To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Lancer 1.6

akbi - 14-05-2007, 23:02

secki napisał/a:
A ono wymaga jakis napraw wiekszych teraz czy tylko lac i jechac?

w chwili obecnej ... hm ... chyba to się końcówka nazywa (cena 40zł - sprawdziłem), poza tym reszta zawieszenia jest w idealnym stanie, aaa no i przednie łożysko z prawej strony zaczyna powoli gwizdać. Ceny łożyska nie znam, ale nie sądzę aby za 2 (na przód) trzeba było zapłacić więcej aniżeli 100zł.
Silnik też pracuje bardzo dobrze, olej (Castrol 10W40) i filtry zmieniałem jakieś 2 tys km temu (przed wycieczką do Niemiec po Galanta). Sprzęgło wymieniane zeszłego lata.
Lancer stoi na Żabiance, więc jak będziesz zainteresowany to w weekend możemy się umówić.

BUBU - 14-05-2007, 23:05

akbi napisał/a:
Ceny łożyska nie znam, ale nie sądzę aby za 2 (na przód) trzeba było zapłacić więcej aniżeli 100zł.

Dobre po 180.00 Mnie już zaczęły buczeć i powinienem je już wymienić.

PS

Jakbyś kupował od Akbiego to już nie musiał byś go oklejać , Akbi więcej symboli mitsu to ma tylko na choince w święta :finga:

Anonymous - 14-05-2007, 23:05

Widzisz chłopie masz sprzęgło nowe a to zazwyczaj sie wymienia w lancerach około 210-230tyś km wiec nic tylko jeździć. Łożysko zalezy gdzie-90-120zł-nie wiem dokłądnie jakie tam jest. WIec jeszcze Ci sporo gotówki zostanie i zapewniam Cie ze bedziesz zadowolony..............jak sprzeda komuś innemu to wtopisz moim zdaniem :mrgreen:
akbi - 14-05-2007, 23:06

aaa :badgrin: Oponki Continentale 175/70/R13
2 letnie z zeszłego roku i drugie dwie kupowane tego roku w kwietniu. Zimowe mam tylko dwie sztuki, również Continentale kupowane przed ostatnią zimą.

Anonymous - 14-05-2007, 23:31

Ja bym brał! napewno auto w dobrym stanie, a co do przebiego to mój Lancer jest z 98roku i ma 235 tys na liczniku :mrgreen: oleju nie łyka ani grama, chodzi równo i cicho, mało pali i nic się nie sypie-odpukać.
secki - 15-05-2007, 06:47

hehe, macie sile przekonywania ludzi :D

A jak wyglada kwestia cen i dostepnosci czesci (i napraw)?
Wiadomo, ze jakby zadbane auto nie bylo to nowe ono nie jest wiec
co jakis czas cos wymienic bedzie trzeba. Moze koledzy z trojmiasta i okolic
poleca jakies warsztaty godne zaufania.
I czy np reflektor czy lusterko itp itd do wymiany to nie np 10% wartosci
auta plus trudnosci z dostaniem?

Generalnie to bedzie nasz pierwszy samochod i ja dodatkowo kompletnie sie nie znam na
samochodach wiec za duzo przy nim nie zrobie...noo chyba, ze sie naucze :D

Wiem, ze blachy sa w lancerkach cynkowane, racja?
Czy pomimo tego w tylu letnich autach tez juz lubi sie rdza pokazac?

Aha i jak wyglada kwestia zuzycia paliwa w tych maszynkach bo troche mnie martwi 11.5 w profilu Akbi'ego :/

KaWu - 15-05-2007, 08:52

Cytat:
mnie martwi 11.5 w profilu Akbi'ego :/

Z tego co wiem to Akbi ma w profilu spalanie juz Galanta.

Spalanie Lancera jest np. w moim podpisie.

akbi - 15-05-2007, 08:54

secki napisał/a:
A jak wyglada kwestia cen i dostepnosci czesci (i napraw)?

Generalnie nie ma większych problemów z częściami, przynajmniej ja nie spotkałem. w Gdańsku są dwie duże hurtownie, które zajmują się częściami do samochodów japońskich. Poza tym, mamy w klubie "handlarza", który zawsze wie, co będzie pasowało do danego Miśka i w dodatku ma bardzo dobre ceny

secki napisał/a:

Aha i jak wyglada kwestia zuzycia paliwa w tych maszynkach bo trochę mnie martwi 11.5 w profilu Akbi'ego :/

średnia w moim profilu to średnia Galanta a nie Lancera :wink:

