To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - [I 2.0T] chcę kupić O1T

Bzyk_R1 - 24-09-2019, 09:03

Niedługo pojawi się O1T po pełnym serwisie z mocą 260KM w fajnym stanie i w niezłych pieniądzach. #potwierdzoneinfo :wink:
Mateusz9020 - 24-09-2019, 09:13

A wiadomo kiedy to auto się pojawi i gdzie można będzie go znaleźć? :)
Ostatnio jak było na forum auto na sprzedaż to z tego co pamiętam to sprzedało się w parę godzin.

A czy na temat tego egzemplarza z ogłoszenia, które podesłałem, coś wiesz?

Bzyk_R1 - 24-09-2019, 09:20

Niestety auta z Warszawy nie znam, wczoraj je oglądałem w ogłoszeniu, w oczy rzuca się jedynie bardzo niski przebieg.

Egzemplarz o którym piszę będzie za kilka kilkanaście dni, nie wiem dokładnie ale tak jak mówisz podejrzewam że nie będzie długo stał bo był pod opieką ludzi którzy się znają na tym aucie. Będzie do obejrzenia w Krakowie.

maras_92@o2.pl - 14-01-2020, 22:08

Witam szukam następnego Outlandera wpadł mi w oko ten:
https://www.otomoto.pl/of...-ID6CMoCO.html?

Co o nim sądzicie ?

desti - 15-01-2020, 18:22

Poczytaj sobię co warto obejrzeć bo tutaj nie zostało pokazane nic istotnego. Tylni zderzak był malowany co się rzuca w oczy. No i pisanie bajek czego to on nie ma w wyposażeniu ESP i tempomat
Bzyk_R1 - 16-01-2020, 19:27

Asystent parkowania, panoramiczny dach, kurtyny powietrzne. Ogólnie zastanawiam się nad tym żeby jechać obejrzeć, mam blisko.
maras_92@o2.pl - 16-01-2020, 22:21

Ciekawi mnie stan faktyczny tego auta bo sprzedający go bardzo zachwalał mam około 250km drogi aby go obejrzeć, i z tego co się już dowiedziałem to muszę lawetą po niego jechać :(
radek79 - 17-01-2020, 07:40

zawsze możesz dogadać się ze sprzedającym żeby ci zwiózł auto do domu w cenie auta bez targowania,ja tak zawsze proponuje kupującym,inna sprawa że prawie każdy woli utargować tysiąca i ryzykować zjazd na kołach
Bzyk_R1 - 17-01-2020, 09:43

maras_92@o2.pl, taka podpowiedź na przyszłość, jeżeli kupujesz auto które ma tablice rejestracyjne inne niż z oznaczeniem PL w kółeczku z gwiazdek, to LAWETA.
tościk - 17-01-2020, 10:24

Bzyk_R1 napisał/a:
Asystent parkowania

Może dorzuca kogoś na fotel pasażera. jak nie umiesz, to sie zamieniacie miejscami i asystent za ciebie parkuje :mrgreen:

Bzyk_R1 napisał/a:
maras_92@o2.pl, taka podpowiedź na przyszłość, jeżeli kupujesz auto które ma tablice rejestracyjne inne niż z oznaczeniem PL w kółeczku z gwiazdek, to LAWETA.

Nawet stare polskie tablice? Ja bym po prostu powiedział, że wszystko co nie jest zarejestrowane w kraju to laweta. A swoją drogą w świetle nowych kar za brak przerejestrowania, to nawet można zacząć omijać :roll:

Bzyk_R1 - 20-01-2020, 15:18

Gdyby kogoś ciekawił stan faktyczny srebrnego z Kielc to tutaj go opisałem:

https://youtu.be/ovJpJKqyrPY

maras_92@o2.pl - 20-01-2020, 15:39

Dzięki za opinie o aucie i za poświęcony czas na obejrzenie.
Czyli szukam dalej:-)

Bzyk_R1 - 20-01-2020, 23:08

Po mojej wizycie auto staniało o 2000zł.
ledziu - 20-01-2020, 23:38

A ja sobie patrzę na to ogłoszenie z Kielc i recenzję Bzyk_R1 i uważam że powinny być dodane pewne kwestie bo niestety ludzi ponosi fantazja i zapominają iż mówimy o autach starych lubiących rdzę.

