Forum ogólne - SUV dla kobitki
sampler - 22-08-2019, 09:05
Navi i kamerę można bez problemu dołożyć.
Olivia - 25-08-2019, 21:44
areksto nie wiem z jakimi automatami miałeś do czynienia. Ale podam przykłady moich aut. A3 8P, przebieg 342 tyś. Olej w skrzyni zmieniany co 60 tyś. km od pierwszych kilometrów. W ogóle nie czuć kiedy skrzynia zmienia biegi. Jedynie słychać po obrotach silnika. Z racji starszej generacji zauważyłam że przy dojeżdżaniu np. do świateł na drugim biegu po wciśnięciu gazu reaguje z opóźnieniem.
E91 z przebiegiem 209 tyś km. Olej pierwszy raz wymieniony przy 160 tyś km. Nie ma w ogóle efektu „myślenia” nad biegiem. Czasem przy bardzo wolnej jeździe i odjęciu gazu np. na drugim biegu czuć ze skrzynia zrzuca do jedynki. I to tyle.
W176 którego mam od nowości gdzie skrzynia jest dwusprzęgłowa też ciężko wyczuć moment zmiany biegów.
Także nawet proste skrzynie automatyczne które generacyjnie są z lat +200x gdy są obsługiwane na czas działają bez szarpnięć.
areksto - 28-08-2019, 20:41
Olivia napisał/a: | areksto nie wiem z jakimi automatami miałeś do czynienia.
Także nawet proste skrzynie automatyczne które generacyjnie są z lat +200x gdy są obsługiwane na czas działają bez szarpnięć. |
Tak jak pisałem, nie miałem w prywatnych autach automatow. W sluzbowych tak ale to były innej klasy samochody. Po wszystkich obcinkach wiem ,ze szukam Mitsu Outlander .
Marek1989 - 18-08-2020, 13:19
Myślę, że fajnie się sprawdzi Honda CR-V.
|
|
|