To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse Cross Techniczne - Wyświetlacz HUD

Zibi_74 - 06-02-2019, 21:51

Widzę, że ktoś kupił nie taką zabawkę jak chciał i teraz pluje sobie w twarz.

Wszystkie funkcje Android Auto opisane są tu: https://www.android.com/auto/ i nie ma tam odtwarzania video.

Toyota już jakiś czas temu zrezygnowała z AA, ze względu na ilość zbieranych przez to oprogramowanie danych.

Poważnie, komuś EC pali 13l/100km? Może warto buty zmienić na lżejsze. To auto pali 8-11, w zależności od natężenia ruchu na drodze i prędkości.

Auto, jak każda inna rzecz ma swoje plusy i minusy. I jednych i drugich można znaleźć całą masę, pytanie tylko czy to jest to czego oczekiwaliśmy? Jeżeli auto kupiłeś za gotówkę i Ci nie odpowiada, zawsze możesz je sprzedać. Inaczej gdy wziąłeś w leasing lub kredyt, po prostu jesteś udupiony, czyli pech.

sla - 07-02-2019, 10:47

Zibi_74 napisał/a:
Toyota już jakiś czas temu zrezygnowała z AA, ze względu na ilość zbieranych przez to oprogramowanie danych
Trudno rezygnować z czegoś, czego nigdy nie było. A z tą troską o klienta i zbieraniu danych o nim to dość głupi argument ze strony koncernu w dzisiajszych czasach, gdy każdy posiada telefon komórkowy. Ale trzeba w jakiś sposób wytłumaczyc swoje opóźnienie technologiczne. Tym bardziej, że przymusu z korzystania z AA jeszcze nie ma
https://www.youtube.com/w...W-E72Qw_jHYsQf2

jano35 - 07-02-2019, 22:02

Cytat:
Poważnie, komuś EC pali 13l/100km? Może warto buty zmienić na lżejsze. To auto pali 8-11

Cóż mogę odpowiedzieć...chyba po płaskim, z górki i do 60km/h
Miasto śr 12,5
Trasa do 90km/h poniżej 8L
Autostrada do 130/h 12L

Cytat:
No ale w czym problem? Domontuj sobie i już...

Co mogę sobie jeszcze domontować i za ile?

krzychu - 07-02-2019, 22:26

jano35 napisał/a:

Co mogę sobie jeszcze domontować i za ile?

Pisałeś o webasto… Przecież to jest akcesorium które mogą Ci zamontować...

Zibi_74 - 08-02-2019, 11:55

Dziś w drodze do pracy: 10km miasto, 20km A2, spalanie 7,2.
Na S7 Olsztynek - Gdańsk, 120km/h na tempomacie doszło do 9,5.
Władysławowo - Pruszków, spalanie 8,7.
Pewnie jakbym po bułeczki do piekarni jeździł dwie ulice dalej to by paliło i 25l/100km.

Wcześniej jeździłem Hyundai ix35 2.0 CRDI, 136KM, 4WD paliło mi to 6-8 litrów. Sprzedałem sąsiadowi. Załadował bagażnik na dach, 4 kumpli do środka i pojechał na Słowację na narty, spalił mu ponad 9 litrów w trasie. Wszystko zależy od techniki jazdy i obciążenia.

asad81 - 15-03-2019, 09:40

Jeśli chodzi o video w naszych autach to było to do niedawna możliwe za pośrednictwem aplikacji YouTube Auto. Korzystałem z YouTuba podczas jazdy bez problemu.Odnośnik do Youtuba pokazywał się na ekranie samochodu po uruchomieniu Android Auto.Od jakiegoś czasu pojawiła się jakaś blokada ze strony Androida i na razie nici. Szkoda naprawdę fajna sprawa.
kubus76k - 27-12-2019, 20:25

Stary temat, ale napiszę coś od siebie. AA wg mnie to bieda, za to CarPlay jest OK. Po za tym, że telefon trzeba po kablu podłączać i to w tych czasach ? Hmm
Ja korzystam z CarPlay mam iPhone z Jalibreak i zainstalowanym tweak który umożliwia korzystanie z każdej aplikacji mogę oglądać filmy, słuchać muzyki z dowolnego źródła. Polecam :)

sla - 27-12-2019, 21:46

kubus76k napisał/a:
CarPlay jest OK. Po za tym, że telefon trzeba po kablu podłączać i to w tych czasach ?
Bez kabla i tak telefon by się błyskawicznie rozładował, a ładowarki bezprzewodowe są najczęściej za słabe nawet do potrzymania naładowanych baterii w czasie korzystania z CarPlay.