Na wstępie sama treść ogłoszenia... jest typowym zestawem głupot Mirasa dla Janusza. Z tego wszystkiego o serwisie można tylko na poważnie podejść do kwestii rocznika ewentualnie przebiegu.

Następna sprawa rdza tylnych błotników ... trzeba sobie jasno powiedzieć że prawie każdy out1 będzie tam miał rdzę więc są dwie opcje albo będzie zapacykowana na sztukę albo pozostanie do zrobienia co niestety nie jest marketingowe bo potem ktoś może to wytknąć jakby temat nie dotyczył tego auta i miał go skreślić z listy samochodów którymi można jeździć.

Kolejny kwiatek to lakierowanki które czytając komentarze z YT strasznie niektórych pobudzają... hmm z jednej strony purchle źle bo estetyka i ogólnie takie tam... z drugiej strony malowanki też złe... tylko jak usunąć purchle bez malowanek???
Więc też bym wziął poprawkę na to przy out1.

Ogólnie historia tego auta była taka: był sobie ogryzek, serwisowany tylko tak żeby ruszył z miejsca, miał uprawiane lakierowanki różnych elementów bez jakości co jest normą u naszych sąsiadów a do tego pewnie miał do zrobienia normalny serwis typu wypierdziana uszcz. pod kolektorem, olej i filtry do wymiany, kończące się heble no i akumulator... rozrząd na 99% jest od nowości a jeżeli był robiony to bez balansatora i pompy h2o a wszystko okraszone atrakcyjną ceną płaczącego Araba :mrgreen:

Tak więc uważam iż handlarz totalnie ściemniał i ożywił denata, blacharka jak na Niemcy norma i nie oznaczała wypadku ale niestety do poprawy. Cena w 100% nie realna.
Z drugiej strony jeżeli stan techniczny byłby ok.i jakimś cudem przetrwały sanki z podłogą to około 14k można zaproponować bo sądzę że ten ot1 nie kosztował więcej niż 1,5k-2,5k eur.

Jeżeli ktoś te auto kupiłby za 14k to za 6k-8k sądzę że uzdatniłby je już do normalnej jazdy. Natomiast jeżeli będzie do roboty podłoga i wymiana sanek to niestety bym odpuścił bo kosztowo wyjdzie lipa.

No i jeszcze pojawia się aspekt zasad bo dla mnie ogłoszenie jest oszustwem już na pierwszy rzut oka no nie wiem czy bym się opanował podczas rozmowy jak miałbym więcej niż 50km w jedną stronę.

Bzyk_R1 - 21-01-2020, 10:44

Treść ogłoszenia: zgoda, napisane głupoty bez zastanowienia, dodawanie wyposażenia którego nie ma. Ogólnie nie zwracam na to już własnej uwagi, ja wiem i zainteresowane osoby też wiedzą co ma Outlander. Niestety laicy są wprowadzani w błąd.

Rdza na nadkolach to standardowy punkt do sprawdzenia, teraz mamy już wreszcie reperaturki więc to nie problem. Ogólnie nie ma się co przywalać ale w drogich egzemplarzach powinny być okej

Napisałem to już na YT, nie mam nic do malowania jeżeli jest dobrze zrobione, sam takim jeżdżę, mój osobisty numer 1 w Polsce też jest malowany, w O1T im więcej lakieru tym lepiej. ALE! To co zastałem w Kielcach nie można nazwać malowaniem.

Jest też inny aspekt, sprzedawca poprosił mnie o edycję filmu i wycięcie "niewygodnych" treści. Jako że nic z tego nie mam, a szkodzić mu nie mam potrzeby to tak zrobiłem. Niestety praktyki sprzed 20 lat tutaj nadal działają.

[ Dodano: 26-01-2020, 15:14 ]
Srebrny z Kielc cena -3000pln.

[ Dodano: 09-02-2020, 22:35 ]
Uwaga promocja!

O1T z Kielc z racji wznowienia ogłoszenia na otomoto kosztuje 19.900 :finga: