To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Mitsubishi galant avance 2.5V6 tiptronic, prośba o opinię.

Paweł84 - 22-07-2019, 22:24

Szpece :mrgreen:
mkm - 22-07-2019, 22:28

Paweł84, a skąd taka szydera? Taki ten Galant dziewiczy? :mrgreen:

[ Dodano: 22-07-2019, 22:30 ]
rozekg, zmień mieszalnie lakieru, bo Ci odcieniu lakieru nie potrafią dobrać. Tylne dokładki dobry blacharz też potrafi spasować.

rozekg - 22-07-2019, 23:00

Zapraszam do rozmow przy aucie. Ocenianie na podstawie zdjec jest na poziomie gimnazjalistow. Nie twierdze ze auto jest w oryginalnym lakierze. W ogloszeniu nie ma takiej informacji. W rozmowach telefonicznych uswiadamiam ludzi ze auto bylo juz lakierowane na niektorych elementach. Wlochy plus starszy uzytkownik i wszystko jasne. Nie znaczy to ze byl bity a kielichy napewno nie byly lakierowane bo blacharsko ten galant jest w stanie nieosiagalnym w dzisiejszych czasach. Takze analizy na podstawie zdjec sa smieszne.
mkm - 22-07-2019, 23:20

rozekg, jeżeli dajesz ogłoszenie do internetu to robisz je wyraźne i pozwalające na ocenę.
Myślisz, że ktoś pojedzie w ciemno kilkaset kilometrów, żeby sobie przy aucie pogadać?
To nie giełda w niedzielę...
XXIwiek internet.
Najpierw zdjęcia - potem decyzja - na końcu zakup.

"Analizy ze zdjęć" są śmieszne dla osób, które z jakiś powodów "nie potrafią" zrobić normalnych zdjęć.
Tak z drugiej strony cały czas się zastanawiam jak Ty kupujesz auta... W ciemno? Jeszcze się z tym nie spotkałem. :mrgreen:

Auto sprzedajesz fajne - nie wiem dlaczego dokumentacja foto taka skromna.
Zerknij jakie ulepy mają po 20zdjęć w wysokiej rozdzielczości.
Jak masz się czym pochwalić to się chwal bez nadmiernej skromności, zwłaszcza, że sam wiesz w jakim stanie jest konkurencja :wink:

Zdjęcie spod maski zmień - pierwszy rzut oka i oczywiste skojarzenie: kielich robiony - drugi rzut oka i lewy czystszy od prawego - może być złudzenie :wink:

Ogólnie bez napinki.
Wielokrotnie pisałem - po to jest Forum, żeby dyskutować, zgadywać, szukać krzywo naklejonego znaczka :wink:

rozekg - 22-07-2019, 23:32

Jak sam widzisz takie ocenianie auta po zdjeciach jest bledne. A wystarczy zadzwonic do wlasciciela i wypytac a nie stwierdzac np ze kielichy byly robione. Nie mam cisnienia na sprzedaz. Wiem ile auto jest warte. Napewno nie tyle co przecietny troche lepiej zadbany galant z olx. Prosze kolejne zdjecia do oceny

mkm - 22-07-2019, 23:38

rozekg, miałem już nie pisać, ale skoro wkleiłeś kolejne zdjęcia...
To co wrzuciłęś to znaczki pocztowe - zdjęcia wyglądają tak:
https://i.imgur.com/G7QQlaV.jpg

Kliknij w lupę :wink:

rozekg - 22-07-2019, 23:45

O teraz sie udalo

mkm - 23-07-2019, 00:39

No i to są zdjęcia.
Nie trzeba się tłumaczyć, zgadywać - wszystko jak na dłoni.
Nawet chłodniczkę wspomagania przygniecioną widać :P - to był taki mój lans na spostrzegawczość :mrgreen:

Auto ładne - powodzenia w sprzedaży, a jak ktoś go kupi to zapraszam do Naszych Miśków...

Co do "złotych rad internetowych"...
Nie wiem czy nie odpicowałbym go na maxa - zacząłęś konserwę, masz zdjęcia "sprzed" - nie wiem czy nie trzeba go bardziej "wygwieździć".
Kwota spora, więc głównie liczyć się będzie "look".

Co do przebiegu nie ma się co bać.
Mogą polecieć łożyska w kołach, amortyzatory i to sumie tyle.
Mogą - nie muszą - wszystko zależy, gdzie stało.
To co wszystkie artykuły piszą, że po tylu latach i tak małym przebiegu "wszystkie gumy w zawieszeniu sparciałe" na szczęście Mitsubishi nie dotyczy.

Co do oryginalności przebiegu - uwierzcie, że jak wsiądziecie to wystarczy, że autem przejedziecie kilkaset metrów to będziecie wiedzieli czy jest skręcony czy nie. To po prostu czuć :D
Ba! Jak nie miał go jakiś zawodnik sumo to poczujecie już siadając za kierownicą - gąbki w fotelach mimo wieku też się nie starzeją i zachowują swoją pełną elastyczność.

rozekg - 23-07-2019, 07:46

Dokladnie. Jak pierwszy raz usiadlem w fotelu to odrazu poczulem ze jest jakos inaczej he. Co do konserwacji narazie prysniety bezbarwnym srodkiem. Mialem juz rozne propozycje niektore nie tak dalekie od ceny z ogloszenia. Ale albo sie sprzeda tak zebym nie zalowal albo zostaje u mnie. Drugiego takiego w zyciu juz nie trafie.
bbandi - 23-07-2019, 10:08

Jak dla mnie to tylne drzwi i tylne nadkole różni się odcieniem, piszę to patrząc na te bazowe zdjęcia które są kiepskiej jakości.
Oczywiście mogę się mylić :D
Dziwnie też wysoko stoi.

Krzyzak - 23-07-2019, 12:40

ale czego wymagałeś od osoby, która ma do dyspozycji 1 malutkie zdjęcie? - temat służy ocenie, a ocena była na podstawie tego (jak pisał Maciej) - znaczka
nie mam problemu jeśli chodzi o przeproszenie - mogłem się mylić jak każdy
i na szczęście - bo dzięki temu jest ślad na forum i następni zainteresowani będą mieli łatwiej

i przyjmij radę - chcesz sprzedać rób dużo zdjęć; z 4-5 niewiele wynika, ludzie są wzrokowcami, nie będą czytać poematów ile tam jest zrobione i za ile..

bbandi - 23-07-2019, 22:28

Krzyzak - dokładnie tak jest jak piszesz, jak sprzedawałem mazde mx3 8lat temu to dałem "na odwal" zrobione telefonem parę zdjęć i słabe zainteresowanie było, później zrobiłem aparatem parę ładnych zdjęć i sprzedałem za 2 dni :mrgreen:
rozekg - 24-07-2019, 11:17

Moze tak mi zalezy na sprzedazy :D . Galant niedlugo dostanie loteczke na klape to wtedy bedzie nowa sesja he