To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Amerykanin z Sochaczewa by marcin.art

marcin.art - 19-07-2018, 20:38

Z powodu slabej widocznosci będę chciał wyposażyć miśka w czujniki parkowania. Czy możecie podpowiedzieć czy warto dopłacać do droższych czy te za 50zł również będą działać ok?
Bzyk_R1 - 19-07-2018, 20:43

Polecam zwykły zestaw czujników. Ja mam z m.tech dobrane kolorystycznie do A31 i działają bardzo dobrze. Wskaźnik led i buzzer wrzuciłem do bagażnika gdyż bardzo głośno pika a tam słychać go łagodnie i nie budzi dziecka.

Bardzo ciekawy samochód, gratuluję. Ciekawi mnie jak się odpycha na drodze. Może kiedyś uda się obejrzeć z bliska.

marcin.art - 29-07-2018, 18:39

Pracująca sobota za mną :) Wszystko zamontowane w miśku. W końcu brak zapachu oleju (pod korkiem sucho). W zawieszeniu też nie ma już nic do zrobienia :)
Galant dostał dodatkowo czujniki parkowania, nie są z kraju kwitnącej wiśni ale działają póki co ok. Głośnik w bagażniku pod tylną półką i dźwięk na odpowiednim poziomie.
Galantem już zrobiłem 1000 km i spalanie średnio między 13-15 litrów gazu czyli nie jest źle jak na taką pojemność :mrgreen: Żadnych płynów również nie ubywa.

Marcino - 30-07-2018, 08:41

Hugo napisał/a:
Korek się nie psuje, bo nie ma w nim co się zepsuć. Uszczelkę wymienisz i będzie sucho.

Ja swój złamałem..... jak chciałem podgiąć blaszki...

Krzyzak - 30-07-2018, 08:50

Marcino napisał/a:
Hugo napisał/a:
Korek się nie psuje, bo nie ma w nim co się zepsuć. Uszczelkę wymienisz i będzie sucho.

Futrzak zrobił dokładnie to samo, tylko jemu złamana (po podgięciu) blaszka wpadła do głowicy...
Obyło się bez szkód.

marcin.art - 30-07-2018, 19:28

Ja też tak zrobiłem w moim pierwszym galancie, próba podgięcia blaszek skończyła się kupnem nowego korka - pasował od hultaja :)
Hugo - 30-07-2018, 23:42

Marcino napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
Futrzak zrobił dokładnie to samo, tylko jemu złamana (po podgięciu) blaszka wpadła do głowicy...
marcin.art napisał/a:
Ja też tak zrobiłem w moim pierwszym galancie
Chyba nawet ja bym tak nie umiał :mrgreen:
kazik70 - 08-08-2018, 18:30

hej tutaj jest fajna specyfikacja twojego auta http://www.automobile-cat...ant_gts_v6.html

Są przyśpieszenie w mph i km/h oraz Top speed

marcin.art - 10-08-2018, 06:50

kazik70 napisał/a:
hej tutaj jest fajna specyfikacja twojego auta http://www.automobile-cat...ant_gts_v6.html

Są przyśpieszenie w mph i km/h oraz Top speed

Dzięki za stronkę :)

kazik70 - 11-08-2018, 15:15

A proszę bardzo, porównywałem mojego grubasa z twoim, mój też ma 230kucyków ale pojemność mniejsza za to jest mivec. Więc ciekawe porównanie.

http://www.automobile-cat...der_gt_4wd.html

Wyszło że do setki czas obu jest identyczny ale do 200km/h twój znacząco szybszy no i ta prędkość maksymalna.

marcin.art - 22-08-2018, 20:26

kazik70 napisał/a:
A proszę bardzo, porównywałem mojego grubasa z twoim, mój też ma 230kucyków ale pojemność mniejsza za to jest mivec. Więc ciekawe porównanie.

http://www.automobile-cat...der_gt_4wd.html

Wyszło że do setki czas obu jest identyczny ale do 200km/h twój znacząco szybszy no i ta prędkość maksymalna.

Zawsze możemy się zamienić :mrgreen:
Dopiero odpisuje ponieważ Galant zawiózł nas bezpiecznie i bez żadnych niespodzianek w góry. Średnie spalanie przy prędkościach 160km/h to 14.4 lpg wiec super :)
I małe foto z parkingu

kazik70 - 23-08-2018, 19:17

Nie no ja uwielbiam swojego GT, uniwersalny samochód i do roboty i na autostradę i lekki teren też zniesie,
ale mimo wszystko chciało by się trochę więcej kuni :roll:

Wiesz że swojemu teoretycznie możesz szybko i tanio dodać mocy?
Nie znam szczegółów ale w Pajero ten sam silnik ma 250KM a w Eclipse już 265KM.
Może to kwetsia tylko w grania mapy lub zmiany sterownika?

Miłego wypoczynku :D

marcin.art - 23-08-2018, 21:17

kazik70 napisał/a:
Nie no ja uwielbiam swojego GT, uniwersalny samochód i do roboty i na autostradę i lekki teren też zniesie,
ale mimo wszystko chciało by się trochę więcej kuni :roll:

Wiesz że swojemu teoretycznie możesz szybko i tanio dodać mocy?
Nie znam szczegółów ale w Pajero ten sam silnik ma 250KM a w Eclipse już 265KM.
Może to kwetsia tylko w grania mapy lub zmiany sterownika?

Miłego wypoczynku :D

Już po urlopie :) myślę, że następny też będzie Outlader II
Przy takiej budzie jak mam to przy 60km/h jak wyprzedzam to kontrola trakcji ma co robić. Gdyby był możliwy napęd na 4 to wtedy byłby sens podnoszenia mocy. Tak przy każdym wyprzedzaniu Galant jest tak wściekły, że dobrze trzeba trzymać kierownice :mrgreen:
Też już tak polubiłem moje trzy diamenty, że na razie ich nie zamieniam taki żarcik był :)

Ziemba. - 24-08-2018, 10:46

Póki co to jest jeszcze "młode auto", ale czy ktoś ma wiedzę odnośnie zabezpieczenia antykorozyjnego.
Będzie to rdzewiało jak EA?

marcin.art - 24-08-2018, 16:10

Póki co jedynie coś tam widać na jednym z tylnich blotników będę musiał zrobić odrazu. Po za tym czysto. Czyli mitsu tradycję galanta zachował:)