Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] załączanie się wentylatora przy włączonej kli
Anonymous - 21-05-2007, 13:57
Ostatnio z arturro gadaliśmy o klimach
po włączeniu w Cari uruchamiają się oba wentylatory...
JCH - 21-05-2007, 19:02
Chłopaki mieli rację. Klima na ON - startują obydwa wentylatory. Klima na OFF - jeszcze przez chwilę pracują obydwa, po chwili wyłączają się.
Moomin - 21-05-2007, 21:05
JCH napisał/a: | Chłopaki mieli rację. Klima na ON - startują obydwa wentylatory. Klima na OFF - jeszcze przez chwilę pracują obydwa, po chwili wyłączają się. |
Dzięki. Muszę teraz jechać do jakiegoś zakładu zajmującego się klimą żeby sprawdzili czy wiatrak padł czy coś innego nie kontaktuje.
Anonymous - 10-06-2007, 13:32
Witam
Mam Carisme 1.9 Td z 2000 roku. Mam klimę i tylko jeden wiatrak. Czy to możliwe? Może poprzedni właściciel coś wymontował. Proszę o sugestie
Pozdrawiam
Anonymous - 10-06-2007, 20:02
hej
ja mam carismę 98 rok GDI. po starcie uruchamia się jeden wiatrak. Wydaje mi się ze kom od klimy sam sobie ustawia jak mają działać wiatraki. Ten wiatrak od silnika może być traktowany jako rodzaj "wspomagacza" przy wysokich temperaturach
Moomin - 10-06-2007, 20:07
Łukasz K napisał/a: | hej
ja mam carismę 98 rok GDI. po starcie uruchamia się jeden wiatrak. Wydaje mi się ze kom od klimy sam sobie ustawia jak mają działać wiatraki. Ten wiatrak od silnika może być traktowany jako rodzaj "wspomagacza" przy wysokich temperaturach |
Sprawdź czy masz sprawne przekaźniki w puszkach pod maską. U mnie oprócz padniętego wiatraka to było przyczyną. Po zamianie wiatraka na sprawny i wymianie przekaźnika od klimy startują obydwa od razu tak jak pisali inni.
Matejko - 10-06-2007, 21:17
u mnie ruszaja oba
|
|
|