Komputery, RTV, AGD, Komorki - Drukarka atramentowa.
zbicie - 30-05-2020, 16:27
Uwex napisał/a: | Padło na Canona ; dziękuję za wszystkie uwagi |
Miałem plujkę Canona, fajna była, przeźroczyste kałamarze. w ich zatyczki wtopiłem 5mm fragmenty spinacza, także nie musiałem wyjmować kałamarzy do dolewki. Małymi szczypcami wyjmowałem kulki-zatyczki i dolewałem tak przez 5 lat. i nagle stop - przestała drukować. Niby działała ale nie działała ani jedna dysza. Czyszczenie głowicy, później płukanie, rozebranie drukarki i sprawdzenie napięć - nic nie dało. Planowane postarzanie (Planned obsolescence) raczej zastosowano. Nigdy więcej Canon, nigdy więcej plujki.
----------
Kupiłem laserówkę cz/b OKI nową z wyprzedaży (nowe modele co roku - stary na wyprzedaż) za 340 pln. Działa od jakichś 8-10 lat bezproblemowo, wydrukowała z 10 000 stron, toner na aukcji po 100 pln za orginał.
sampler - 01-06-2020, 11:20
Przeciez Canon ma wymienne glowice. Kupujesz kartridge za 50 dych i jedziesz dalej az najczesciej nie zaschnie na amen tusz. Tez mialem laser oki super sprzet ale brakowalo mi druku foto.
srubowany - 14-07-2020, 10:31
Jeśli chodzi o drukarki to zdecydowanie brother będzie najlepszy. Nie dość, że naprawdę fajne i wydajne drukarki to jeszcze niezwykle proste w naprawie.
mmaleks - 21-09-2020, 15:10
Nie chcę zakładać drugiego wątku, więc zapytam tutaj.
A jaką urządzenie wielofunkcyjne - drukarka laserowa/ skaner/kserokopiarka polecacie tak w cenie +/-800zł.
Waham się pomiędzy Brother DCP-2532 a DCP-7520. Miał może ktoś do czynienia z tymi modelami i jak pracują na tonerach zamiennikach?
Tomek - 04-11-2022, 08:15
Nie atramentowej, ale laserowej szukam tym razem, do małego biura/firmy.
Wymagania:
- A4
- kolor
- skaner
- wifi, itp
- drukowanie i skanowanie w duplexie
bez fajerwerków, zwykłe drukowanie pism, dokumentów, umów.
Interesuje mnie nie tylko koszt zakupu, ale przede wszystkim koszty tonerów.
Dzięki
Krzyzak - 04-11-2022, 12:04
Ja mam jakiegoś samsunga, z 15 lat ma i się zepsuć nie chce. Generalnie to już chyba 4-y toner do niej mam z czego tylko pierwszy oryginał, potem uzupełniane i niby przeznaczone na 4x więcej kartek niż ten zestaw startowy. Co prawda od 2 czy 3 lat świeci się lampka pustego tonera, ale to podejrzewam licznik bębna a nie rzeczywisty jego brak.
Widziałem taką używkę za 400zł, do tego kolorowy toner ok. 200. Tonery czarne jeszcze taniej można ogarnąć, poniżej 40zł nawet.
Przykład:
https://allegro.pl/oferta/drukarka-samsung-clx-3185-11954060191
mohinder - 04-11-2022, 19:41
Ja tylko chcę dodać swoje parę groszy w kwestii sprzętu powystawowego. Jakiś czas temu, może rok kupiłem drukarkę Epsona właśnie powystawową. I niestety po chwili poprawnej pracy zaczęły się problemy z brudzeniem papieru, albo przestawała drukować w połowie kartki lub pod koniec co było wkurzające. Drukarka poszła na śmietnik i zastąpiła ją zupełnie nowa.
Hasło "powystawowa" ma zachęcić i spowodować do tłumaczenia sobie, że to okazja, że mało pracowała albo nawet wcale bo tylko stała na wystawie. Ja już wiem, co to znaczy i nie nabiorę się więcej.
Juiceman - 05-11-2022, 22:35
Tomek ja mam Brother DCP-L2510D z francuskiej dystrybucji o paręset złotych tańsza.(jako urządzenie powystawowe z alledrogo) i daje radę!:)
|
|
|