To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant IV 1980r.

Bzyk_R1 - 28-06-2023, 13:31

Przez ostatnią zmianę przepisów, bardziej ekskluzywne są czarne blachy. Ale w tym przypadku nieosiągalne.
Firebee - 01-07-2023, 21:36

dwie fotki wrzucone do pierwszego posta.
Przegląd zerowy ogarnięty w Toruniu.
i tak gal już wpisany do konserwatora to zabytkowe muszą być.

Bizi78 - 02-07-2023, 09:32

Mam nadzieję, że na Zlot dojedzie 8) .
Firebee - 02-07-2023, 13:57

Bizi78 napisał/a:
Mam nadzieję, że na Zlot dojedzie 8) .

Daleko nie ma, to powinien dotrzeć :) i w paradzie też weźmie udział jak linkę ręcznego podwieszę, by nie ocierała o koło.

Firebee - 27-07-2023, 20:53

pierwszy post zaktualizowany o fotki.
blachy zabytkowe już są. na przodzie auta. na tył zakupione z allegro, gdyż nie ma możliwości zamówienia japońskiej wielkości oryginalnych tablic. wziąłem kwadrat plus prostokąt, ale kwadrat to formatowo na malucha to pasował. tu się absolutnie nie mieści..

poza tym autko jeździ od czasu do czasu, ma dwa wycieki do uszczelnienia, wyregulowałem linkę ręcznego, gdyż ocierała o tylne koło i... wszystko... tu nie ma kompletnie co robić..

jedynie kaseciak nie działa.. kupiłem mu w prezencie kasety do ori radia, ale niestety, nie radzi sobie z kasetami. radio wyskalowane na japońskie zakresy ściąga eskę grudziądz. więc jest super :)

a. no i pakując dzieciaczki na tylne siedzenia zameldowały, że nie ma pasów bezpieczeństwa z tyłu.. jeździmy jeszcze wolniej zatem.

i jeszcze jedno a.
blachy zabytkowe to niższe oc? Zapomnieć można.. najtańsze przy kierownicy po prawej stronie 850zł na rok.. porażka..

Bizi78 - 27-07-2023, 21:02

Z tą jazdą na dziadka to też bym nie przesadzał, chyba wiesz jak jeżdżą młodz, gniewni w bawarkach :wink: .
Tomek - 26-09-2023, 18:24

Firebee napisał/a:
i co?
I żadna Okręgowa Stacja Kontroli Pojazdów w Grudziądzu nie chce zrobić mu przeglądu zerowego, bo nigdy tego nie robili, bo muszą wczytać się w przepisy, bo to i siamto.
Dla nich problemem jest - auto spoza UE, do tego z kierownicą po prawej i krótkim VINem...

Nawet te, które specjalizują się w przeglądach zerowych zabytków nie wiedzą, czy mogą zrobić przegląd galowi...

nie chce mi się opisywać moich przygód z OSKP, ale stwierdzam po tych przygodach, że większość OSKP to przykład wyjątkowej niekompetencji

a Galant ładny, gratuluję