To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Galant SportEdition wersja Amerykańska

akbi - 24-05-2007, 11:23

heh ... sprawdzę jaki byłby zderzak dla nr VIN Rocha ... to wyjaśni tą kwestię :wink:

[ Dodano: 24-05-2007, 11:28 ]
heh :D jesteście wielcy :!: :!: Macie racje

nr zderzaka dla Galanta Rocha jest inny ... a sam nr VIN na pozór różni się tylko literą od liczby drzwi i sedan/kombi
:D
...a więc potwierdzone ... ostatnie liczby też mają znaczenie :D
dzięki :D

xor - 24-05-2007, 13:32

Hmm - a nie zastanawiałeś się nad naprawą istniejącego ? Poszukaj szpeniów od spawania tworzyw sztucznych, myślę, że będą w stanie odtworzyć oryginalny kształt (podgrzewanie, prostowanie, etc).
Jeśli nie - w ASO muszą umieć taki zamówić (oczywiście w cenie całego auta :) ). Jak nie, to są ... a nie aso.

Jeśli Ci się podoba pług od Avance, to w tej chwili są nawet 4 na allegro, ale jak mniemam jesteś zdrowy na umyśle, i takiego pługa nie chcesz... ;) (bez urazy Avanciarze :P )

akbi - 24-05-2007, 15:19

xor napisał/a:
a nie zastanawiałeś się nad naprawą istniejącego ?

jeden gościu (fachman niby:) ) ma się temu przyjrzeć jak go w piątek odkręci ... nie znam się bardzo na prostowaniu plastików, ale ze zdjęcia (na żywo go jeszcze nie widziałem w tym stanie) ale ja taką naprawę czarno widzę ... a Rekinak na wyglądać idealnie ... tak jak przed boom

xor napisał/a:
Jeśli nie - w ASO muszą umieć taki zamówić (oczywiście w cenie całego auta :) )

heheh .. cena detal to niecałe 2k ... ale i tak będzie szło z OC gościa więc mi to ...dynda :badgrin: :mrgreen:

Cytat:
Jeśli Ci się podoba pług od Avance, to w tej chwili są nawet 4 na allegro, ale jak mniemam jesteś zdrowy na umyśle, i takiego pługa nie chcesz... ;)

wg Twoich kategorii - jestem zdrowy na umyśle :mrgreen:

Bartek - 24-05-2007, 15:30

akbi napisał/a:
ale ze zdjęcia (na żywo go jeszcze nie widziałem w tym stanie) ale ja taką naprawę czarno widzę ... a Rekinak na wyglądać idealnie ... tak jak przed boom

Nawet jak będzie wyglądać, to następne dotknięcie skończy się odpadaniem kitu......

Nie napalaj się na odszkodowanie.....niestety wiem coś o tym......jak dostaniesz 50% wartości nowej części to będzie dobrze.....mam teraz taki problem i od stycznia walczę o uczciwe odszkodowanie :evil:

akbi - 04-06-2007, 21:49

No i dostałem dzisiaj naprawionego swojego rekinka. Generalnie wszystko wygląda tak jak powinno, ale jeszcze jutro zrobię mu szczegółowe oględziny.
Myślę, że po całej tej pechowej sytuacji, dość szybko Galancik przywrócił swój piękny wdzięk. Została za jednym "zamachem" załatwiona sprawa progów i uderzenia w dziobek (malowanie maski, zderzaka, błotnika i wymiana kierunkowskazu).
Zderzak, (o dziwo) dało się naprawić. Widziałem go też od drugiej strony i na pewno nie ma kilograma szpachli ... wygląda na solidną naprawę.
:D No więc jutro postaram się wreszcie zrobić fotki do animacji :D