To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Grandis Diesel

Jackie - 16-12-2005, 12:06

Spoko, można je złożyć i mieć płaską powierzchnię, dużą powierzchnię ;)

Pozdrawiam

Anonymous - 16-12-2005, 13:23

To dorzucę jeszcze jedno pytanie co do siedzień. Jaka jest tapicerka - jasna czy ciemna, bo w starszych wersjach bez skóry była taka jakoś kiepsko wyglądająca na zdjęciach jasno -fioletowa. Potem w modelu 2006 na zdjęciu widziałem taką bardziej przystępną - ciemną. W skórze wygląda w ogóle cacy - to widziałem na żywo.
Jackie - 16-12-2005, 14:16

No to co do mnie przyjechało ma czarną tapicerkę i wygląda elegancko, oczywiście można też zamówić jasną ale ta jest mało praktyczna.
Pozdrawiam

Rafal_Szczecin - 16-12-2005, 17:21

Jackie napisał/a:
oczywiście można też zamówić jasną ale ta jest mało praktyczna

malo praktyczna, ale za to jak wyglada !!

strasznie podobaja mi sie autka z zolta (bananowa skora + alkantara : ) - galant rekin) czy tez biala skrora, poprostu efekt jest zniewalajacy . ale fakt faktem ze latwo sie brudzi, nie to co czarna .

Hubeeert - 17-12-2005, 14:28

No własnie siedziałęm w tym czarny co u Jacka stoi w salonie i powiem wam że samochód mi sie spodobał i to baaaardzo :D
Kofi - 17-12-2005, 22:16

A mi sie na poczatku niepodobal. Ale teraz uwazam ze jest bardzo ladny. Zgrabny, zwarty i z powiewiem swierzosci :)
Duzo ladniejszy od aut konkurencji w tym segmencie. Na zywo wyglada jak takie przerosniete kombi :)

Student - 19-12-2005, 06:09

Bo to jest przerośnięte kombi i dla mnie nie ma odpowiednika u konkurencji, na ombi zawysoki a na wana za niski i technologicznie do przodu.
Jackie - 14-02-2006, 15:30

No dobra....kupiłem "Grandiesela" ;) Wczoraj rejestracja - dziś pierwsze kilometry.
Na razie mało danych bo i km nie za dużo ale:
- Przyjemna pozycja kierownicza w ruchu miejskim (wysoko i pewnie się siedzi)
- Przyzwoita dynamika (jak na diesela nawet dobra)
- Bardzo czytelna deska, nie utrudnia zadania.
- Prowadzenie - jak duża osobówka, wygodnie, sprężyście i bez podpierania lusterkami
- MATC i MASC - nie zastąpią 4X4 ale swoje robią i polecieć bokiem nie łatwo ;)
- Diesel....- no właśnie, pierwsze minuty - horror, klekot, stukot i w ogóle kasza. Potem jednak cichnie (nie na tyle żebym padalca polubił ale nie przeszkadza), niechętnie doceniam moment obrotowy - przy tak dużym samochodzie sprawdza się.
- Skrzynia biegów - 6 przełożeń nie wymusza wachlowania a można utrzymać w mieście(wg kompa oczywiście) zużycie na poziomie......(UWAGA) 5,4 L/100KM. Czyli letko zdurniałem....Zobaczymy jak policzę zużycie przy tankowaniu.

Podsumowując - samochód jest taki jakiego się spodziewałem - Miśki wracają do formy, bardzo dobra jakość wykonania samochodu, genialne (jak na vana, oczywiście) prowadzenie, dynamika OK. Oprócz kaszlu pod maską na razie wad nie widzę. Reszta będzie opisana w miarę jeżdżenia.
Pozdrawiam

P.S. Zapraszam na jazdy testowe. Warto się przetoczyć nawet dłuższy kawałek Polski coby go spróbować.

Anonymous - 14-02-2006, 15:49

No chętnie, chętnie... Za jakieś 12 tys km będę na pewno. Proszę się nie pozbywać do tego czasu :D
TNT - 14-02-2006, 15:57

Ja moge zabrac na test srednidystansowy nawet jutro, jade do wawy a tam wszedzie daleko ;) Oddam w sobote
Anonymous - 14-02-2006, 16:34

TNT napisał/a:
Ja moge zabrac na test srednidystansowy nawet jutro, jade do wawy a tam wszedzie daleko ;) Oddam w sobote

Haha dobry pomysł, a my tu w Warszawie sobie potestujemy jak TNT będzie załatwiał swoje sprawy ;-)

TNT - 14-02-2006, 16:45

Cytat:
Haha dobry pomysł, a my tu w Warszawie sobie potestujemy jak TNT będzie załatwiał swoje sprawy

A z racji tego ze bede w wawie 3 dni to test bedzie srednidystansowy, przy okazji sprawdzi sie spalanie na trasie w miescie i mieszane. ;)

Hubeeert - 14-02-2006, 19:53

Dajcie go mnie na 4 godziny zobaczę czy da się dojechać do Białego pod salon i wrócić do warszawy :mrgreen:
Anonymous - 15-02-2006, 10:12

Hubeeert napisał/a:
Dajcie go mnie na 4 godziny zobaczę czy da się dojechać do Białego pod salon i wrócić do warszawy :mrgreen:

Taaaa... właśnie ten pan mi na takiego wygląda. Tu nam pitoli o bezpieczeństwie jazdy, o tym jak przyjemnie jest jechać 80km/h... :wink: 4 godziny mówisz? Przy dzisiejszej pogodzie to stąpanie na krawędzi.

Matejko - 15-02-2006, 10:36

Fido__ napisał/a:
Taaaa... właśnie ten pan mi na takiego wygląda.

wyglada, tak naprawde za kierownica to szatan wcielony

a ja mam takie pytanie jako ze grandisa na oczy nie widzialem, jakiej wielkosci jest z zewnatrz do czego mozna go porownac - dlugosc i wysokosc - bo gdzies jak artykul czytalem wlasnie z dieslem, to opisali go jako duze kombi a nie jako van