[02-06]Lancer CS0 - Praca wentylatorów wyłączanie klimy
Fuchmet - 22-05-2021, 13:39
Odnośnie suwmiarki i słabego pomysłu. Kupiłem szczelinomierz i weszła blaszka 8.5 na suwmiarce pokazywało 8.8 więc tragedii nie było.
Wywaliłem podkładkę i czekam na upały może nadejdą aby sprawdzić klime.
Nie wiem co mój misiek odwala ale teraz na desce od czasu do czasu palą się kontrolki akumulatora i ręcznego. Pewnie pada alternator. 😞
remi - 23-07-2021, 20:25
Ja też obstawiałbym dystans na sprzęgle kompresora. U mnie było tak, że w chłodne dni klima działała, w ciepłe tylko przez chwilę, zazwyczaj jak stanąłem w korku, to się wyłączała i już ponownie nie zaskoczyła,. W upalne dni, to nawet do korka nie zdążyłem dojechać. Wywaliłem jedną podkładkę i wszystko działa od jakiś trzech lat. Sama robota jest prosta, nie trzeba nawet ściągać paska napędzającego kompresor i inne rzeczy.
ozi546 - 23-07-2021, 23:27
Fuchmet napisał/a: | Nie wiem co mój misiek odwala ale teraz na desce od czasu do czasu palą się kontrolki akumulatora i ręcznego. Pewnie pada alternator. 😞 |
W moim przypadku jak zaświecały się owe kontrolki to winowajcą był padnięty regulator napięcia w alternatorze. Kontrolki zaświecały się zazwyczaj przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i po chwili gasły, ale w moim przypadku widać to było po światłach, przy większych obrotach jaśniej świeciły.
|
|
|