Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.6
akbi - 14-05-2007, 23:02
secki napisał/a: | A ono wymaga jakis napraw wiekszych teraz czy tylko lac i jechac? |
w chwili obecnej ... hm ... chyba to się końcówka nazywa (cena 40zł - sprawdziłem), poza tym reszta zawieszenia jest w idealnym stanie, aaa no i przednie łożysko z prawej strony zaczyna powoli gwizdać. Ceny łożyska nie znam, ale nie sądzę aby za 2 (na przód) trzeba było zapłacić więcej aniżeli 100zł.
Silnik też pracuje bardzo dobrze, olej (Castrol 10W40) i filtry zmieniałem jakieś 2 tys km temu (przed wycieczką do Niemiec po Galanta). Sprzęgło wymieniane zeszłego lata.
Lancer stoi na Żabiance, więc jak będziesz zainteresowany to w weekend możemy się umówić.
BUBU - 14-05-2007, 23:05
akbi napisał/a: | Ceny łożyska nie znam, ale nie sądzę aby za 2 (na przód) trzeba było zapłacić więcej aniżeli 100zł. |
Dobre po 180.00 Mnie już zaczęły buczeć i powinienem je już wymienić.
PS
Jakbyś kupował od Akbiego to już nie musiał byś go oklejać , Akbi więcej symboli mitsu to ma tylko na choince w święta
Anonymous - 14-05-2007, 23:05
Widzisz chłopie masz sprzęgło nowe a to zazwyczaj sie wymienia w lancerach około 210-230tyś km wiec nic tylko jeździć. Łożysko zalezy gdzie-90-120zł-nie wiem dokłądnie jakie tam jest. WIec jeszcze Ci sporo gotówki zostanie i zapewniam Cie ze bedziesz zadowolony..............jak sprzeda komuś innemu to wtopisz moim zdaniem
akbi - 14-05-2007, 23:06
aaa Oponki Continentale 175/70/R13
2 letnie z zeszłego roku i drugie dwie kupowane tego roku w kwietniu. Zimowe mam tylko dwie sztuki, również Continentale kupowane przed ostatnią zimą.
Anonymous - 14-05-2007, 23:31
Ja bym brał! napewno auto w dobrym stanie, a co do przebiego to mój Lancer jest z 98roku i ma 235 tys na liczniku oleju nie łyka ani grama, chodzi równo i cicho, mało pali i nic się nie sypie-odpukać.
secki - 15-05-2007, 06:47
hehe, macie sile przekonywania ludzi
A jak wyglada kwestia cen i dostepnosci czesci (i napraw)?
Wiadomo, ze jakby zadbane auto nie bylo to nowe ono nie jest wiec
co jakis czas cos wymienic bedzie trzeba. Moze koledzy z trojmiasta i okolic
poleca jakies warsztaty godne zaufania.
I czy np reflektor czy lusterko itp itd do wymiany to nie np 10% wartosci
auta plus trudnosci z dostaniem?
Generalnie to bedzie nasz pierwszy samochod i ja dodatkowo kompletnie sie nie znam na
samochodach wiec za duzo przy nim nie zrobie...noo chyba, ze sie naucze
Wiem, ze blachy sa w lancerkach cynkowane, racja?
Czy pomimo tego w tylu letnich autach tez juz lubi sie rdza pokazac?
Aha i jak wyglada kwestia zuzycia paliwa w tych maszynkach bo troche mnie martwi 11.5 w profilu Akbi'ego :/
KaWu - 15-05-2007, 08:52
Cytat: | mnie martwi 11.5 w profilu Akbi'ego :/ |
Z tego co wiem to Akbi ma w profilu spalanie juz Galanta.
Spalanie Lancera jest np. w moim podpisie.
akbi - 15-05-2007, 08:54
secki napisał/a: | A jak wyglada kwestia cen i dostepnosci czesci (i napraw)?
|
Generalnie nie ma większych problemów z częściami, przynajmniej ja nie spotkałem. w Gdańsku są dwie duże hurtownie, które zajmują się częściami do samochodów japońskich. Poza tym, mamy w klubie "handlarza", który zawsze wie, co będzie pasowało do danego Miśka i w dodatku ma bardzo dobre ceny
secki napisał/a: |
Aha i jak wyglada kwestia zuzycia paliwa w tych maszynkach bo trochę mnie martwi 11.5 w profilu Akbi'ego :/ |
średnia w moim profilu to średnia Galanta a nie Lancera
Co do spalania Lancera ... trochę trudno mi jednoznacznie określić, gdyż z reguły jeźdżę bardzo szybko no i przez to spalanie idzie w górę.
