[92-96]Lancer CB0 - [CB4W 1.6] Trzęsie przy hamowaniu, przetoczyłem ta
qpal - 10-06-2007, 11:32
japas napisał
Szwagier pracuje w firmie, w której odlewali tarcze dla Mikody
Widocznie byle jak odlewał, skoro już nie odlewa. Ja podałem tylko przykład tarczy. A dlaczego akurat MIKODA? A no dlatego że szwagier ma, 2 kolesi też jeździ, Ja używam i nie możemy złego zdania o nich powiedzieć. No cóż, jedni chodzą w ciuchach RBK z firmowego salonu, a drudzy z Second Hand'u i tylko dlatego, że te z SH są made in EU, a te z salonu made in CHINA. Ja promuje polskie wyroby,chociaż nie raz robi je czyjś odwalający manianę szwagier.[/b][/quote]
KaWu - 11-06-2007, 08:17
qpal, Mikoda-mial moj znajomy w VW Polo. Pojezdzil moze z miesiac i wywalil.
Po rozgraniu falowaly jak chcialy.
Jak chcesz dobre i nie drogie to wrzuc firme ATE i bedziesz spal spokojnie.
qpal - 11-06-2007, 23:41
Ka Wu Każda dobra rada jest warta i należy ją rozpatrzeć. Na pewno z niej skorzystam, jak padną moje obecne tarcze. Warto jednak wspomnieć, że mamy tarcze wentylowane, a te z natury są sztywniejsze, no i zwykłe, a te często się wichrują od przegrzania. Wszyscy, o których wspomniałem mają tarcze wentylowane, Xara VTS, Avensis, Vektra, a o moim wyborze szczególnie zadecydowała opinia posiadacza Avensisa, u którego MIKODY okazały się leprze od oryginałów! Wybór należy do was, ale porównujmy elementy podobne konstrukcyjnie, nie przekreślajmy z góry wyrobów naszych producentów, inaczej skończymy w dresach z 3 lampasami
Karwoś - 13-06-2007, 19:53
U mnie powodem telep[ania w czasie hamowania było.....
Niedokecona główna śróba - ta co trzyma piastę itp - dokręcenie o 30st dało 100%poprawę - do tego toszedł też odkręcona końcówka drążka kierowniczego - przy maglownicy - z jkaiegoś powodu zsunęło się zabezpieczenie - po dokreceniu ty 2 rzeczy wszystko gra.
Byłu to bardzo małe niedorkęcenia ale zawssze.
Auto : Mazda 6.
Anonymous - 15-06-2007, 16:45
Czy zna ktoś taką firmę jak TRW? Ktoś miał te tarcze? Albo Nipparts? ATE moge kupić za 140 zł za sztukę. Chyba że ktoś wie gdzie można kupić taniej. Dzięki za każdą odpowiedź.
Karwoś - 16-06-2007, 08:29
Ja się tak zastanawiam co to za tarcze dostępne na Ebay - nawiercane pod każdy model samochodu - i ceny nie za duże - tyle że firma jakiś bolek lolek.
wichura1 - 16-06-2007, 23:44
Karwoś napisał/a: | U mnie powodem telep[ania w czasie hamowania było.....
Niedokecona główna śróba - ta co trzyma piastę itp - dokręcenie o 30st dało 100%poprawę - do tego toszedł też odkręcona końcówka drążka kierowniczego - przy maglownicy - z jkaiegoś powodu zsunęło się zabezpieczenie - po dokreceniu ty 2 rzeczy wszystko gra.
Byłu to bardzo małe niedorkęcenia ale zawssze.
Auto : Mazda 6. |
W Lancerach ta śruba jest dokręcona na pałę 210Nm i jest zabezpieczona zawleczką, trzyma ona piastę i półoś. Tarcza jest dokręcona tylko śrubami od kół, więc trudno ich nie dokręcić, bo koła by biły
|
|
|