Outlander III Ogólne - Kamera - rejestrator jazdy
arokub - 03-02-2020, 08:33
dannyboy, jeśli kamerka ma wifi to prawdopodobnie możesz zgrać filmik na telefon. Trochę to trwa, ale działa (używam MioMiVue733).
dannyboy - 03-02-2020, 08:44
Przepraszam, ale nie znam jeszcze wszystkich możliwości urządzenia multimedialnego samochodu, ale czy i w jaki sposób można szybko odtworzyć filmik z kamery na urządzeniu? Tylko przekładając kartę?
Czy jest możliwość żeby zrobić to jakoś przez WiFi (direct)?
arokub - 03-02-2020, 08:57
dannyboy, korzystam z aplikacji Mio na androida:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mitac.mitube
telefon łączy się z kamerką i można ściągnąć konkretny filmik.
Podejrzewam, że u innych będzie podobnie.
Jeśli chodzi o multimedia samochodu i łączenie kamerki z samochodem po wifi, nie mam doświadczenia (nie mam MMCS).
benicjusz - 03-02-2020, 11:55
dannyboy napisał/a: | ...podobnie jak nie chcę wracać do wpisywania PINu bo dużo wygodniejsze i szybszy jest odcisk palca lub twarz. |
Gdy dodasz auto jako "zaufane urządzenia BT", wtedy nic nie musisz robić gdy tylko jet w zasięgu BT znosi odciski i twarze
jaros_wro - 24-04-2020, 21:44
Czy ktoś używał kamery samochodowej ORLLO i mógłby się podzielić opinią?
Na przykład kamera samochodowa w lusterku
ORLLO LX-50 PRO
Głównie chodzi mi o jakość nagrania w nocy oraz czy dobrze się tego używa?
Brodzins - 25-04-2020, 07:24
Rozważ tą w lusterku pod kątem użyteczności...
Kiedyś miałem laptopa z dotykową matrycą i dramat był jak się to palcami wymazało.
Co do kamerki - ja polecę wynalazki Viofo. Od 2 lat używam i po prostu zapomniałem o niej.
Jakość bardzo dobra. Demontaż do mycia szyby - na klik. Prawie jej nie widać zza lusterka. Nic jej się nie dzieje w zimie, oraz w upalnym lecie.
joujoujou - 25-04-2020, 12:01
Brodzins napisał/a: | Viofo | Nic dodać, nic ująć.
Slavek74 - 08-05-2020, 16:21
Witam.
Widzę, że Viofo jest tu raczej polecane.
Koleżanki/Koledzy, którzy używacie rejestratorów tej firmy, czy możecie podać dokładnie modele jakie posiadacie? Może jakieś zdjęcia zamontowanych w aucie?
Ja zastanawiam się nad modelem Viofo A119 V3 GPS, który byłby zamontowany do Lancera VIII
Model tego rejestratora nie posiada wifi, ale czy on jest naprawdę potrzebny?
Może ktoś z Was ma jakieś własne doświadczenia/opinie o A119, a może jeszcze jakieś inne rejestratory w pułapie cenowym do ok.500-550pln polecacie?
joujoujou - 08-05-2020, 23:08
A 119S, V2, z GPSem, bez zbędnych wifi i innych cudów (zdaję sobie sprawę że komuś może akurat zależeć na czym innym), z modowanym firmware (m.in. podkręcony bitrate) mocowany dokładnie na wysokości lusterka - z kabiny nie widać, z zewnątrz ledwo-ledwo. Samo mocowanie lekko zmienione - zamiast oryginalnej taśmy dwustronnej rzep 3M Dual Lock.
Z tyłu YI Dashcam przyklejony do klipsa na podsufitce.
Slavek74 - 08-05-2020, 23:26
joujoujou napisał/a: | A 119S, V2, z GPSem, bez zbędnych wifi i innych cudów (zdaję sobie sprawę że komuś może akurat zależeć na czym innym), z modowanym firmware (m.in. podkręcony bitrate) mocowany dokładnie na wysokości lusterka - z kabiny nie widać, z zewnątrz ledwo-ledwo. Samo mocowanie lekko zmienione - zamiast oryginalnej taśmy dwustronnej rzep 3M Dual Lock.
|
Dzięki za odpowiedź.