Tak jak Ci napisałem w mailu, . 8,5 w mieście i z 6,5 na trasie ... to tak przy przepisowej jeździe na pewno uzyskasz.
Jak byłem ostatnio po Galanta w Niemczech to w drodze powrotnej przy prędkości 120-160 km/g spalanie wyszło 7,5 l/100km
Rafal_Szczecin - 15-05-2007, 12:49
na trasie idzie zejsc nawet do troche ponad 5 litrow ( wiem bo sam taki wynik uzyskalem ) w 3 miescie masz mechanikow ( z tego co wiem to Krzyzak i Josie zrobili jakis taki maly warsztacik po godzinach ) wiec nie ma problemu, o czesci tez sie nie boj, nadal niestety istnieje mit ,ze czesci do japoncow sa drogie, itp ,a tak nie jest .
Krzyzak - 15-05-2007, 13:30
secki napisał/a: | Kurcze 230 tysi to troche duzo. |
A ile bys sobie zyczyl, zeby mial ? Na jutro moze tyle miec
Ja bym sie nawet nie zastanawial gdybym mial opcje kupna od osoby sprawdzonej czy od kogos kompletnie nieznanego i do tego handlarza...
secki - 15-05-2007, 17:52
Krzyzak napisał/a: |
A ile bys sobie zyczyl, zeby mial ? Na jutro moze tyle miec
Ja bym sie nawet nie zastanawial gdybym mial opcje kupna od osoby sprawdzonej czy od kogos kompletnie nieznanego i do tego handlarza... |
hehe,
niech bedzie ile jest, juz koniec
Ja zdecydowanie doceniam kupno takiego auta, mam tu przeciez tez kawalek jego historii
A jeszcze kwestia co trzeba a czego nei trzeba robic w aucie....czy ten "trzeba wymienic" rozrzad dotyczy tez tego auta, czy akurat w tym przypadku moge sobie to podarowac.
Czy moze nie ma znaczenia od kogo sie kupuje to zawsze trzeba wymienic? Na zasadzie odpukaj w niemalowane
akbi - 15-05-2007, 18:25
secki napisał/a: | A jeszcze kwestia co trzeba a czego nei trzeba robic w aucie....czy ten "trzeba wymienic" rozrzad dotyczy tez tego auta, czy akurat w tym przypadku moge sobie to podarowac. |
Przejechałem Lancerkiem 25 tys km, i w tym czasie niestety ja rozrządu nie wymieniałem
secki - 16-05-2007, 17:01
Czyli wychodzi, ze lepiej ten rozrzad zrobic.
A jaki to jest mniej wiecej koszt i gdzie to najlepiej zrobic?
W sumie znajomy w pracy ma takiego lancerka ale rok mlodszego
i mowil mi wlasnie, ze rozrzad warto wymienic.
A jak z rdza w Twoim lancerku bo gdzies natknalem sie na post, ze cos tam
Ci sie dzieje przy szybie?
akbi - 16-05-2007, 17:10
secki napisał/a: | A jaki to jest mniej wiecej koszt i gdzie to najlepiej zrobic? |
z tego co pamiętam jak się orientowałem .. to koszt części coś ok 500zł ... Japauto w Gdańsku
www.japauto.pl tam masz mapkę jak do nich trafić
secki napisał/a: | A jak z rdza w Twoim lancerku bo gdzies natknalem sie na post, ze cos tam
Ci sie dzieje przy szybie? |
Generalnie jest OK, to przy szybie to tylko kilka małych pęcherzyków mało widocznych.
Niemniej jednak zachęcam Cię abyś podjechał w sobotę i sam ocenił
... z ceną też się dogadamy
secki - 16-05-2007, 17:22
akbi napisał/a: |
z tego co pamiętam jak się orientowałem .. to koszt części coś ok 500zł ... Japauto w Gdańsku
www.japauto.pl tam masz mapkę jak do nich trafić |
ok, dzieki.
Widizalem tez jakies komplety na allegro za ok 150 zloty ale chyba nie kompletne.
Teraz tylko miejsce gdzie zrobia to mozliwie najlepiej i jednoczesnie mozliwie tanio
secki napisał/a: |
Generalnie jest OK, to przy szybie to tylko kilka małych pęcherzyków mało widocznych.
Niemniej jednak zachęcam Cię abyś podjechał w sobotę i sam ocenił
... z ceną też się dogadamy |
Ale co warto bylo by to zrobic od razu?
Na pewno podjedziemy obejrzec, z psiaka co by sie do bagaznika przymierzyl
|
|
|