L200 Techniczne od 2006r - Jaki autoalarm i dziwne odłosy ze sprzęgła
Gene - 04-06-2007, 10:13
Powinienes miec taka karte (podobna jak na zdjeciu) z papierami od samochodu. Tam pewnie jest namiar z kraju w ktorym auto zanabyles. Znasz dobrze angielski dzwon do nich ale to bez sensu bo oni zadzwonia do polskiej centrali i poprosza o pomoc tu.
Zapytaj w ASO, ja dzwonilbym pod polski numer.
[ Dodano: 04-06-2007, 10:15 ]
Zmieniamy temat wiec o assistance prosze juz nie pisac tu.
Anonymous - 05-06-2007, 08:50
ed1 i gremisiek, I jak Wasze odgłosy umilkły? Ja wczoraj zrobiłem trasę Warszawa Kraków i wydaje mi się, że sie nasiliły albo po prostu za bardzo sie wsłuchuję - może byście mieli trochę czasu aby się gdzieś spotkać i porównać? Bo coraz bardziej mnie to niepokoi no i ten hałas
Anonymous - 05-06-2007, 12:36
ucichly...bo przestalem wciska sprzeglo
a tak powaznie to bez zmian. w przyszlym tygodnu chipuje wiec przy okazji spytam o to.
chcialbym dodac jeszcze odnosnie twardosci. banalne ale nalezy sprawdzic cisnienie w oponach (oczywiscie jezeli tego nie robiles) bo jak ja odebralem z salonu to sie nie dalo jechac, normalnie woz drabiniasty. jak sprawdzilem to w oponach bylo 3.2 ,podobbno pompuja tak mocno na czas transportu. jak zmniejszylem do 2 to od razu lepiej
Anonymous - 05-06-2007, 12:50
dzięki za info odnośnie opon sprawdzę przy pierwszej okazji.
Ustalmy masz hałas po naciśnięciu sprzęgła czy jak pedał jest nie naciśnięty?
Jak będziesz miał za chipowany, może umówimy się na sprawdzenie możliwości z i bez chipa jestem ciekaw bo też zastanawiam sie nad chipem.
Anonymous - 05-06-2007, 14:06
sorry wprowadzilem zamieszanie. oczywiscie wycisza sie po wcisnieciu sprzegla.
co do testow to oczywiscie. jak bede mial juz chipa to sie odezwe i potestujemy.
jeszcze jadna sprawa. strasznie mi trzesie kierownica pomiedzy 120-130. czy Tobie tez sie to pojawia? bo moze mam po prostu niewywaznone kola?
Anonymous - 05-06-2007, 14:21
nie nie mam takich objaw od 0 do 170 jest wszystko OK, może teraz masz za mało powietrza?
Anonymous - 05-06-2007, 17:45
Witajcie. Mam L200 Intense. Przejechane 2600km. Dzisiaj po przeczytaniu Waszych objawów sprawdzałem w swoim, i nic podobnego nie zanotowałem. Czy sprzęgło wciśnięte czy też nie dźwięk z silnika i jego głośnośc pozostaje bez zmian. Co do trzęsienia kierownicą też nie odnotowałem(no chyba że pomyka się po mocno nirównej drodze)
Gene - 06-06-2007, 08:26
gremisiek napisał/a: |
jeszcze jadna sprawa. strasznie mi trzesie kierownica pomiedzy 120-130. czy Tobie tez sie to pojawia? bo moze mam po prostu niewywaznone kola? |
Najpierw sprawdz opony, czy nie sa gdzies uszkodzone, przytarte, wybrzuszone, potem cisnienie w kolach (zimnych), czy jest jak trzeba. Jesli jest ok to faktycznie podjedz na wywazenie kol. Jesli to nie pomoze a masz gwarancje to popros o zrobienie geometrii.
Anonymous - 06-06-2007, 21:55
Cześć
luk.maz-odgłosy ze sprzęgła bez zmian-przejechane 1700 km.
Większym zmartwieniem jest woda dostająca sie przez hardtop z tyłu na pakę-dzisiaj oglądałem dokładnie i uszczelki są tak zamontowane na rogach paki,że można przez dziury zaglądnąć do środka.Czy u Was też tak jest?
