Dom/garaż/ogród - Instalacja SAT/TV
gulgulq - 19-11-2020, 14:33
krzychu napisał/a: |
Przy 1 kablu i bez unicable multiswich nie rozwiąże problemu potrzeby "zasilenia" 2 głowic jednym kablem...
Zresztą multiswiche to raczej overkill przy instalacji domowej... |
Raczej nie będę miał potrzeby nagrywania: tv głownie pod dzieci bo sam nie mam czasu na oglądanie, sporadycznie mecz lub vod. Dzieci: bajki, filmy z youtube, gierki z konsoli.
Dlaczego ovekilll?
krzychu - 19-11-2020, 14:44
gulgulq napisał/a: |
Dlaczego ovekilll? |
Względem konwertera Quad wychodzi po prostu drożej, a nie masz z tego jakiegoś zasadniczego zysku. Chyba że potrzebujesz > 4 głowic zasilić, ale z drugiej strony chyba są konwertery z 8 wyjściami... Multiswiche to się na jakimś wspólnym budownictwie dopiero montuje.
Ps. Z tym nagrywaniem na telwizorze to np. ja się przekonałem że nie ma wesoło bo kanały kodowane potrafią zablokować tą opcję (tak jest np. w Vectrze przy modlu CI). Co mnie osobiście dziwiło ponieważ te pliki są dysku sa szyfrowane i można je odtworzyć tylko na odbiorniku które je nagrał... Może być podobna blokoada przy kanałach satelitarnych kodowanych.
gulgulq - 22-11-2020, 15:41
Czekam jeszcze na odpowiedz z forum sony czy tv spełnia wymagania unicable. Jak nie to konwerter Quad i sprawa załatwiona.
Czy oprócz Sony ktoś poleci ciekawy TV do 5k zł? O soniakach dużo piszą że często padają po upływie gwarancji.
Wymagania to głównie 100 Mz i Android (ale to nie warunek konieczny).
Bizi78 - 22-11-2020, 16:08
Co do padania tv to obecnie standard jak w agd .
krzychu - 22-11-2020, 16:33
gulgulq napisał/a: | O soniakach dużo piszą że często padają po upływie gwarancji. |
Dziwne bo ja mam 4 i wszystkie działają. Paru znajomych ma i tylko jeden miał problem, ale to w okresie gwarancji.
jacek11 - 22-11-2020, 19:39
Mój syn od siedmiu lat katuje soniaka, i działa jak do tej pory normalnie.
gulgulq - 27-11-2020, 12:03
W sumie odszedłem od średniej półki w kierunku budżetowego TV - i tak będziemy sporadycznie oglądać wiec po co mi jakiś "wypas" .
Czekam na dostawę: TCL 65EC780 z wbudowanym soundbarem Onkyo.
Oczywiście nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy obsłuży unicable. Pozostaje mi albo dedykowany dekoder od dostawcy platformy lub coś niezależnego.
krzychu - 27-11-2020, 12:08
Odważny wybór, ale co tam.
Marcino - 28-11-2020, 00:36
A co ciekawego jest z niekodowanych z satelity ?
Olivia - 28-11-2020, 00:44
Sony jest lichy. Cały ten soft z wyszukiwarkami po prostu cyklicznie znika. Wtedy trzeba wszystko instalować od nowa. Na ogół pomaga. W życiu nie kupię tego bubla. Korzystam z dwóch, oba 65 cali. Mam też LG. Całkowicie inna bajka. Nie ma problemu z przeglądarkami, nic nie znika z pulpitu.
tyku - 28-11-2020, 12:53
Ja polecam TV z systemem Ambilight.
Link do promocji: https://www.euro.com.pl/t...ambilight.bhtml
joujoujou - 28-11-2020, 22:04
Małe ostrzeżenie dla planujących zakup TV samsunga z ewentualnymi planami na streaming 4k/HDR.
Obraz jest tak ciemny że nawet po zmierzchu, w pomieszczeniu bez oświetlenia trzeba mocno wytężyć wzrok żeby cokolwiek zobaczyć.
Boleśnie tego sam doświadczam na disney+ i netflixie.
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/possible-fix-for-too-dark-netflix-videos-on-samsung-tvs/td-p/1225661
gulgulq - 30-11-2020, 09:57
krzychu napisał/a: | Odważny wybór, ale co tam. |
Dlaczego odważny? Rozwiniesz myśl...
krzychu - 30-11-2020, 10:08
Dla mnie to niszowa marka lowendowa. Wieć pytanie jak dugo i na jakim poziomie produkty są wspierane co przy obecnych multimediach ma coraz większe znaczenie.
tyku - 30-11-2020, 10:39
krzychu napisał/a: | Dla mnie to niszowa marka lowendowa. | Dla Ciebie może i tak, ale nie dla milionów ludzi na całym świecie.
gulgulq, Interesuj się jakością obrazu, ale w tej cenie to trudno o coś rozsądnego.
|
|
|