Co do spalania Lancera ... trochę trudno mi jednoznacznie określić, gdyż z reguły jeźdżę bardzo szybko no i przez to spalanie idzie w górę.
Tak jak Ci napisałem w mailu, . 8,5 w mieście i z 6,5 na trasie ... to tak przy przepisowej jeździe na pewno uzyskasz.
Jak byłem ostatnio po Galanta w Niemczech to w drodze powrotnej przy prędkości 120-160 km/g spalanie wyszło 7,5 l/100km

Rafal_Szczecin - 15-05-2007, 12:49

na trasie idzie zejsc nawet do troche ponad 5 litrow ( wiem bo sam taki wynik uzyskalem ) w 3 miescie masz mechanikow ( z tego co wiem to Krzyzak i Josie zrobili jakis taki maly warsztacik po godzinach ) wiec nie ma problemu, o czesci tez sie nie boj, nadal niestety istnieje mit ,ze czesci do japoncow sa drogie, itp ,a tak nie jest .
Krzyzak - 15-05-2007, 13:30

secki napisał/a:
Kurcze 230 tysi to troche duzo.

A ile bys sobie zyczyl, zeby mial :P ? Na jutro moze tyle miec :)
Ja bym sie nawet nie zastanawial gdybym mial opcje kupna od osoby sprawdzonej czy od kogos kompletnie nieznanego i do tego handlarza...

secki - 15-05-2007, 17:52

Krzyzak napisał/a:

A ile bys sobie zyczyl, zeby mial :P ? Na jutro moze tyle miec :)
Ja bym sie nawet nie zastanawial gdybym mial opcje kupna od osoby sprawdzonej czy od kogos kompletnie nieznanego i do tego handlarza...

hehe,
niech bedzie ile jest, juz koniec ;)

Ja zdecydowanie doceniam kupno takiego auta, mam tu przeciez tez kawalek jego historii :)

A jeszcze kwestia co trzeba a czego nei trzeba robic w aucie....czy ten "trzeba wymienic" rozrzad dotyczy tez tego auta, czy akurat w tym przypadku moge sobie to podarowac.
Czy moze nie ma znaczenia od kogo sie kupuje to zawsze trzeba wymienic? Na zasadzie odpukaj w niemalowane ;)

akbi - 15-05-2007, 18:25

secki napisał/a:
A jeszcze kwestia co trzeba a czego nei trzeba robic w aucie....czy ten "trzeba wymienic" rozrzad dotyczy tez tego auta, czy akurat w tym przypadku moge sobie to podarowac.

Przejechałem Lancerkiem 25 tys km, i w tym czasie niestety ja rozrządu nie wymieniałem

secki - 16-05-2007, 17:01

Czyli wychodzi, ze lepiej ten rozrzad zrobic.
A jaki to jest mniej wiecej koszt i gdzie to najlepiej zrobic?

W sumie znajomy w pracy ma takiego lancerka ale rok mlodszego
i mowil mi wlasnie, ze rozrzad warto wymienic.

A jak z rdza w Twoim lancerku bo gdzies natknalem sie na post, ze cos tam
Ci sie dzieje przy szybie?

akbi - 16-05-2007, 17:10

secki napisał/a:
A jaki to jest mniej wiecej koszt i gdzie to najlepiej zrobic?

z tego co pamiętam jak się orientowałem .. to koszt części coś ok 500zł ... Japauto w Gdańsku
www.japauto.pl tam masz mapkę jak do nich trafić

secki napisał/a:
A jak z rdza w Twoim lancerku bo gdzies natknalem sie na post, ze cos tam
Ci sie dzieje przy szybie?

Generalnie jest OK, to przy szybie to tylko kilka małych pęcherzyków mało widocznych.
Niemniej jednak zachęcam Cię abyś podjechał w sobotę i sam ocenił
... z ceną też się dogadamy :mrgreen:

secki - 16-05-2007, 17:22

akbi napisał/a:

z tego co pamiętam jak się orientowałem .. to koszt części coś ok 500zł ... Japauto w Gdańsku
www.japauto.pl tam masz mapkę jak do nich trafić

ok, dzieki.
Widizalem tez jakies komplety na allegro za ok 150 zloty ale chyba nie kompletne.
Teraz tylko miejsce gdzie zrobia to mozliwie najlepiej i jednoczesnie mozliwie tanio :D

secki napisał/a:

Generalnie jest OK, to przy szybie to tylko kilka małych pęcherzyków mało widocznych.
Niemniej jednak zachęcam Cię abyś podjechał w sobotę i sam ocenił
... z ceną też się dogadamy :mrgreen:

Ale co warto bylo by to zrobic od razu?
Na pewno podjedziemy obejrzec, z psiaka co by sie do bagaznika przymierzyl ;)