To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - kontrolka poduszki powietrznej

Remus - 19-08-2018, 19:25

Panowie mylicie pojęcia tester za parę złotych obsługuje tylko ECU czyli silnik, komputer odpowiedzialny za poduszki jest autonomiczny. Tani ELM to ja mam wpięty na stałe do radia łącznie z torque bo radio jest na androidzie.
http://gofile.me/6yOIA/cjtVPcz55

[ Dodano: 21-08-2018, 20:49 ]
Sprawa ogarnieta za pomoca programu WOW i snopera

marcindym - 19-11-2018, 17:47

uwaga.
Przy montażu radia, ściągamy panel obudowy ale nie odpinajmy wtyczki od kontrolek poduszek i awaryjnych.
Jesli jest taka potrzeba to odłączajmy akumulator i po skończonej operacji podpinamy akumulator.
pozdr. :?

Fredi1 - 02-12-2019, 21:01

Ja mam Icar wi fi i pełną wersję "Obd Arny " i niechce się połączyć z modułem AIRBAG ,a dłubałem przy bezpiecznikach i odpiołem niechcący wtyczkę od poduszki kolanowej. :( Mam jeszcze kabel pod laptopa 327Elm tylko niewiem z jakim programem mogło by to sie połączyć .
Bizi78 - 02-12-2019, 21:11

Fredi1, najszybciej skasujesz w ASO mutem.
Elmem nic nie zrobisz.

Fredi1 - 02-12-2019, 22:04

Też tak myślałem ,trudno podjadę do Aso mam niedaleko.
A przypadkiem niema nic innego oprócz Muta? Bo ceny Muta troszkę powalają :lol:

Piotr676 - 02-12-2019, 23:47

Każdy rozgarnięty elektryk samochodowy Ci to skasuje. Koszt ok, 50zł.
Merlins - 17-10-2023, 22:38

Witam
Jestem nowy na forum. Zanim poczytałem to zdemontowałem środkową konsolę i odpiąłem wtyczkę od awaryjnych przy włączonym zapłonie, no i oczywiście pojawiła się kontrolka poduszki. Może ktoś z kolegów wie gdzie w Częstochowie mi to skasują za jakąś rozsądną cenę. Chyba że można samemu po ODB2. Posiadam taki : Vscan STN1170 WIFI, ale nie wiem czy się nada. A jeśli tak to jakim programem.

Bizi78 - 18-10-2023, 07:31

Merlins napisał/a:
Vscan STN1170 WIFI

Obawiam się, że będzie ciężko, bo tego typu kostki raczej tylko silnik w miśkach czytają.

Mnie z 5 lat temu kasowali w autolandzie na Perla, bo zwykłe warsztaty nie mogły się połączyć z jaśkami z moim MSS.
Teraz może technologia i sprzęt serwisowy poszedł do przodu :wink: .
Ewentualnie możesz podpytać u p. Korka na Mochnackiego.

Merlins - 18-10-2023, 07:48

Dzięki, będę dalej szukał.
Laknat - 18-10-2023, 08:30

Merlins napisał/a:
Witam
Jestem nowy na forum. Zanim poczytałem to zdemontowałem środkową konsolę i odpiąłem wtyczkę od awaryjnych przy włączonym zapłonie, no i oczywiście pojawiła się kontrolka poduszki. Może ktoś z kolegów wie gdzie w Częstochowie mi to skasują za jakąś rozsądną cenę. Chyba że można samemu po ODB2. Posiadam taki : Vscan STN1170 WIFI, ale nie wiem czy się nada. A jeśli tak to jakim programem.

https://tokyomitsubishi.pl/

Z Częstochowy nawet nie będziesz miał zbyt daleko, żeby podjechać do Tokyo.

Bizi78 - 18-10-2023, 15:30

Postaram się jutro sprawdzić czy mój klon delphi sobie radzi z srs-em w asx-ie.
beagm1 - 25-03-2024, 09:30

hej. Muszę odłączyć ramkę /odbudowę radia i dać do regeneracji będzie się to wiązało z odłączeniem awaryjnych i poduszek. Czy mogę 1 dzień jeździć z odłączonym kablem (wiem o mandacie)? Jak podłączę następnego dnia to wyskoczy błąd poduszki? Czy mechanik, który sprawdza błędy da radę go wykasować ?
Krzyzak - 25-03-2024, 12:59

beagm1 napisał/a:
Jak podłączę następnego dnia to wyskoczy błąd poduszki? Czy mechanik, który sprawdza błędy da radę go wykasować ?
Tak. Nie.