Jak robiłem rozeznanie, to serii A119 V2 już praktycznie nie ma, ale chyba poza regulacją obiektywu w poziomie to V3 w niczym jej nie ustępuje i raczej jest jeszcze poprawiony.
Twój rejestrator montowany był w Lancerze VIII?
Jak się sprawuje ten rzep 3M Dual Lock - stabilna jest na nim kamera, nie drży?
Pozdrawiam.
joujoujou - 08-05-2020, 23:53
Slavek74 napisał/a: | Twój rejestrator montowany był w Lancerze VIII? | No akurat nie. Ale wątpię żeby marka/model robiły jakiekolwiek znaczące różnice, jeśli mam być szczery. Slavek74 napisał/a: | Jak się sprawuje ten rzep 3M Dual Lock - stabilna jest na nim kamera, nie drży? | Świetnie się sprawuje. W pierwszej chwili miałem wrażenie że choć trzyma mocno, to ma luz. Ale nic a nic nie drży.
Brodzins - 09-05-2020, 07:16
joujoujou napisał/a: | A 119S, V2, z GPSem, bez zbędnych wifi i innych cudów (zdaję sobie sprawę że komuś może akurat zależeć na czym innym), z modowanym firmware (m.in. podkręcony bitrate) mocowany dokładnie na wysokości lusterka - z kabiny nie widać, z zewnątrz ledwo-ledwo. |
No to u mnie to samo oprogramowanie z forum o kamerkach.
Mocowanie oryginalne na ta taśmę z zestawu.
Trzyma się porządnie, na polu głównie stoi więc i zimno i ciepło tam operuje.
Później wrzucę fotkę jak to wygląda w aucie, ale prawie niewidoczne jest.
Slavek74 - 09-05-2020, 22:28
Brodzins napisał/a: | No to u mnie to samo oprogramowanie z forum o kamerkach.
Mocowanie oryginalne na ta taśmę z zestawu.
Trzyma się porządnie, na polu głównie stoi więc i zimno i ciepło tam operuje.
Później wrzucę fotkę jak to wygląda w aucie, ale prawie niewidoczne jest. |
Czyli seria a119 sprawdzona .
Oprogramowanie - myślisz tu o tym do danych z GPS (trasy itp.) ?
Czekam na fotkę jak to wygląda.
Macie ten dodatkowy filtr polaryzacyjny, który podobno niweluje refleksy od szyby?
Dzięki za odpowiedź.
Brodzins - 10-05-2020, 09:35
Zaraz ogarnę fotki to dorzucę
Od środka prawie niewidoczny:
Niestety w słońcu stoi i kiepsko widać, ale widać... że ledwo go widać
Oprogramowanie : są maniacy, rejestratoro-maniacy którzy dopieszczają soft. Tak jak pisał Kolega powyżej : zwiększają możliwości oprogramowania. Bitrate, wygładzanie krawędzi, czy jakieś inne opcje których standardowy soft nie ma.
Filtr mam, ale trzeba dobrze go ustawić. Wtedy faktycznie widać, że tak z 70 do 80% mniej te refleksy widać.
Slavek74 - 10-05-2020, 13:55
Brodzins napisał/a: | Zaraz ogarnę fotki to dorzucę |
Super, dzięki wielkie za zdjęcia i odpowiedzi.
Faktycznie praktycznie go nie widać - może to też kwestia tego, że jest przyklejony na tym "wykropkowanym" polu szyby.
Mam jeszcze pytanie odnośnie przeciągnięcia przewodu zasilającego rejestrator od deski po słupku A do podsufitki na wysokości lusterka.
Jako, że auto ma trochę poduszek powietrznych (w tym kurtyny), to czy prowadząc ten przewód na coś szczególnie należy zwrócić uwagę/czegoś unikać?
|
|
|