To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Problem z kodami błędu i sprzęgłem.

Hugo - 29-07-2018, 09:33

sobek4, niech naprawia. Jak wcześniej tego nie było to czym się martwisz? To jego problem, nie Twój.
sobek4 - 29-07-2018, 10:11

Się gość wymiksował , moja żona oddawała auto do mechanika i powiedział że tak już było , a żona powiedziała że mogło tak być . Wczoraj pojechaliśmy w dłuższą trasę i kontrolka nie zapaliła się ani razu. Czort wie. Chyba dla świętego spokoju zamontuję miernik i będę mógł na bieżąco kontrolować stan ładowania. Nie chce się kłócić z mechanikiem bo jak mnie za bardzo poniesie to urlop mogę skończyć w mało przyjemnym miejscu.
plecho1 - 29-07-2018, 12:08

Wymiana sprzęgła to spora ingerencja w auto więc całkiem możliwe że mechanik popełnił jakiś błąd (zaczepił o jakąś wiązkę przewodów czy nie podwiesił dostatecznie silnika...) i teraz dzieją się jakieś dziwne rzeczy ale również może akurat kończą się szczotki w alternatorze i czasem ładowanie przerywa co sygnalizuje kontrolka w zegarach.
sobek4 - 29-07-2018, 12:17

Tak wszytko możliwe , tylko chodzi o to że jak kontrolka się świeci to ładowanie jest , bo miałem podpięty multimetr i na bieżąco kontrolowałem ten fakt. Choć dziś byłem autem w trasie i kontrolka nie zapaliła się ani razu.

[ Dodano: 21-08-2018, 11:46 ]
A więc problem szarpania zlokalizowany , na 2 cylindrze po zdemontowaniu cewki okazał się taki widok jak na zdjęciu. Po odkręceniu śrubek mocujących cewka przy zdejmowaniu została w ręku a reszta w gnieździe świecy. Zamówiłem na allegro bo w intercarsie maja za 155 zł , na allegro połowę taniej.