To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - witam mam lacera 1.6

wichura1 - 28-05-2007, 22:17

Producent dał wybór, CK4A był z silnikiem 4G92 1,6 :D
McDoune - 28-05-2007, 22:19

Cytat:
Producent dał wybór, CK4A był z silnikiem 4G92 1,6 :D

i chwałą mu za to :D

Anonymous - 28-05-2007, 23:03

sla napisał/a:
superpiosza napisał/a:
ludzie lubią próbować go wyprzedzać pewnie potem przez tydzień opowiadają znajomym że wyprzedzili lancera a ja jadę po prosto zgodnie z przepisami
Niestety nawet gdybyś nie jechał zgodnie z przepisami to wyprzedzenie cywilnego Lancera nie jest specjalnym problemem, a silnik w 1,6 w tak ciężkim samochodzie jest w/g mnie nieporozumieniem, nawet 2,0 którą jezdżę pozostawia wiele do życzenia. Nie lepiej było poczekać na nową wersję, przynajmniej wygląd byłby atrakcyjniejszy.
superpiosza napisał/a:

Zawsze marzyłem o takim szlachetnym samochodzie.

Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz, ale to już nie są te Lancery z duszą co przed laty, bezawaryjność też już nie ta.

cóż jest trochę racji w tym co piszesz ale wyobraź sobie jak mnie śmieszy punto "cywilne" które bardzo sie stara mnie wyprzedzić !!!

[ Dodano: 28-05-2007, 23:06 ]
Bastek napisał/a:
Fajne autko, tylko w tej budzie jakoś dalekie od rasowego Lancera, silnik 1.6 w zupełności wystarczy do normalnej codziennej jazdy, napewno lepiej się zbiera niż moje 1.3 :P
Tak z ciekawości spytam ile pali???
ps życzę pełnego zadowolenia z jazdy :mrgreen:

[ Dodano: 28-05-2007, 20:35 ]
Sla nie jeździłem tym modelem z silnikiem 1.6, ale naprawdę jest podobnie jak w moim 1.3 :o

ja też swojego potrzebuję do normalnej jazdy , pali ok 10
jeździłęm wcześniej VW Fox 1.2 55 KM więc jestem zadowolony, a kiedyś kupię następną wersję tą co wchodzi na rynek

1.3 wg netu do setki potrzebuje ok 12,5 sek a mój 11,8

Anonymous - 28-05-2007, 23:22

Cytat:
wchodzi na rynek

1.3 wg netu do setki potrzebuje ok 12,5 sek a mój 11,8

za duża masa stąd te różnice

Cytat:
Producent dał wybór, CK4A był z silnikiem 4G92 1,6

:doubt: :doubt: :doubt: :p

Anonymous - 29-05-2007, 09:26

superpiosz gratuluję zakupu. Też mam takiego i nawet kolorek taki sam. Krytycznymi uwagami Sla się nie przejmuj- lubi pokręcić nosem :lol: Uważam, że przyspieszenie jest w zupełności wystarczające. Najważniejsze , że człowiek nie jest zawalidrogą i nie ma większych problemów z włączeniem się do ruchu. Do 140 można fajnie podróżować - póżniej niestety staje się nieprzyjemnie głośny. A gdzie w Polsce można tak szybko jeżdzić? Autostrad brak , kiepskie drogi , korki , fotoradary i policja w krzakach. Jak Ci pali 10 to musisz go mocno cisnąć. Mój nawet z włączoną klimą nie spala więcej jak 8,6. Po przesiadce z VW pewnie odczułeś taką różnicę jak ja kiedy zamieniłem poldolota na Lanosa 1,6.
Jeszcze pytanie : to już nie dają tego śmiesznego spojlerka na bagażnik?

sla - 29-05-2007, 11:17

superpiosza napisał/a:
śmieszy punto "cywilne" które bardzo sie stara mnie wyprzedzić !!!

Fiat Punto 90 ELX z silnikiem o mocy 88 KM, uzyskuje przyspieszenie od 0 do 100 km/h w ciągu 11,3 s, a jest to kilkunastoletnie auto, nawet z 1,3 Multijet 16v nie dasz sobie rady bo ma 90KM. Dobrze, że Mitsu nie uszczęśliwiło Polaków wersją Lancera 1,3. Niestety diamenty na masce nie oferują już wiele.
Anonymous - 29-05-2007, 11:42

Cytat:
Dobrze, że Mitsu nie uszczęśliwiło Polaków wersją Lancera 1,3. Niestety diamenty na masce nie oferują już wiele.

Evo, Galanty, terenówki.......................... :mrgreen:

sla - 29-05-2007, 11:49

Evo i terenówki to inna para kaloszy, Galant to przykład jak z jednego z najpiękniejszych samochodów można zrobić wyjątkowe paskudztwo bez charakteru.
Anonymous - 29-05-2007, 18:02

sla zastanawiam sie czemu jezdzisz tą marką :doubt: :doubt:
sla - 29-05-2007, 20:56

Z sentymentu, co mnie nie zwalnia z realnych i prawdziwych ocen. Może nowy Lancer w realu przywróci mi wiarę w markę. Wtedy chętnie go kupię :mrgreen:
Anonymous - 29-05-2007, 22:07

o taki sam posiadam kolorek :D
Anonymous - 30-05-2007, 17:58

Ja osobiście nie mam żadnych większych zastrzeżeń co do mojego auta :mrgreen: czasem coś stuka z tyłu na mokrym i jak na nasze drogi zawieszenie ciut za twarde, ale za to prowadzenie 1 klasa! jeździłem kilkoma autkami i pod tym względem jest najlepsze!
Najważniejsze, że nie lubi się psuć, oczywiście oprócz eksploatacji, ale ogólnie jak na te latka i przebieg chodzi bardzo przyzwoicie :mrgreen:

Anonymous - 31-05-2007, 22:38

Bastek napisał/a:
Ja osobiście nie mam żadnych większych zastrzeżeń co do mojego auta :mrgreen: czasem coś stuka z tyłu na mokrym i jak na nasze drogi zawieszenie ciut za twarde, ale za to prowadzenie 1 klasa! jeździłem kilkoma autkami i pod tym względem jest najlepsze!
Najważniejsze, że nie lubi się psuć, oczywiście oprócz eksploatacji, ale ogólnie jak na te latka i przebieg chodzi bardzo przyzwoicie :mrgreen:

kurcze z tum stukaniem to też zauwazyłem !!!
zaraz po ruszeniu przy ostrym zakręcie bywa że odzywa się coś dziwnego z tyłu

Anonymous - 31-05-2007, 23:23

stukają sprężyny z tyłu :? taki urok tych naszych miśków, zrób głośniej radio i będzie ok :mrgreen:
Karwoś - 01-06-2007, 16:48

A mi ciągle tuleje wahaczy piszczę - i nie mam kiedy zrobić - a tak poza tym to lancer nie stanął ani razu - a ma już 3 lata - nigdy nie było problemów - 0% awaryjności - ale u mnie jest mniej wszelkiego rodzaju udziwnien - mam SOHC a nie DOHC. Jak na : 120KM w Automacie idzie bardzo dobrze a plusem jest właśnie ten automat - na zakrętach nie muszę przejmować się dobieraniem biegów, no i zawieszenie - miodzio do szybkiej krętej jazdy - ale zęby czasami bolą.