Sport - Inne - Euro 2012 dla Polski i Ukrainy!!!
akbi - 18-04-2007, 12:20
Marcin-Krak napisał/a: | E tam narażę się Wam teraz zapewne - ale Kraków wygryzie Gdańsk |
niem macie szans
Marcin-Krak napisał/a: | Na razie mamy jako JEDYNI stadion który najszybciej może spełniać wszystkie wymogi |
ale my będziemy mieli nowy stadion BALTIC ARENA
JCH - 18-04-2007, 12:32
Marcin-Krak napisał/a: | Na razie mamy jako JEDYNI stadion który najszybciej może spełniać wszystkie wymogi | A Śląski to pies
Dlaczego na Śląskim nie będą grać w Euro
akbi - 18-04-2007, 13:20
JCH napisał/a: | Dlaczego na Śląskim nie będą grać w Euro |
Bo...jakby Ci to powiedzieć Jacek ... Ślaski, to by musieli zburzyć i wybudować on nowa
Wczoraj słuchałem jakiegoś gościa .... hm nie pamiętam kogo ... i powiedział, że teraz są takie wymogi UEFA, że nawet większość stadionów Włoskich nie spełnia tych wymogów ... hm... ale nie wiem ile w tym prawdy
Marcin-Krak - 18-04-2007, 13:28
akbi napisał/a: | niem macie szans |
Mamy choćby jak będzie 24 uczestników
Poza tym Gdańsk jest za daleko
JCH napisał/a: | A Śląski to pies |
A kiedy ten stadion wybudowali
Teraz trzeba liczyć na to , że się nie zbłaźnimy i np w 2011 roku okaże się że trzeba będzie przenieść Euro - bo nie zdążymy ze wszystkim.
Ale mam nadzieję że tak nie bedzie
Więc RODACY DO PRACY
akbi - 18-04-2007, 13:31
Marcin-Krak napisał/a: | Mamy choćby jak będzie 24 uczestników |
nie będzie ... wczoraj zapadła decyzja
Cytat: | Poza tym Gdańsk jest za daleko |
za daleko od czego??? To Kraków jest daleko ... od morza
Marcin-Krak, ale nie pękaj ... ja osobiście uważam że Kraków to najpiękniejsze miasto w Polsce
.... tuż po Gdańsku
sruba - 18-04-2007, 13:33
Marcin, ale w Gdansku stanie to:
a stadion Wiselki choc pieknieje, to jakos, takos... sie nie umywa do BA
JCH - 18-04-2007, 13:35
akbi napisał/a: | Ślaski, to by musieli zburzyć i wybudować on nowa | Eeee tam ... gadanie
Wymogi .... - może dlatego Włosi nie dostali mistrzostw. A my wybudujemy nowe stadiony to i wymogi spełnimy ..
McDoune - 18-04-2007, 13:38
no to dzisiaj trzeba będzie się w Kąciku pijaka zameldować. To na prawdę super wiadomość, no i na meczyki będę sobie meterkiem dojezdzał
Marcin-Krak - 18-04-2007, 13:40
Sruba napisał/a: | a stadion Wiselki choc pieknieje, to jakos, takos... sie nie umywa do BA |
Ale to dlatego że BA ma powstać z myślą o EURO, a stadion Wisły jest taki jaki jest bo:
- nie powstaje od nowa
- założenia przewidują że może być rozbudowany -jeśli będzie taka konieczność
- musimy się dzielić funduszami z drugą stroną Błoń
akbi napisał/a: | za daleko od czego??? To Kraków jest daleko ... od morza |
Choćby od pozostałych miast w Polsce i Ukrainy
Mam żal że tak wyszło jak wyszło i tego nie ukrywam i rozumiem wszystkie za i przeciw - ale argumenty przeciw Krakowowi moim zdaniem że zacytuję to "takie ssanie z palca "
JA CHCę MIEć EURO W KRAKOWIE I BASTA
sruba - 18-04-2007, 13:44
no bedziesz mial euro w Krakowie. pewnie duzo euro, bo tursyci do tak ladnego miasta przyjada i swoje euro zostawia.
