To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma po długim postoju

Bizi78 - 04-12-2024, 04:57

Regulacja na śrubkę była bodajże do połowy 2000r.
Aby się upewnić wystarczy zajrzeć przez korek wlewu oleju do silnika.

Krzyzak - 04-12-2024, 08:05

nie mam pewności - odkręć korek wlewu oleju i zajrzyj na ile się da - powinno być widać śrubki bądź nie
anthem - 18-12-2024, 22:37

Gdyby kogoś ciekawiło, to przywróciłem samochód do pełnej sprawności i wrócił na drogi. Na przegląd dostarczyłem go lawetą, a wróciłem już na kołach. Skrupulatnie sprawdzony i bez zastrzeżeń. No prawie bez, bo zapomniałem zamontować mocowania akumulatora i musiałem je dowieźć. Ale chciałbym mieć zawsze tylko takie uwagi jak nieprzykręcony akumulator. :)

Jeśli chodzi o jazdę to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jak pracuje silnik po takim czasie. W ogóle nie czuć żadnych wibracji i go nie słychać. Super wygodnie się nim jedzie, bo zawieszenie pracuje idealnie. Krzyżak pisał o wybieraku i trafił w punkt. Działanie lewarka zdecydowanie nie przypomina japońskiego samochodu. I wajcha jak w busie.

Zrobiłem bardzo duży serwis, który patrząc po cenach rynkowych tego modelu znacznie przewyższył jego wartość. Później wrzucę szczegóły, bo trochę tego jest. Technicznie jest git, więc będę mógł się zająć sprawami wizualnymi. Mam już przygotowany spojler, choć pewnie wg niektórych to obciach.

Czy było to opłacalne? Absolutnie nie. Czy było warto? Zdecydowanie tak.