Pzdrawiam
Anonymous - 08-06-2007, 08:16
Też mam hardto low. Objawy jak u Ciebie, tzn woda dostaje się do środka w narożnikach tylnej szyby(partactwo, dziury przez które wida wnętrze). Winą są zbyt krótkie uszczelki tylnej szyby w nadbudowie. Japoradziłem sobie w ten sposób, że przesunąłem nadbudowę w kierunku tyłu auta, w ten sposób aby oszczelka w narożniku tylnej szyby zachodziła na zewnętrzny łuk tylnej klapy. Teraz przy myciu lub deszczu notuję w środku pojedyńcze kropelki
wezyr.pl - 08-06-2007, 16:54
robitom1 napisał/a: | Objawy jak u Ciebie, tzn woda dostaje się do środka w narożnikach tylnej szyby(partactwo, dziury przez które wida wnętrze). Winą są zbyt krótkie uszczelki tylnej szyby w nadbudowie. |
O k.... panowie osłabiacie mnie.Ja też mam zamówiony hard top (Utility sport).Zamówiłem go,bo uznałem,że l200 bez hard topu wygląda trochę łyso.Może już nie piszcie o tych mankamentach,to może uda mi się go jeszcze sprzedać na Allegro A tak na serio;odbieram auto w lipcu i nie mogę się doczekać,ale czytając Wasze posty kręci mi w żołądku z nerwów,jak mój będzie wyglądał.Gdybym kupował nadbudowę sam i okazało by się,że to kicha,to bym jej nie odebrał.A tak,to co?
Anonymous - 11-06-2007, 00:37
Odnośnie odgłosów to proszę o info jak już ktoś będzie z Was w serwisie - ciekawy jestem co powiedzą - sam bym podjechał ale ostatnio nie mam na nic czasu
Odnośnie hadtopu to przymierzam sie zakupić następujący http://www.allegro.pl/ite...del_2006r_.html proszę o info jeśli ktoś ma taki jak sie sprawuje? (tylna klapa paki l200 nie ma żadnych uszczelek, wiec zawsze będzie sie dostawać woda jeśli w tą szparę skierujemy strumień wody - tak mi się przynajmniej wydaje, niezależnie jaki hadtop będzie u góry) - a może macie na to jakieś lekarstwo?
Anonymous - 24-06-2007, 22:18
Czy już ktoś był z tymi dziwnymi odgłosami sprzęgła w serwisie? Proszę o informację co powiedzieli, a może usunęli przyczynę pyrkania?
Anonymous - 25-06-2007, 10:02
bylem w serwisie i powiedzieli mi ze tak ma byc (to znaczy przy wcisnieciu sprzegla lekko sie wycisza). ale jakos nie do konca im wierze bo juz kilka razy zawalili jako serwis np. nie zauwazyli, ze kierownica drzy przy okolo 120km i mimo, ze mowilem aby sprawdzili, nic w tym temacie nie zrobili. jade wiec do nich w tygodniu jeszcze raz aby to sprawdzili i przy okazji przedaje sie testowym samochodem i sprawdze czy to samo sie dzieje ze sprzeglem.
przy okazji, z innej beczki. wstawilem chip i odczuwam lepsze osiagi, ale myslalem, ze bedzie jeszcze lepiej.
nie wiesz czy w krakowie mozna na jakiejs hamowni sprawdzic aktualne osiagi samochodu?
Anonymous - 25-06-2007, 10:17
Jak juz ich wymolestujesz odnosnie tych odglosow to daj znac.
Ja raczej na chipa sie nie zdecyduje - jezdzi OK i po co mi lepsze przyspieszenia w ciezarowce
Jak chce szybciej pojezdzic to od tego mam motor
A odnosnie hamowni to napewno maja w www.godula.pl jak sie u nich pytalem o chipa jak jeszcze zamierzalem zalozyc przed przywiezieniem auta z Niemiec to oni powiedzieli ze nie bawia sie w dokladnie jakis tam pudelek. Oni jesli sie da (nie do kazdego samochodu mozna wgrac odpowiedni program), to wgrywaja program pod dany typ samochodu sprawdzaja na hamowni itp itd. Ponoc serwis MITSU by tego nie wykryl, ale jesli by sie nie podobalo klientowi to wgrywaja orginalny programik. I kosztuje to pomiedzy 2000 a 3000 albo i mniej. Interesowalem sie tym, ale jak juz pojezdzilem autem to wydaje mi sie zbedne, i juz nie podjechalem do nich aby sprawdzili czy sie da wgrac. Jak by ktos mial ochote to niech podjedzie i bedzie wiadomo - nic to nie kosztuje.
|
|
|