ale meczyki beda grali nad morzem
[ Dodano: 18-04-2007, 14:40 ]
btw. juz za 3 lata, juz za 3 lata, w tym miejscu stanie stsdion na mistrzostwa nie-swiata
Cezar - 18-04-2007, 14:49
akbi napisał/a: | Cytat:
Polska i Ukraina wygrały głosowanie już w pierwszej turze. Otrzymały 12 głosów, Włochy 4, a Chorwacja i Węgry żadnego. |
Polska i Ukraina otrzymaly 8 glosow z 12 mozliwych
Cos na wp sie machneli
McDoune - 18-04-2007, 14:56
Sruba napisał/a: | btw. juz za 3 lata, juz za 3 lata, w tym miejscu stanie stsdion na mistrzostwa nie-swiata |
jest klepisko, ale będzie lądowisko
Krzyzak - 18-04-2007, 14:58
Krakow dosyc ladne miasto, ale:
1. mocno dziurawe drogi
2. niebezpieczne (vide przypadki z nowej huty i nie tylko)
3. brudne (tak tak - widac czym sie oddycha)
4. na najwazniejszym placu - czyli rynku - unosi sie przeogromny smrod uryny (bylem w 2005, jeszcze Tommicrazy i Sambreman mnie oprowadzali).
Procz tego bylem tam jeszcze kilka razy i jakos zupelnie mnie nie pociaga. Naprawde ladnym miastem w Polsce (i niedocenianym) jest Olsztyn. Pewnie jeszcze kilka innych bym wymienil. A co do stadionu i meczu w Gdansku - wiem, ze wiekszosc sie cieszy, ale boje sie tych tlumow i rozrob. To jest dziwne, bo uczucia mam podzielone miedzy radosc a strach z obrzydzeniem.
Marcin-Krak - 18-04-2007, 15:09
Cytat: | 1. mocno dziurawe drogi |
Rozumiem gdzie indziej w Polsce mamy równiutki asfalt
Krzyzak napisał/a: | 2. niebezpieczne (vide przypadki z nowej huty i nie tylko) |
Nie uważam żeby jakoś specjalnie wychylało się poza pozostałe miasta - jest gdzies na forum ranking bezpiecznych miast - może warto zobaczyć
Krzyzak napisał/a: | 3. brudne (tak tak - widac czym sie oddycha) |
Cóż takie już jego położenie że smog jest czymś częstym Krzyzak napisał/a: | 4. na najwazniejszym placu - czyli rynku - unosi sie przeogromny smrod uryny (bylem w 2005, jeszcze Tommicrazy i Sambreman mnie oprowadzali). |
Ja nie wnikam gdzie Oni Cię oprowadzali -
Poza tym Twoje argumenty są przeciwko Krakowowi jako miastu samemu w sobie - a nie są to argumenty przeciwko organizacji Euro
Krzyzak napisał/a: | ale boje sie tych tlumow i rozrob |
E tam to będzie trochę więcej turystów i będą mieć szaliki i trąbki
A z tymi rozróbami to ostatnimi czasy jest jednak co raz spokojniej.
McDoune - 18-04-2007, 15:09
Krzyzak napisał/a: | A co do stadionu i meczu w Gdansku - wiem, ze wiekszosc sie cieszy, ale boje sie tych tlumow i rozrob. To jest dziwne, bo uczucia mam podzielone miedzy radosc a strach z obrzydzeniem. |
a ja mam nadzieję że będzie tak jak było w Niemczech. Też się wszyscy obawiali, a jak przyszło co do czego to wszyscy razem oglądali mecze i było jedno wielkie święto , a incydentalne scysje nie zakłóciły super atmosfery. \o/
|
|
|