[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] dziwne stuki w silniku
Hugo - 30-04-2007, 16:52
Optic napisał/a: | Serio luzy? Hmm, szkoda - mialem nadzieje ze moze cos innego, typu pasek... | Dziwne. Ja bym się cieszył. Optic napisał/a: | jak sprawdzic, czy mam hydr. usuwanie luzow? | W Twoim silniku jest ręczna regulacja luzów zaworowych.
Optic - 30-04-2007, 17:00
Hugo napisał/a: | Optic napisał/a: | Serio luzy? Hmm, szkoda - mialem nadzieje ze moze cos innego, typu pasek... | Dziwne. Ja bym się cieszył. |
...albowiem pasek jeszcze sam bym wymienil, a luzow juz nie ustawie.
Nie wiem, bede musial chyba podjechac do jakiegos magika na calosciowa regulacje...
Co sadzicie o teorii ze to przez paliwo VPR?
saphire - 30-04-2007, 21:30
VPR we wszystkich autach w których je wlałem dawał... zmulenie auta, Ultimate jakby ciut lepiej ale ale ale - ostatnio z przekory zacząłem lać zwykłego Orlena 95 - no i niechętnie ale muszę to przyznać - misiek mi na nim idzie jak ta lala. Zastanawiam się nawet czy na stałe zrezygnować z BP i lać mu tego Orlena skoro mu tak pasi.
Optic - 02-05-2007, 11:59
Ja wlasnie rozwazam zalanie przez jakis czas najgorszym paliwem, czyli Orlenem 95 i sprawdzenie, czy nie wroci wszystko do normy po tych experymentach z VPR.
Nota bene, wlasnie wczoraj obrocilem do Krakowa i spowrotem na Ultimate i - zdecydowanie - to najlepsze paliwo, jakie zdarzylo mi sie wlac. Testowalem jeszcze Verve i 98-ke na Neste. Jedyna wacha jakiej nie sprawdzalem to Supreme ze Statoila, ale u mnie jest tylko jedna taka stacja i ponoc strasznie chrzci...
A wracajac do cykania - Misiek jedzie do regulacji...
wichura1 - 03-05-2007, 22:58
Jeżeli regulacja zaworów nic nie da, to prawdopodobnie to co słyszysz, to wtryskiwacze. Póki nie stukają jest OK.
Optic - 04-05-2007, 09:32
wichura1, Ty wiesz ze sie nad tym nie zastanawialem? A mozesz miec racje... Ten dzwiek to takie bardziej "csykcsykcsyk..." niz "tyktyktyktyk..."
Dobra - na poczatku tygodnia odstawie Miska i zobaczymy co mech powie.
Szkoda ze nie mam jak wrzucic Wam nagrania tego dzwieku.
|
|
|