To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander kradnie prąd z akumulatora podczas postoju

lukanio - 17-08-2021, 17:08

Dzięki gifek za pomoc. Strzał był w 10tkę. Jak tylko dobrałem sie do tego ustrojstwa to było bardzo ciepłe.Odłączenie wtyczki masakra, musiałem odkręcić cały i skończyło się że jedna śrubka poszła w kanał mam nadzieję że nie wpadnie gdzieś do wybieraka jeszcze. Ważne że po wypięciu dziada i uzbrojeniu alarmu po ok 30 sekundach było 0,05 A a potem już tylko 0. Szkoda tylko że odrazu nie usunąłem go przy zmianie radia no ale kto wiedział. Zaoszczędził bym 4 paki na nowy aku ale przynajmniej teraz nowy podziała.
Jeszcze raz dziękuję szkoda że nie mogę dać Ci pomógł nie wiem czemu nie ma.

PS. Radio mam Junsun całkiem spoko i już też odkryłem o co tam chodzi - jest w ustawieniach stanby i jak się zaznaczy to trzyma ze swojej baterii żeby po krótkim zgaszeniu nie uruchamiał się cały system. Może się komuś przyda kiedyś. Pozdrawiam.

Potargany - 30-05-2022, 21:18
Temat postu: dioda led
u mie chińskie radio a bluetooth dawno sprzedany radio chińskie a przyczyną rozładowywania
okazał się Led w oświetleniu wnętrza z przodu, spalony przez którego układ się nie wyciszał i cały czas był pobór 0.5 - 0.7

almatrah - 31-03-2025, 21:47

Witam Szanownych Kolegów

U mnie prąd był kradziony przez oryginalnie montowany alarm Gemini. Alarm usunął i zakodował ten w pokładowym komputerze Tokyo i teraz jest wszystko super. W razie problemów polecam kontakt z Tokyo :)