Problemy techniczne - szarpanie silnika - inne niż wszystkie inne
Anonymous - 06-05-2007, 21:07
No włąsnie mam takie zachowania szczególnie jak jade w korku-wolno, ten sam bieg,stała prędkość
W którą stronke przestawić Prawo czy lewo Mozesz u siebie fotke robić gdzie to jest i jak wygląda.............nigdy sie tym nie bawiłem
Krzyzak - 06-05-2007, 21:46
w zadna! - nie majstruj przy tps-ie (przynajmniej narazie - poki nie wiadomo czy to on szwankuje)
BUBU - 06-05-2007, 21:49
Zdjęcie czujnika
http://www.mitsubishi-gra...711_Czujnik.jpg
Pozdrav
Anonymous - 06-05-2007, 21:49
Anonymous - 06-05-2007, 22:11
BUBU napisał/a: | dm17 napisał/a: | BUBU czy na gazie tez by sie tak zachowywał Przy przetstawionym czujniku...............czy tylko na PB |
Tylko na PB
Stała prędkość , jednakowe utrzymywanie pedału gazu i co chwilę odczuwalne szarpnięcia (jakby się dławił), przy przyśpieszaniu nieodczuwalne .
Pozdrav |
Przy przestawionym TPS szarpnięcia o których piszesz są dłuższe i wyraźniejsze niż te o które chodzi w temacie głównym - te o których piszesz odczuwa się jak puszczenie pedału gazu na krótką chwilę -(wiem bo nie poczekałem na post Krzyżaka i już troche pogmyrałem przy przepustnicy )
- natomiast w przypadku mojej usterki odczuwa się te szarpnięcia/drgnięcia jakby na ułamek sekundy wypadał zapłon, tak jakby co chwilę samochód dostawał od przodu nierównomierne ale bardzo silne podmuchy wiatru
dokładniej chyba nie umiem opisać
[ Dodano: 06-05-2007, 22:13 ]
a jak pracuje silnik po rozpięciu tego czujnika?
Anonymous - 06-05-2007, 23:15
U mnie to jest tak ze jak jade chwilke na 1 lub na 2 ze stałą prędkością to zaliczam "kangurki" albo jak sie rozpędzę delikatnie na 2 i puszcze pedał to zacina go i skacze - da sie z tym zyc ale denerwujące bo wszyscy w aucie skaczą
qss - 07-05-2007, 12:41
takie reakcje to musi byc cos z paliwem jak dla mnie ... czyli stawiam na lambde(zwiekszone spalanie), filtr paliwa(szarpanie) ewentualnie przeplywomierz :> sprawdz jeszcze filtr powietrza czy wogole jeszcze zyje
powodzenia
czekoladka_1981 - 07-05-2007, 13:16
dm17 napisał/a: | No włąsnie mam takie zachowania szczególnie jak jade w korku-wolno, ten sam bieg,stała prędkość
W którą stronke przestawić Prawo czy lewo Mozesz u siebie fotke robić gdzie to jest i jak wygląda.............nigdy sie tym nie bawiłem |
chciałabym się podczepić pod temat a mianowicie jak jadę wolno na 1,lub 2-gim biegu to mi szarpie autem choć pedał gazu jest w tym samym położeniu: to zwalnia to przyspiesza.
Tomasz82 - 07-05-2007, 13:50
moze dostaje lewego powietrza sprawdz zaciski opaski na ukladzie dolotowym.
Bartek - 07-05-2007, 14:22
Na moje oko - czujnik położenia wału dogorywa (skaczący obrotomierz) próbowałeś podnieniać aparat zapłonowy?
wojmi1 - 07-05-2007, 14:38
sprawdz cisnienie na listwie paliwowej moze byc kwestja pompy lub jej zasilania albo filtr paliwa albo regulator
cisnienia w listwie
uwaga Bartka jest trafna tez mi sie kojarzy ale piszesz ze na gazie tego nie ma.
Bartek - 07-05-2007, 15:06
Zwielokrotnienie iskry na gazie nie spowoduje żadnego efektu - jak nie ma sprężonej mieszanki, to iskra na świecy może sobie skakać do woli...... gorzej jak z dodatkową iskrą pojawia się dodatkowa dawka benzyny..... wtedy AFR z 14,7:1 robi się 7,35:1 - co staje się mieszanką niepalną......
[ Dodano: 07-05-2007, 15:07 ]
i tłumaczy wzrost spalania
Anonymous - 08-05-2007, 09:24
Witam, jestem użytkownikiem hyundaia lantry j-1
Na naszym forum od dluższego czasu ciągniemy watek o bardzo podobnych objawach jakie opisuje suaby.
niestety nikt nie potrafi sobie z tym poradzic. :
podczas jazdy ze stala predkoscia, auto zaczyna przerywac, szarpac itp...
gdy wcisne gaz to normalnie ciagnie i przyspiesza, a wiec objawy wystepuje tylko przy stalych predkosciach(silnik rozgrzany). mowiac krótko jade sobie a tu nagle zaczyna szarpac :-/
TPS sprawdzalem i nie ma 'dziur',
objaw ustepuje gdy na chwilke wylacze zaplon i wlacze spowrotem wtedy wszystko wraca do normy
Niedawno podpielem PDA podczas takiej szarpaniny i wyraznie widac ze w tym czasie wszystkie czujniki pokazuja glupoty... tzn np napiecie skacze z 11,6V-16V sonda ma bardzo duze wskazania, temperatura cieczy i powietrza w ciagu sekundy potrafi zmienic sie o 10st,
Sprawa wyglada bardzo dziwnie. Mam tego loga wiec jesli ktoś chcialby obejrzec prosze pisac.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze wspólnymi silami poradzimy sobie z tym problemem
Krzyzak - 08-05-2007, 09:32
grzesik1, raczej malo prawdopodobne jest by nagle wszystkie czujniki zaczely fiksowac, wiec to najprawdopodobniej bedzie problem z ECU lub jego zasilaniem/masa
Anonymous - 08-05-2007, 09:51
tak naprawde sie dzieje, sprawa wyglada bardzo dziwnie,
dodam tylko ze kondensatory wymienialem miesiac temu i nic sie nie dzialo zlego
dopiero niedawno...
dzisiaj spawdze jeszcze ladowanie ale miernikiem a nie palmtopem.
|
|
|