Nasze Miśki - Oops! I did it again - EA5W
abdul - 24-05-2019, 19:19
Krzyzak napisał/a: | to też trochę rozsądek, bo jak się szuka młodego fajnego auta, to jest totalna posucha... lata 05-18 to produkcja obrzydliwych pokrak, byle jak najbardziej udziwnić karoserię
do tego jakość wykonania wnętrza i wiele innych rzeczy sprawia, że komuś kto miał Galanta naprawdę cieżko się przesiąść; znam ten problem... |
Tu masz rację. Przesiadłem się z Gala do C4 Picasso i jakość wykonania po prostu porażka. Plastiki we wnętrzu skrzypią jak nie wiem co do tego są strasznie podatne na zarysowania, przełącznik szyb żyje własnym życiem - chcesz zasunąć szybę a ona idzie w dół... Cokolwiek żeby zrobić przy tym aucie bez kompa ani rusz. Głupia wymiana linek od ręcznego i trzeba podpinać pod Diagboxa żeby skalibrować linki. Ale żeby nie było że tak wszystko źle są też plusy w porównaniu do Galanta. Komfort jazdy po prostu bajka, hamulce 100 razy lepsze jak w Galu a auto waży 1700 kg. No i teraz zapomniałem co to rdza Ale i tak tęsknie za Galantem a sprzedałem go ledwo 2 miesiące temu...
Fragu - 03-06-2019, 10:03
Galancior zdał egzamin jako holownik, bez problemu ogarnia lawetę z Protonem
Muszę ogarnąć dwie rzeczy koniecznie - po pierwsze wymienić przeguby wewnętrzne (tylko brak dobrych zamienników ) lub zregenerować całe półosie w Motomaxie bo wyraźnie czuć wibracje przy przyspieszaniu.
Druga sprawa to dość zagadkowe "pstrykanie" z okolic drzwi pasażera, progu....tylko przy ruchach wzdłużnych auta (przyspieszanie/hamowanie). Strasznie to denerwujące
abdul - 03-06-2019, 13:29
Fragu, jak chcesz to mam jeszcze całe półosie
A drugie obstawiam tuleja na bananie albo wahacz górny
Fragu - 03-06-2019, 15:28
abdul napisał/a: | A drugie obstawiam tuleja na bananie albo wahacz górny |
serio?
Ile cenisz te półosie?
abdul - 03-06-2019, 16:55
Fragu napisał/a: | Ile cenisz te półosie? |
Wysłałem Ci wiadomość na FB
Hugo - 03-06-2019, 23:56
Fragu napisał/a: | Muszę ogarnąć dwie rzeczy koniecznie - po pierwsze wymienić przeguby wewnętrzne (tylko brak dobrych zamienników ) lub zregenerować całe półosie w Motomaxie bo wyraźnie czuć wibracje przy przyspieszaniu. | On jest obniżony z przodu? Daj znać jak rozwiążesz temat. Fragu napisał/a: | Druga sprawa to dość zagadkowe "pstrykanie" z okolic drzwi pasażera, progu....tylko przy ruchach wzdłużnych auta (przyspieszanie/hamowanie) | Witaj w klubie Mam to samo, ale dźwięk jest wyraźnie "plastikowy". Pojedyncze "puk". Jednego dnia potrafi stukać co chwilę, a później kilka tygodni przerwy... Już nawet sprawdzałem czy mam wszystkie klucze i wkrętaki w kompletach, czy czegoś w drzwiach albo podszybiu nie zostawiłem, ale wszystko mam Magia.
Fragu - 04-06-2019, 08:15
Hugo napisał/a: | On jest obniżony z przodu? Daj znać jak rozwiążesz temat. |
Nie, nie jest obniżony. Postaram się ogarnąć
Co do tego pstrykania - faktycznie może to być sworzeń górnego wahacza - przynajmniej u mnie. Dzisiaj podjadę na SKP sprawdzić.
fj_mike - 04-06-2019, 09:10
Gratuluję Fragu
Ty jesteś uzależniony
Fragu - 10-06-2019, 11:27
Galant przejechał jakieś 160km z lawetą bez najmniejszych problemów
Na wymianę czekają jeszcze przednie łączniki stabilizatora.
Bzyk_R1 - 10-06-2019, 11:49
Ładny zestaw. Chyba musisz uważać na heble w takiej konfiguracji co?
Fragu - 10-06-2019, 11:56
Bzyk_R1, najazdowy w lawecie sprawny więc hamuje się całkiem spoko
Oczywiście trzeba pamiętać o tych 1500kg na plecach. W razie "W" pomagam sobie tiptronic'iem.
Bzyk_R1 - 10-06-2019, 16:42
Myślę nad takim w sedanie dla żony. Jak myślisz bawić się w to czy odpuścić?
Fragu - 10-06-2019, 21:57
Bzyk_R1, jeśli znajdziesz w dobrym stanie blacharskim to bierz...tylko daj się żonie najpierw przejechać...bo to jednak nie golf
MitsuGo - 11-06-2019, 09:11
Sedan w automacie ma piękne linie nadwozia. Za to w kombi można wygodnie poleżeć
vrangsinn - 11-06-2019, 10:25
a sedan w manualu ma inna linie nadwozia???
sorry za oftop....
|
|
|