[04-13]Colt CZx - [CZ1] 2007 Moduł wspomagania
xawierCK - 31-03-2021, 11:41
kreuk, Witam, mam takie techniczne pytanie ponieważ mam podobny problem w moim samochodzie czy u Pana też trzeba było cały czas korygowac tor jazdy bo kierownica nie odbijała. U mnie tragedia do 15 km.h wspomaganie działa ale później nie ma mowy, usztywnia się i kierownica nie powraca. Byłem u elektryka zero błędów mówił, że raczej magiel do regneracji. A jak u Pana było? z góry dzięki za podpowiedź
[ Dodano: 31-03-2021, 11:42 ]
kreuk, Witam, mam takie techniczne pytanie ponieważ mam podobny problem w moim samochodzie czy u Pana też trzeba było cały czas korygowac tor jazdy bo kierownica nie odbijała. U mnie tragedia do 15 km.h wspomaganie działa ale później nie ma mowy, usztywnia się i kierownica nie powraca. Byłem u elektryka zero błędów mówił, że raczej magiel do regneracji. A jak u Pana było? z góry dzięki za podpowiedź
tomusn - 31-03-2021, 20:12
Dla mnie jest to jakaś "wada" tego modelu (2004-2008).
Wiele osób skarżyło się że kierownica nie wraca, naprawili pół samochodu i nie słyszałem żeby pomogło.
Ja nie zwracałem uwagi, i nie robiłem problemu.
Co było uciążliwe to ciągłe kontrolowanie toru jazdy, ciągle 1cm w lewo i za chwilę 1cm w prawo.
Myślę, że w poliftowym jest to jakoś poprawione, bo kierownica wraca i nie muszę bez przerwy pilnować czy nie jadę do rowu.
Leszekl66 - 01-04-2021, 15:37
Ja jak kupiłem swojego 2006 rocznik, też czułem że trudno utrzymać tor jazdy, mojej żonie to nie przeszkadzało, ale może tu jednak coś jest tak jak powinno. Według informacji które gdzieś słyszałem to wspomaganie sie utwardza po przekroczeniu 50km/h jeśli tutaj po 15 to coś nie tak ze wspomaganiem.
tomusn - 04-04-2021, 12:51
Wspomaganie działa przy niskich prędkościach, trzeba sprawdzić podłączając komputer, przy jakiej prędkości jest wyłączane.
Ktoś gdzieś sprawdzał i pisał ile to km/h, ale nie pamiętam...
Marcin studnia - 07-01-2024, 21:32
Witam mam problem z colcikiem 2006 rok jestem nowy na forum i nie wiem gdzie szukać . Wymieniłem łożyska amortyzatorów , końcówki kierownicze , sworznie wahaczy kierownica na postoju chodzi wydaje mi się ok alle podczas jazdy nienodkreca się z powrotem w moich dotychczasowych autach i podczas jazdy cały czas trzeba delikatnienkontrowac i układ jest taki sztywny czy udało komuś się z tym uporać ? Szukać przyczyny czy że tak powiem to walka z wiatrakami i darować sobie auto fajne nie chciał bym się go pozbywać dodam że kontrolka eps gaśnie i nie zapala siempodczas jazdy pozdrawiam forumowiczów marcin
|
|
|