub nawigacji poprzez kamere dowolne urzadzenie audio z zwracam uwage ze stacje te wykrywaja kamera nie za pomoca kabelka z wstecznego tylko po magistrali CAN auta i trzeba troche poprzerabiac ta zabawke
Jest jeszcze mozliwosc wysylania pliku video jako filmu w formacie iphona - za jego pomoca mozna odtwarzac filmy i video
gustdelf - 02-09-2018, 12:37
Witam
Od czerwca stałem sie posiadaczem outlander 3 z 2016 roku w wersji intense comford plus z radiem dotykowym jednogałkowym. Trochę mnie uwiera to radio, zmuszony jestem z korzystania z nawigacji w tel. mój tel. też nie jest z górnej półki przy ekran 4 " przy mocnym słońcu słabo na nim widać. Jakie mam możliwości. Czy założenie oryginalnego radia mitsubishi uaktywni wyświetlanie strzałek sketu na zegarach, czy można instalować dowolnie zakupione programy nawigacyjne, czy można włożyć kartę sim z internetem?
tokyo - 04-09-2018, 10:32
W outku mozna wszystko zrobic doslownie
wszystko zalezy jakie masz fundusze i w jakim kierunku chcesz isc poniewaz sa plusy i minusy wszystkich rozwiazan nawigacyjnych
piotraz - 15-09-2018, 09:14
Siemka,
jestem świeżutkim posiadaczem Oulandera gen. III INTENSE PLUS z zamontowaną przez salon nawigacją ALPINE INE-W990HDMI.
Niestety ten system nawigacji nie do końca spełnia moje oczekiwania.
Nie jest on zintegrowany z komputerem samochodu i nie wyświetla żadnych komunikatów jakie są generowane przez auto.
Co to znaczy:
1. W momencie, gdy zmieniam ustawienia klimatyzacji nie pokazuje komunikatu na INE-W990.
2. W momencie, gdy ustawie nawigacje na INE, nie pokazuje komunikatów na komputerze między zegarami. Chodzi mi o te strzałki (skręć w lewo, w prawo itd.), a widziałem, że inne systemy takie komunikaty wysyłają.
Co najważniejsze, albo tego jeszcze nie rozgryzłem, albo ten system nie daje możliwości wejścia w jakiekolwiek ustawienia samochodu.
W internecie natknąłem się na filmik z mitsubishi outlander 2017 gdzie zamontowany jest system Android Auto.
https://youtu.be/Fk770kOtwFA
Jak zobaczyłem jakie możliwości daje to Navi to mnie zatkało.
Pełna kompatybilność z komputerem pokładowym itd.
I teraz mam pytanko, jaka jest możliwość zamontowania czegoś takiego w moim aucie?
Czy ten system jest dostępny w PL?
Ktoś coś takiego ma?
kropa - 15-09-2018, 20:23
Cześć,
Jednogałkowiec z moim OIII 2017 już mnie lekko dobija - chciałoby się coś postreamować itp.
Wpadło mi w oko takie radyjko Sony > https://www.sony.pl/elect...details_default
Czy ktoś ćwiczył instalację w O III w miejsce standardowego 2 DIN z jedną gałką ?
piotraz - 24-09-2018, 10:45
tokyo, jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za wczorajszą robotę.
Sprzęt działa doskonale. Jakby co będziemy w kontakcie z dalszymi modyfikacjami !!
jacekk - 24-09-2018, 11:36
Jaki system zamontowałeś?
esesen - 24-09-2018, 15:55
No właśnie, podziel się informacją. Poza tym powiedz proszę, gdzie się umówiliście z tokyo, widzę, że jesteś z Wawy.
nemo gs - 25-09-2018, 14:19
Nie trzymaj nas w niepewności i napisz co i jak i za ile?
Mic_mm - 25-09-2018, 21:14
Co Tobie modyfikował w aucie w niedzielę?
|
|
|