To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Coś się spaliło :(

Anonymous - 02-12-2005, 13:20

Poczekaj z zakupem nowego ECU

Rozbierz jeszcze raz , i obejrzyj dokładnie druk w okolicach kondensatorów. Przeciekające potrafią zrobić niezłe spustoszenie w druku.
Przypadek z ostatnich dni- sam musiałem 2 razy rozbierać ECU bo się pośpieszyłem i wymieniłem tylko Kondensatory, a nie obejrzałem druku. Po dokładnych oględzinach okazało się że zeżarło kawałek ścieżki.
Po naprawie ECU jak nowy.

Anonymous - 03-12-2005, 00:39

u mnie wywalil ten kondensator kolo tej duzej diody, walnal tak ze wypalilo plytke na druga strone. naprawilem sciezke i wymienilem 4 kondensatory, ale komp nie dzilala nadal :(
Japaneze masz moze namiary na kogos kto by mi naprawil tego kompa w przyzwoitej cenie , a moze sam bys sie za to zabral :)

Anonymous - 03-12-2005, 16:43

Mikineo: umnie w Sosnowcu jest facet kotry chwalil sie ze udalo mu sie naprawic kompa od Cytryny.. A jest to zwykly warsztat od naprawy RTV. Rada - daj to jakiemus zapalonemu elektronikowi, ktoremu mozna zaufac, naprawiaja pewnie tez elektronicy samochodowi ale to sa z reguly oszusci i zlodzieje.
Anonymous - 06-12-2005, 21:35

Dobra znalazlem tego zaufanego elektronika. Teraz tylko potrzebuje schemat tego kompa :(
jezeli go ktos posiada to PROSZĘ wyslijcie mi go na poczte:
nospam:michal.bieszk@wp.pl

Bartek - 07-12-2005, 09:34

Ja tez poprosze schemat:
nospam:bartek@wydruki.com

Niestety nie doczekamy sie :cry: - od dawna szukam....