Pajero Ogólne - Dlaczego Mitsubishi
stanik - 27-04-2007, 00:05
witam
oto obiecany test porównawczy:
Przepraszam od razu za obciecie niektorych literek, ale format gazety jest ciut wiekszy niz format mojego skanera.
Pozdrawiam
Hubeeert - 27-04-2007, 00:15
Jak dla mnie (wg moich kryteriow) wygralo Pajero. Ale ToyToy tez nie jest zly jak widze
Anonymous - 27-04-2007, 06:05
Dzięki za pomoc.
Anonymous - 27-04-2007, 12:20
jest tu ktos dzis???
Anonymous - 27-04-2007, 13:53
Ja cały czas obserwuję.
Anonymous - 28-04-2007, 09:30
A jeszcze wracając do pierwotnego tematu - a moze Land Rover Discovery III? Jak dla mnie bardzo ciekawe (wizualnie) auto + fajny silnik diesela no i cena zblizona do dwóch faworytow tego postu.
Jackie - 28-04-2007, 11:37
Gorzkim, wszystko fajnie ale Dyskoteka jest już na światłowodach i niby wszystko ok ale niekt nie potrafi tego zrobić (to był jeden z powodów dla których odpuściłem tę autoryzację, a było tuż tuż ) Dalej awaryjność tych samochodów jest wręcz legendarna a cena odsprzedaży (o ile uda Ci się trafić jakiegokolwiek klienta...) jest żenująco śmieszna. Auto jako takie jest fajne i fajnie się tym jeździ - niestety to nieczęsta sytuacja, że w ogóle jedzie
Pozdrawiam
Anonymous - 29-04-2007, 17:52
To ja cos napisze od siebie. LC: zalety, silnik, silnik, silnik i dosc przestronne wnetrze jak na auto z rama. Wady wyglada jak baletnica a nie jak terenowka, nudne wnetrze, osobiscie z daleka wyglada jak RAV4. Pajero: zalety, zdecydowanie wyglad zew i wnetrze, wyglada bosko i robi niesamowite wrazenie, czolg jakich malo. Dobrze sie prowadzi, kamera cofania w instyle'u bardzo przydatna. Wady to niestety silnik ktory jest dychawiczny jak dla mnie, chip ma byc po wakacjach. Jeep fajny ale wystarczy spojrzec na allegro i zobaczyc ceny podobnych rocznikow pajero, lc i granda zeby sprawdzic co sie ceni...
Szyszkowa - 01-05-2007, 21:36
Mnie zastanawia spalanie Pajero. W moim nigdy nie przekroczyło 12 litrów- a jezdzę nim zarówno po mieście (Wrocławiu- kto był ostatnio, to wie jak szybko się po mieście jeździ ), jak i trasie ( często po A4).
Nie wiem co testujący robili, że spalili 16 litrów na 100 ??
Anonymous - 01-05-2007, 23:22
Mikrusek napisał/a: | Mnie zastanawia spalanie Pajero. W moim nigdy nie przekroczyło 12 litrów- a jezdzę nim zarówno po mieście (Wrocławiu- kto był ostatnio, to wie jak szybko się po mieście jeździ ), jak i trasie ( często po A4).
Nie wiem co testujący robili, że spalili 16 litrów na 100 ?? | Dostal lapowke od toyoty Poza tym takie bledy sa w tym artykule ze hoho. Ganiaja za ciemne wnetrze, to trzeba bylo wziac auto w bezowej skorze. Felgi sa 18 a w artykule 17.
Anonymous - 02-05-2007, 20:11
Mikrusek napisał/a: | Mnie zastanawia spalanie Pajero. W moim nigdy nie przekroczyło 12 litrów |
Czy ten silnik w Twoim samochodzie to jest ten sam co w Pajero z 2007?
A jakie są wrażenia z jazdy czy mocy wystarcza i czy jest głośno w środku?
Jackie - 02-05-2007, 22:40
Panowie, co do spalania to Wam coś powiem, Mój staruszek wrócił wczoraj z mazur pojechał Pajerkiem z 2003 roku (oczywiście kaszel) trasa w sumie 360 km z łódką o wadze ok. 1800kg (z wózkiem), średnie spalanie w trasie z takim klamotem na haku wyszło 10,8 l/100km. Ja wiem, że trasa, wiem, że za szybko się nie pojedzie niemniej przy takim obciążeniu na haku uważam wynik za fantastycznie dobry.
Nowe Pajero będzie łykać nieco więcej ale nie sądzę, żeby róznice przekroczyły 10% starego samochodu (jak jest faktycznie jeszcze nie wiem, nie jeździłem tym autem na tyle długo, żeby dać obiektywną ocenę)
Pozdrawiam
P.S. janusz, ani Toyota ani Jeep nie mają takiego forum i takich ludzi ja u nas mamnadzieję, że to przeważyło szalę??
tomusn - 02-05-2007, 22:48
poza tym jakby Toyota czy LandCruzer wygrało DAKAR...
stanik - 02-05-2007, 23:42
a może komuś się przyda, znalazłem jeszcze jeden opisik w jakimś w miare archowalnym numerze gazety:
Pozdrawiam
Szyszkowa - 04-05-2007, 07:38
janusz napisał/a: | Mikrusek napisał/a: | Mnie zastanawia spalanie Pajero. W moim nigdy nie przekroczyło 12 litrów |
Czy ten silnik w Twoim samochodzie to jest ten sam co w Pajero z 2007?
A jakie są wrażenia z jazdy czy mocy wystarcza i czy jest głośno w środku? |
Z tego co wiem, to nowe Pajero ma zmodyfikowaną jednostkę, która była montowana w trzeciej generacji (a więc tym co ja mam).
Nie chce mi się wierzyć, żeby rożnice w spalaniu wynosiły ponad 30% na niekorzyść nowszego modelu...
|
|
|