To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - [Pajero IV] Pajero IV od Araba

Krzyzak - 26-05-2026, 07:09

Nie wygląda źle. Pytanie czy to powierzchowne czy też będzie się już kruszyć i odpadać.
Marcino - 26-05-2026, 09:16

Bez piaskowania i porzadnej konserwacji tego nie zatrzymasz. Tanio nie bedzię. No chyba ze auto na chwile to zapaćkać byle czym i cieszyć się jażdą a jek bedzie do sprzedania to mogą być cyrki
MarekGdansk - Wczoraj 10:26

Auto pewnie byłoby u mnie do końca z racji jego wieku (r. 2011) i dużego przebiegu po kilku latach będzie niesprzedawalne raczej.
Zrobiłbym solidną antykorozje, piaskowanie + epoksyd + poliuretan. Warsztat wycenia robotę +-12k.
Zastanawiam się czy warto w to iść

wojtas - Dzisiaj 8:51

Nigdy nie jest warto z ekonomicznego punktu widzenia. Pytanie brzmi, ile jesteś wstanie poświęcić swojego czasu(pieniędzy) by spełniać marzenia. Jak dla mnie jedno zdjęcie to stanowczo za mało by móc się wypowiedzieć.
Na ile obecny właściciel ceni sobie ten egzemplarz?

MarekGdansk - Dzisiaj 12:06

Wolałbym zapłacić więcej za nowszy i w lepszym stanie egzemplarz ale takich po prostu nie widzę/nie ma

Więcej zdjęć:

https://photobucket.com/share/3afbd2ad-579d-422b-928a-5a4245692a18

wojtas - Dzisiaj 16:35

Jeśli cena zakupu nie przekracza 20tyś ;) to bym miał dylemat. Włożysz kolejne 25 w renowację i na kilka lat zapomnisz o rudej. Której i tak już z tego egzemplarza na stałe nie wygonisz, bo istnieje duże prawdopodobieństwo że korozja jest już pomiędzy blachami. Poniżej masz kilka przykładów w stylu "pokaż kotku co masz w środku" Jak już pisałem wcześniej znałeś coś godnego uwagi w środkowowschodniej Europie będzie graniczyć z cudem. Można również pójść inna drogą, bardziej rozsądną z punktu widzenia ekonomicznego. Zalać to wszystko powłoką typu Krown i powtarzać co dwa/trzy lata by w miarę utrudnić rozrost rudej.

MarekGdansk - Dzisiaj 17:22

Cena to 40 tys. :)
i tak, zdaję sobie sprawę że po piaskowaniu może być sito, że ruda weszła między blachy i ...
raczej dam sobie z nim spokój.