To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jak radzić sobie ze złodziejami z PZU

Wook@sH - 31-05-2007, 19:01

Jedyny, nie jesteś jedyny co chce zaoszczędzić przy płaceniu i uzyskać dużo przy odszkodowaniu, no i niestety odbiło sie to oszczędzanie na Tobie. Szkoda mi że tak wyszło. W każdym razie możesz iść do agenta z którym zawierałeś umowę i niech wyceni Ci auto raz jeszcze i wydrukuje wycenę pojazdu. Mają taką możliwość, a dopytaj tez czy czasem nie ma zapisanej kopii wyceny w kompie, bo to też juz coraz powszechniejsze. Jak bedziesz miał wycenę i zaznaczone wyposażenie to łatwiej Ci bedzie dochodzić większego odszkodowania.
cns80 - 31-05-2007, 19:27

Wook@sH napisał/a:
szkodowcy mają narzucone odgórnie, że nie mogą na samym początku orzec za dużego odszkodowania.

Wiem, wiem :P Mam stałego buca w PZU na Targowej w Warszawie. Jak go widzę to mi się pięści zaciskają :D . Reszta jest wmiarę OK i pomagają.

Anonymous - 04-08-2007, 22:25

ogolnie polecam DAS. Ubezpieczenie odpowiedzialnosci prawnej. Jak jest spor z ubezpieczycielem - oddaje im sie papiery i prowadza cala sprawe w ramach wplaconej skladki (242 PLN na rok). W ten sposob ostatnio wygrali dla mnie ubezpieczenie za wlamanie do samochodu - gdzie wyplacono mi 50% wartosci. Odzyskalem pozostale 50% + odsetki ustawowe. Polecam.
www.das.pl
pozdrawiam
Szymon