To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Kiedyś błędnie rzuciłęm hasło o wyższość Sieny nad Lancerem

igi - 28-11-2005, 16:46

Hubeeert napisał/a:
Vectrolot 1,8 16V a potem może szajswagen siakiś

Firebee napisał/a:
BMW

Jackie napisał/a:
co dzień wsiadając do Subaru

:roll:

Uh bartek z założycieli się wyłamujesz i tylko ty jeździsz Misiem. Może kupisz sobie jakiegoś Francuza :lol:

Hubeeert - 28-11-2005, 16:48

Igor ależ ja mam Mitsu :lol: i niedługo będę miał jeszcze jedno
igi - 28-11-2005, 17:02

Hubeeert napisał/a:
ja mam Mitsu

ja nie napisałem że nie masz mitsu :)

Wiem że masz i to naprawdę zajefajne :)

Hubeeert napisał/a:
i niedługo będę miał jeszcze jedno

bardzo sie ciesze i życzę udanych zakupów

igi napisał/a:
bartek ........... tylko ty jeździsz Misiem

:roll: :mrgreen: ehhhhhhhhhhh

Matejko - 28-11-2005, 17:14

igi napisał/a:

igi napisał/a:
bartek ........... tylko ty jeździsz Misiem

:roll: :mrgreen: ehhhhhhhhhhh

dobre igi dobre :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

igi - 28-11-2005, 20:02

igi napisał/a:
Uh bartek z założycieli się wyłamujesz i tylko ty jeździsz Misiem

Hubeeert napisał/a:
Igor ależ ja mam Mitsu

Hubertusie nie odczytuj tego jako zlośliwości. Trochę mnie to bawi że założyciele mitsumaniaków poruszają się innymi samochodami. :) . (choc calej waszej 3 to samochody sluzbowe ;) no moze poza jednym rowniez rodzinnym ;) )Wiem że wiedza wasza na temat mitsubishi jest ogromna jesteście świrami tej marki niemniej jenak jest to dla mnie osobiście trochi komiczne. :)

Aha i jeszcze do kontaktów z prasą to może jednak zdecydowanie wyznaczymy bartka bo jak was zapytaja jakim samochodem jezdzicie to hmmmmm no ten teges :mrgreen: :wink:

TNT - 28-11-2005, 20:04

Igi dobre a Bartek ma nawet 3 szt. Wiec nie bedzie obciachu. Moze chlopaki kupicie chociarz modele i bedziecie nosic ze soba jak by co :D :D :D :mrgreen: :mrgreen:
Karwoś - 28-11-2005, 20:35

A ja Sienką jeździłem 8 lat i dalej jeszcze czasami jeżdze - 1,6 - i do lancera to jej dalek0 -szczególnie hamulce - których siena nie ma. Silnik to co innego - ciągnie porządnie - może nie tak jak 2.0 mitsu ale na pewno jepiej niż 1.6. I rzeczywiście siedzi sie w niej jak w vanie. Ale co tu porównywać - 2 auta - 2 klasy :)
Firebee - 28-11-2005, 20:51

moze zacytuje założenia Klubu, które od początku zostały napisane, co by wszystko było jasne...:
"Mitsumaniaki.com stworzony został dla wszystkich ludzi - posiadających auta marki Mitsubishi, choć nie jest to konieczne. Wystarczy, że są maniakami Mitsubishi."

Może i komiczne, ale z tego co pamietam zalozyciele innych Klubow Mitsubishi tez nie jezdzili (albo jezdzili krotko) autami marki Mitsubishi... więc w czym problem?:P

Pozdro
Firek

Anonymous - 28-11-2005, 21:21

Karwoś napisał/a:
ale na pewno jepiej niż 1.6.

fiatoskie 1.6 jest lepsze niz mitsubishowskie?:D

igi - 28-11-2005, 21:27

Firebee napisał/a:
więc w czym problem

A czy ktoś tu mówi że to problem??

Firebee napisał/a:
"Mitsumaniaki.com stworzony został dla wszystkich ludzi - posiadających auta marki Mitsubishi, choć nie jest to konieczne. Wystarczy, że są maniakami Mitsubishi."

Wiemy to wszyscy.

raddex - 28-11-2005, 22:25

deenbe napisał/a:
Karwoś napisał/a:

to pewnie zalezy jak kto jezdzi, jakbys ty jechal Siena a ja twoim coltem to ty bys wygral, bo ja tam nie jestem kierowca rajdowym, jezdze sopkojnie i bezpiecznie :) ;) :evil: :twisted:

piotras - 29-11-2005, 00:11

Hmmm no ja ostatnio ten ... no ..... pionu nie trzymałem ;) i moja żona wiozła mnie miśkiem i stwierdziła ze to "dopiero idzie nie tak jak sciema która jest mułowata" i powiedziała ze miś chyba zostanie dla niej chociaż ja mam troszke inne plany. Ja jak sie przejade sieną to faktycznie ten samochód jest do 3 tysi jakiś taki niemrawy - pare razy sie złapałem na tym ze mu pedał do oporu dociskam bo nie chce jechać, pózniej sie już jakoś rozkreca
Anonymous - 29-11-2005, 01:47

raddex napisał/a:
deenbe napisał/a:
Karwoś napisał/a:

to pewnie zalezy jak kto jezdzi, jakbys ty jechal Siena a ja twoim coltem to ty bys wygral, bo ja tam nie jestem kierowca rajdowym, jezdze sopkojnie i bezpiecznie :) ;) :evil: :twisted:

coltem by wygral kazdy :P :twisted:

Karwoś - 29-11-2005, 18:06

Ja mówie tylko o jeździe 1,6 Sieną - przyśpieszenie ma ok 9,5s - chociaż producent podaje 10,2 - ale fakt jest taki że nie można nią przyśpieszać od 2000 obr a właśnie od 3000 - wcześniej jest rzeczywiście nie wystarczająco mocna. A co do 1,6 w colcie to wszystko kwestia masy samochodu - siena 1,6 z kierowcą waży ok 1150kg , nie wiem jak colt. A co do innych silników 1,6 - na światłach stojąc z BMW serii 3 poj, 1,6-kierowcy BMW jedyne co mogli widzieć to tylnią tablicę rejestracyjną - może to tylko kwestia małej masy sieny - tego nie wiem - na pewno jednak silnik 1,6 (wtrysk wielopunktowy) jest dość mocny.
Anonymous - 29-11-2005, 18:18

jak mowisz ze nie przyspiesza w ogole od 2000 obr to silnik 4G92 113KM w kazdym zakresie obrotow jest mocniejszy niz fiatowskie 1.6 :>

taki lancerek kombi z silnikiem 113KM robi taka siene 1.6 jak chce, a auta gabarytami podobne :>